Ariën Artists - Joris Van den Hauwe, Oboe - Nederlandse CV

nothing

 

 
JORIS VAN DEN HAUWE, HOBO
joris
 
>> DEUTSCHER LEBENSLAUF >> ENGLISH BIOGRAPHY >> BIOGRAPHIE FRANCAISE >> DISCOGRAPHY

 

 

Joris Van den Hauwe behoort tot de meest vooraanstaande hoboïsten van het ogenblik.  Zijn optredens en CD-opnames, gaande van barok tot en met avant-garde, kunnen bij publiek en pers steeds rekenen op een lovend onthaal. Zijn muzikaliteit, een onmiskenbare persoonlijke toon en frasering hebben hem tot één van de belangrijkste ambassadeurs gemaakt van de Vlaamse hobo-school.

Aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel behaalde hij eerste prijzen voor hobo, kamermuziek, harmonie en contrapunt.  Onder leiding van Paul Dombrecht werd hem het hoger diploma voor hobo toegekend met de grootste onderscheiding.  In 1983 werd hij uitgenodigd door het Europees Jeugdorkest o.l.v. Claudio Abbado.

In 1984 maakte hij met Rudolf Werthen zijn eerste succesvolle solo-tournee doorheen Duitsland.  Kort daarna werd hij uitgenodigd als solist bij het Wereldjeugdorkest in de Verenigde Staten.  Hetzelfde jaar won hij de bronzen medaille op het internationale hobo-concours te Toulon.

In 1985 werd hij Tenuto laureaat met een unieke vertolking van Richard Strauss’ hoboconcerto.  Een jaar later werd hij lid van de ‘Von Karajan Orchester Akademie’ waar hij tevens orkestervaring opdeed in de Berliner Philharmoniker o.l.v. Von Karajan, Claudio Abbado en vele andere.

Terug in België was hij achtereenvolgens hobo-solo bij ‘Het Nieuw Belgisch Kamerorkest’, de ‘Beethovenakademie’, ‘I Fiamminghi’ en het ‘Symfonisch Orkest van Vlaanderen’.  Met deze orkesten vertolkte hij gedurende vele jaren de grote concerto’s uit de hobo-literatuur op vele festivals en voor talrijke radio- en televisieopnames.  Hij was achtereenvolgens assistent-docent hobo in het conservatorium van Brussel en tussen 1997 en 2003 hoofddocent hobo aan het conservatorium van Antwerpen.

Vandaag blijft Joris Van den Hauwe een veelgevraagd solist bij de meeste Belgische orkesten en ook bij verschillende buitenlandse orkesten zoals het ‘Münchener Kammerorchester’, ‘The Polish Chamber Philharmonic Society’, ‘Harmonices Mundi’, Slovenska Filharmonia’, ‘L’Orchestre de Chambre d’Auvergne’, ‘Orfeo’ en andere.

De liefde voor de kamermuziek heeft hem samengebracht met o.a. het ‘Amadeus Quartett’, het ‘Tokyo String Quartet’, de ‘Salzburger Solisten’, het ‘Pro Arte Quartet’ en vooraanstaande musici als Hermann Baumann, Michala Petri, Hans-Jörg Schellenberger, Karlheinz Zöller, Jeremy Menuhin, Mark Dobrinsky, David Geringas, Vladimir Mendelssohn, Luz Leskowitz, Francis Orval, Peter Frankl, Walter Boeykens, Pol Cortese, Giselle Herbert, Marc Grauwels, Thomas Bloch, Wolfgang Shulz,  Jean-Claude Vanden Eynden.

Als solist wordt hij regelmatig uitgenodigd op vooraanstaande festivals zoals bijvoorbeeld Kuhmo Chamber Music Festival, Schleswig-Holstein, Ars Musica, Festival van Vlaanderen, Salzburger Shlosskonzerte, Festival de l’Eté Mosan, Europalia waarbij hij optreedt in prestigieuze zalen zoals Grosser Musikverein Wien, Concertgebouw Amsterdam, Tokyo Metropolian Art Space, Salle Pleyel, Liederhalle Stuttgart, De Doelen, Palais des Beaux-Arts, deSingel.

In 2005 werd Joris Van den Hauwe aangesteld als hobo-solo bij het Vlaams Radio Orkest , later omgedoopt tot Brussels Philharmonic. Vandaag wordt hij als solist en kamermusicus vertegenwoordigd door het concertbureau ‘Arien’. Joris Van den Hauwe is sinds academiejaar 2012-2013 aangesteld als leraar hobo aan het Koninklijk Conservatorium van Gent.

cv-updates : gelieve het impresariaat te contacteren om de meest recente biografische gegevens van Joris Van den Hauwe te ontvangen.

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -