overview of al our artists contact info visit us on facebook !
nothing
nothing

Hendrickje VAN KERCKHOVE, soprano

 
>> CV, FRANCAIS >> CV, DEUTSCH >> CV, ENGLISH >> REPERTOIRE >> PRESS >> MEDIA/DISCOGRAPHY

 

Hendrickje Van Kerckhove studeerde aan het conservatorium van Antwerpen en vervolmaakte zich aansluitend bij de Operastudio Vlaanderen en de Muziekkapel Koningin Elisabeth, waar ze door Susanne Eken en José Van Dam gecoacht werd.

Ondertussen was ze te gast bij de Wiener Festwochen en het festival van Aix-en-Provence en stond ze aan talloze Europese operahuizen. Nadat ze in 2005 haar debuut in Medusa van Arnaldo de Felice haar debuut had gevierd bij de Bayerische Staatsoper te Munchen, in Medusa, zong Hendrickje er Oscar (Ballo in Maschera) en Voce dal Cielo (Don Carlo) o.l.v. Zubin Mehta die haar meteen uitnodigde om onder zijn leiding Blonde (Entführung aus dem Serail) aan de opera van Tel-Aviv te zingen. Een rol die ze ondertussen ook in het Gran Teatro del Liceu Barcelona en in de Munt vertolkte.

In 2008 vierde ze haar debuut bij het Theater an der Wien als Soeur Constance (Dialogues des Carmélites) ; snel volgden Maja naar aanleiding van de wereldcreatie van "Die Besessenen” van Johannes Kalitzke en Najade (Ariadne auf Naxos).

Andere belangrijke huizen waar ze sederdien haar opwachting maakten zijn : Staatsoper unter der Linden Berlin in Al gran sole carico d’Amore (Luigi Nono), de Nederlandse Opera Amsterdam als Norma Jean in de wereldcreatie van "Waiting for Ms Monroe" (Robin de Raaff), de opera van Nantes en Angers als Elena (Il Cappello di Paglia di Firenze, Nino Rota) en de Opéra national du Rhin te Straatsburg waar ze Despina (Cosi fan tutte), Adèle (Fledermaus), Clorinda (La Cenerentola) en in het najaar van 2014 met groots succes de rol van Claire in de wereldcreatie van Quai Ouest van de Franse componist Régis Campo, voor haar rekening nam.


Recente en toekomstige engagementen :

Hendrickje Van Kerckhove verleende recenter haar medewerking aan nieuwe producties bij de Nationale Opera Amsterdam (Sand- und Taumännchen) in Hänsel und Gretel, de Koninklijke Muntschouwburg (Johanna Barker in Sweeney Todd) en maakte ze onder de leiding van David Zinman, haar succesvol huisdebuut in het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam in de rol van Anna in Richard Strauss' Intermezzo (uitgevoerd en opgenomen binnen de vara-matinee). Onder haar toekomstige projecten : Soeur Constance in Dialogues des Carmélites bij de Munt ; en op middellange termijn is het alvast uitkijken naar alweer een wereldcreatie, Frankenstein van componist Marc Grey, waarin ze de rol van de Au pair zal vertolken.

Naar aanleiding van de wereldcreatie in 2005 van Philippe Boesmans’ opera Julie was Hendrickje voor het eerst te horen in de Munt. Ondertussen zong ze er naast Blonde, Ernestine (Monsieur Choufleuri rentre chez lui van Offenbach), Sophie (Werther), 1.Blumenmädchen (Parsifal), Dircé (Médée van Cherubini), Karolka (Jenufa) en Shéhérazade (Sindbad). Bij de Vlaamse Opera verleende ze onder meer haar medewerking aan Don Giovanni (Zerlina), de Ring (Woglinde), Dialogues des Carmélites (Soeur Constance), La Sonnambula (Lisa) en Cosi fan tutte (Despina). 

Hendrickje zong o.l.v. Philippe Herreweghe, Kazushi Ono, Enrique Mazzola, Zubin Mehta, M. Barbacini, Paul Daniel, Patrick Davin, Andreas en Christoph Spering, Bertrand de Billy, Theodor Guschlbauer, Louis Langrée, J. Cl. Casadesus, Walter Weller, Roland Böer, David AfkhamHervé Niquet, Ingo Metzmacher, Ottavio Dantone en Marcus Bosch... en werkte samen met regisseurs als Christopher Loy, Luc Bondy, Ivo Van Hove, Robert Carsen, Kasper Holten, David MacVicar, Harry Kupfer, Romeo Castellucci, Matthew Jocelyn, Waut Koeken, Katie Mitchell, het duo Leiser Caurier, Guy Joosten, Alvis Hermanis en Kristian Frédric.

In concert soleerde ze met het Brussels Philharmonic (Matthäus Passion & Ein deutsches Requiem), Orchestre Philharmonique royal de Liège (Ein deutsches Requiem), Nationaal Orkest van België (Mahler 4, Mozart arias, Nieuwjaarsconcert), Symfonieorkest Vlaanderen (Mahler 4), deFilharmonie (Luonnotar, Sibelius), Ensemble Orchestral de Paris (Morgenstern-Lieder, Hollinger), Camerata Academica Salzburg (Mahler 4), Residentie Orkest The Hague (R. Strauss-Orkestlieder), Le Concert Spirituel onder Hervé Niquet (Dixit Dominus, Haendel) en met het Orchestre des Pays de la Loire (Messiah).

Ondertussen bouwde Hendrickje Van Kerckhove een stevige reputatie als liedvertolkster op. Reeds in 2008 verkoos ECHO (European Concert Hall Organization) haar tot “Rising Star”. De titel ging gepaard met optredens in het Musikverein Wien, Concertgebouw Amsterdam, Megaron Athene en de "Filharmonie" van Luxemburg. Ondertussen heeft ze onder meer succesvolle samenwerking met pianist Nicolas Callot opgebouwd. Het duo stond onder meer in de grote liedrecital-serie bij deSingel in een fel opgemerkte liederavond met liederen van Grieg, Schumann en Richard Strauss. Binnenkort verschijnt ook hun eerste CD.

Update cv : seizoen 2017/2018

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -