overview of al our artists contact info visit us on facebook !
nothing
nothing

Hendrickje VAN KERCKHOVE, soprano

 
>> CV, FRANCAIS >> CV, DEUTSCH >> CV, ENGLISH >> REPERTOIRE >> PRESS >> MEDIA/DISCOGRAPHY

 

Hendrickje Van Kerckhove studeerde aan het conservatorium van Antwerpen en vervolmaakte zich aansluitend bij de Operastudio Vlaanderen en de Muziekkapel Koningin Elisabeth, waar ze door Susanne Eken en José Van Dam gecoacht werd.

Ondertussen was ze te gast bij de Wiener Festwochen en het festival van Aix-en-Provence en stond ze aan talloze Europese operahuizen. Nadat ze in 2005 haar debuut in Medusa van Arnaldo de Felice haar debuut had gevierd bij de Bayerische Staatsoper te Munchen, in Medusa, zong Hendrickje er Oscar (Ballo in Maschera) en Voce dal Cielo (Don Carlo) o.l.v. Zubin Mehta die haar meteen uitnodigde om onder zijn leiding Blonde (Entführung aus dem Serail) aan de opera van Tel-Aviv te zingen. Een rol die ze ondertussen ook in het Gran Teatro del Liceu Barcelona en in de Munt vertolkte.

In 2008 vierde ze haar debuut bij het Theater an der Wien als Soeur Constance (Dialogues des Carmélites) ; snel volgden Maja naar aanleiding van de wereldcreatie van "Die Besessenen” van Johannes Kalitzke en Najade (Ariadne auf Naxos).

Andere belangrijke huizen waar ze sederdien haar opwachting maakten zijn : Staatsoper unter der Linden Berlin in Al gran sole carico d’Amore (Luigi Nono), de Nederlandse Opera Amsterdam als Norma Jean in de wereldcreatie van "Waiting for Ms Monroe" (Robin de Raaff) en Sand- und Taumännchen in Hänsel und Gretel, de opera's van Nantes en Angers als Elena (Il Cappello di Paglia di Firenze, Nino Rota) en de Opéra national du Rhin te Straatsburg waar ze Despina (Cosi fan tutte), Adèle (Fledermaus), Clorinda (La Cenerentola) en in het najaar van 2014 met groots succes de rol van Claire in de wereldcreatie van Quai Ouest van de Franse componist Régis Campo, voor haar rekening nam. En, onder de leiding van David Zinman, maakte ze in de rol van Anna in Richard Strauss' Intermezzo met succes haar huisdebuut in het Concertgebouw Amsterdam (de uitvoering en radio-opname vond plaats in het kader van de legendarische zaterdag-matinee).

Hoogtepunten seizoen 2018/2019 :

Naast de wereldcreatie in de Munt van "Frankenstein" van componist Marc Grey, waarin Hendrickje Van Kerckhove de rol van de Au pair vertolkt en de semi-concertante productie van "La Veuve joyeuse" van Franz Lehar, waarin ze samen met het Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio koor, onder de leiding van Hervé Niquet, in de huid van het hoofdpersonage Missia Palmieri kruipt, zal ze in concert onder meer te horen zijn met het National Orkest van België, waarmee ze onder de leiding van chef-dirigent Hugh Wolff in Beethovens Musik zu Egmont zal soleren.

Naar aanleiding van de wereldcreatie in 2005 van Philippe Boesmans’ opera Julie was Hendrickje Van Kerckhove voor het eerst te horen in de Munt. Ondertussen zong ze er naast Blonde, (Entführung aus dem Serail), Ernestine (Monsieur Choufleuri rentre chez lui van Offenbach), Sophie (Werther), 1.Blumenmädchen (Parsifal), Dircé (Médée van Cherubini), Karolka (Jenufa),  Shéhérazade (Sindbad), Johanna (Sweeney Todd) en recenter Soeur Constance in Dialogues des Carmélites (regie : Olivier Py).

Bij de Vlaamse Opera verleende ze naast meerdere concerten, onder meer haar medewerking aande producties van Don Giovanni (Zerlina), Wagners Ring (Woglinde), Dialogues des Carmélites (Soeur Constance) regie Robert Carsen, La Sonnambula (Lisa) en Cosi fan tutte (Despina). 

Hendrickje zong o.l.v. Philippe Herreweghe, Kazushi Ono, Enrique Mazzola, Zubin Mehta, M. Barbacini, Paul Daniel, Patrick Davin, Andreas en Christoph Spering, Bertrand de Billy, Theodor Guschlbauer, Louis Langrée, J. Cl. Casadesus, Walter Weller, Roland Böer, David AfkhamHervé Niquet, Ingo Metzmacher, Ottavio Dantone en Marcus Bosch... en werkte samen met regisseurs als Christopher Loy, Luc Bondy, Ivo Van Hove, Robert Carsen, Kasper Holten, David MacVicar, Harry Kupfer, Romeo Castellucci, Matthew Jocelyn, Waut Koeken, Katie Mitchell, het duo Leiser Caurier, Guy Joosten, Olivier Py, Alvis Hermanis en Kristian Frédric.

In concert soleerde ze met het Brussels Philharmonic (Matthäus Passion & Ein deutsches Requiem), Orchestre Philharmonique royal de Liège (Ein deutsches Requiem), Nationaal Orkest van België (Mahler 4, Mozart aria's, Nieuwjaarsconcert), Symfonieorkest Vlaanderen (Mahler 4), deFilharmonie (Luonnotar, Sibelius), Ensemble Orchestral de Paris (Morgenstern-Lieder, Hollinger), Camerata Academica Salzburg (Mahler 4), Residentie Orkest The Hague (R. Strauss-Orkestlieder), Le Concert Spirituel onder Hervé Niquet (Dixit Dominus, Haendel) en met het Orchestre des Pays de la Loire (Messiah).

Ondertussen bouwde Hendrickje Van Kerckhove een stevige reputatie als liedvertolkster op. Reeds in 2008 verkoos ECHO (European Concert Hall Organization) haar tot “Rising Star”. De titel ging gepaard met optredens in het Musikverein Wien, Concertgebouw Amsterdam, Megaron Athene en de "Filharmonie" van Luxemburg. Ondertussen heeft ze onder meer succesvolle samenwerking met pianist Nicolas Callot opgebouwd. Het duo stond onder meer in de grote liedrecital-serie bij deSingel in een fel opgemerkte liederavond met liederen van Grieg, Schumann en Richard Strauss. Tijdens het seizoen 2018/2019 zal het duo in AMUZ optreden.

Klik hier voor een overzicht van Hendrickje Van Kerckhoves discografie.

Update cv : seizoen 2018/2019. Gelieve het agentschap te contacteren voor de recentste update van Hendrickjes levensloop.

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -