overview of al our artists contact info visit us on facebook !
nothing
nothing

HAMLET PIANOTRIO, Candida Thompson, viool / Xenia Jankovic, cello / Paolo Giacometti, piano

>> Discografie

werd opgericht in 2011 en bestaat uit Candida Thompson, viool / Xenia Jankovic, cello en Paolo Giacometti, piano. De leden traden voor het eerst samen op tijdens het Ernen Music Festival in Zwitserland, waar Xenia Jankovic de artistieke leiding heeft. Sindsdien heeft het trio opgetreden in het Verenigd Koninkrijk, Nederland (Eindhoven, Gouda, Delft en Leiden), in België (Gent) en Spanje (Valencia). In geen tijd bouwde het trio een stevige reputatie op. Recentelijk wijdde het zich ook aan uitvoeringen op authentieke instrumenten. Dit seizoen (2017/2018) speelt het trio onder meer in het Concertgebouw Amsterdam in de serie het Zondagochtend concert, maar ook in het Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven als in Bilbao.

Paolo Giacometti is een Nederlands pianist van Italiaanse origine (Milaan, 1970) en was een leerling van Jan Wijn aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, waar hij met onderscheiding is afgestudeerd. Hij verwierf bekendheid door zijn opnames met onder meer de cellist Pieter Wispelwey en hij nam de complete pianowerken van Rossini op, uitgebracht bij Channel Classics Records. Paolo Giacometti won vele prijzen op (inter)nationale concoursen. Met zijn opnamen van Schumanns Humoreske, Fantasiestücke en Toccata won hij de prestigieuze onderscheiding BBC Music Magazine’s Benchmark and Performance of Outstanding Quality distinctions. Vanaf 2001 geeft hij hoofdvak piano aan de Faculteit Muziek van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sinds september 2010 ook werkzaam op de Robert Schumann Hochschule te Dusseldorf. Paolo treedt regelmatig op zowel solo als in kamermuziekensembles.

Candida Thompson studeerde bij de vermaarde pedagoog David Takeno aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen, waar zij haar solistendiploma met onderscheiding behaalde. Ze studeerde verder aan het Banff Centre for the Arts in Canada. Daarna behaalde Candida Thompson diverse prijzen, onder meer op het Internationale Jeunesses Musicales te Belgrado. Als solist speelde Candida Thompson met diverse orkesten in Europa, de Verenigde Staten en het Verre Oosten. Zo speelde ze als solist onder meer met het kamerorkest van Moskou, de Wiener Symphoniker, het Symfonieorkest van Tokio, het English String Orchestra, Amsterdam Sinfonietta en de Radio Kamer Filharmonie. Al vanaf jonge leeftijd voerde Candida Thompson kamerorkesten aan in Scandinavië, Spanje, Nederland en Groot-Brittannië. Sinds 1995 is zij als concertmeester verbonden aan Amsterdam Sinfonietta. Sinds 2003 is Candida Thompson tevens artistiek leider van het orkest. Bij het aanvoeren van een project hecht zij grote waarde aan de individuele inbreng van alle orkestleden. Haar muzikale benadering vraagt een maximale inzet en grote betrokkenheid van de musici.

Xenia Jankovic werd geboren in 1958 in een Servisch-Russische familie van musici. Gefascineerd door de cello, begon ze te spelen toen ze zes was en debuteerde met het Belgrade Philharmonic toen ze nog maar negen was. Twee jaar later ontving ze een beurs voor de speciale school van het conservatorium van Moskou en was een leerling van Stefan Kalianov en Mstislav Rostropovich. Verdere studies waren bij Pierre Fournier in Zwitserland en Andre Navarra in Duitsland. In 1981verwierf Xenia Jankovic internationale bekendheid en erkenning met de eerste prijs winnaar van het  prestigieuze “Gaspar Cassado” Concours in Florence. Er waren solo-optredens met grote orkesten zoals het Philharmonia Orchestra London, het Budapest Philharmonic, de Radio Orkesten van Berlijn, Copenhagen en Madrid evenals haar recitals in Parijs, Londen, Berlijn en Moskou. Ze worden omschreven als diep ontroerend en onvergetelijk. Ze speelt als kamermusicus met Gidon Kremer, Andras Schiff, Tabea Zimmermann. Ze wordt regelmatig uitgenodigd op internationale festivals. Xenia Jankovic is een van de meest interessante cellisten van onze tijd.  Van 1990-2003 is zij hoogleraar cello aan de “Musikhochschule” in Würzburg en sinds 2004 is zij als docent verbonden aan de “Hochschule für Musik” in Detmold. 

DISCOGRAFIE :

FELIX MENDELSSOHN, TRIOS OPUS 49 & 66 - (CHANNEL CLASSICS, CCS 36415).
LUDWIG VAN BEETHOVEN, TRIOS OPUS 70 & 121 - (CHANNEL CLASSICS, CCS 39117)

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -