Ariën Artists - Lieselot de Wilde soprano biography

nothing

 

 
OLIVIER ROBE, DIRIGENT

 

CV FRANS

CV ENGLISH

REPERTOIRE

ARTIST'S OWN WEBSITE
Korte biografie

De jonge Franse dirigent, opgeleid door de legendarische pedagoog orkestdirectie Jorma Panula, dirigeerde al bij tal van Europese orkesten, waaronder het Berliner Kammerorkester (een orkest met onder meer muzikanten van de Berliner Philharmoniker) het Symfonisch orkest van Vaasa, het Symfonisch orkest van Kuopio, het Symfonisch orkest van Moskou, het Symfonisch orkest van Trondheim, het Pori Sinfonietta (Finland), het Symfonisch orkest van Dubrovnik, het Orchestra Giovanile Italiana, de Nürnberger Symphoniker en het Filharmonisch orkest van Bacău.

Tijdens het seizoen 2012-2013 dirigeerde Olivier Robe onder meer opnieuw bij de Nationale Opera van Roemenië, het Filharmonisch orkest van Iasi, het Filharmonisch orkest van Bacău, het Vaasa City Orchestra, Kuopio Symphony Orchestra en het Breslauer Kammerorchester.

Meer recent, maakte hij zijn debuut bij het Bangkok Symphony Orchestra, het Philharmonisch orkest van Thüringen-Gotha en deFilharmonie, nu opererend onder de naam Antwerp Symphony Orchestra (ASO) en werd door alle voorgenoemde orkesten opnieuw uitgenodigd.

Ook dit seizoen, zal Olivier Robe in het kader van een aan Hector Berlioz gewijd KID concert aan het hoofd van het ASO staan. Nog aldaar, zal hij de leden van het recent door het ASO opgerichte Antwerp Youth Orchestra coachen en dirigeren.

Nog noemenswaardig zijn z'n succesvol debuten afgelopen seizoen bij het Koninklijk Philharmonisch Orkest van Luik, het Symphonie Orkest van Göttingen en bij het Südwestdeutschen Kammerorchestrer Pforzheim, één van de oudste kamerorkesten van Duitsland

Olivier Robe bestrijkt een breed muzikaal palet, van barok tot hedendaagse muziek. Ook de hedendaagse componisten als G. Ligeti, L. Berio, H. Dutilleux, K. Stockhausen, M. Kagel, Y. Xenakis en O. Neuwirth draagt hij een warm toe.

Sinds meerdere jaren werkt Olivier Robe samen met Philippe Herreweghe voor interpretaties op historische instrumenten van het klassieke en romantische repertoire. Daarnaast verleende Olivier Robe assistentie aan Philippe Herreweghe bij meerdere opnamen voor Harmonia Mundi met het Orchestre des Champs-Elysées. Vandaag is hij de assistent van de pas benoemde chefdirigente van het ASO.

Olivier Robe is geboren in Caen in Frankrijk, waar hij startte met notenleer, piano, cello, muziekanalyse en harmonie. Hij zette zijn muziekstudies voort aan het Conservatoire Supérieur de Paris en rondde zijn studies cello af in Essen in Duitsland. Hier behaalde hij een Eerste Prijs met de vermelding 'zeer goed'. Sinds 2000 is Olivier Robe tweede cellist Solo bij deFilharmonie.

cv-update : seizoen 2019/2020

Ana-Camelia 1 Ana-Camelia 2 Ana-Camelia 3 Ana-Camelia 4 Ana-Camelia 5 Ana-Camelia 6
- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -