overview of al our artists contact info visit us on facebook !
nothing
nothing
 
PAOLO GIACOMETTI, PIANO

 

CV FRANCAIS CV ENGLISH DISCOGRAPHY REPERTOIRE

CHAMBER MUSIC/MARATHONS

 

Geboren in Milaan in 1970, woont Paolo Giacometti sinds zijn eerste levensjaar in Nederland waar hij bij Jan Wijn aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam, in 1995 met de hoogste onderscheiding afstudeerde. Ook Gyorgy Sebök was een belangrijke inspirator en is van grote invloed geweest op zijn muzikale ontwikkeling. Veelvuldig Prijswinnaar  soleerde hij in geen tijd met bekende orkesten onder vooraanstaande dirigenten als Frans Brüggen, Jaap van Zweden, Laurent Petitgirard, Kenneth Montgomery en Michel Tilkin.

Meer recent vertolkte Paolo Giacometti het 3de pianoconcerto van Sergeï Rachmaninov, dit onder de leiding van Jurjen Hempel op uitnodiging van het Jersey Symphony Orchestra. Dit seizoen (2018/2019) is het uitkijken naar onder meer Liszts pianoconcerto "La malédiction" waarmee hij met Nederlandse Ciconia Consort op tournee gaat.

Zijn liefde voor de kamermuziek leidde tot een succesvolle samenwerking met coryfeeën als Pieter Wispelwey, Gordon Nikolich, Alois Brandhofer, Janine Jansen en Bart Schneemann. Daarnaast begeleidt hij regelmatig bekende Nederlandse zangers als Kelly God, Cora Burggraaf en Thomas Oliemans. Zo richtte hij samen met violiste Candida Thompson en celliste Xenia Jankovic het Hamlet Pianotrio op. Na een eerste succesvolle aan Mendelssohn gewijde CD, heeft trio ondertussen ook Beethovens Geistertrio voor het label Channel Classics ingespeeld. Het trio maakte ondertussen onder meer zijn debuut in het Concertgebouw Amsterdam en zal er ook dit jaar opnieuw te gast zijn.

Paolo Giacometti concerteert wereldwijd als solist en als kamermusicus, zowel op authentieke als op moderne instrumenten, dit op vooraanstaande podia als het Concertgebouw (Amsterdam), Teatro Colon (Buenos Aires), Wigmore Hall (London), Théâtre du Châtelet (Parijs), Concertgebouw (Brugge), Flagey (Brussel), Seoul Arts Centre (Zuid-Korea), Konzerthaus Wien. Ook de voorbij maanden gaf hij solorecitals in prestigieuze zalen te Rio de Janeiro, Saõ Paulo.

NIEUWS

Op 17 mei 2019, zal Paolo Giacometti samen met cellist Pieter Wispelwey de prestigieuze JOHANNES BRAHMS-PRIJS 2019, in ontvangst nemen. Een bekroning door de gezaghebbende Johannes Brahms Gesellschaft, voor de talrijke uitvoeringen en diverse cd-opnames (label Evil Penguin) van Brahms' volledige repertoire voor cello en piano, waarmee het duo de jongste jaren hoge ogen gooide.

 

DISCOGRAFIE

Als "solist", neemt hij exclusief voor het label Channel Classics op. Zijn indrukwekkende

discografie is toegejuicht door de internationale pers. Zijn opnames behelzen onder meer het complete piano oeuvre van Rossini, eenopmerkelijk project dat in 1998 van start is gegaan en in april 2007 is voltooid met de achtste cd. Voor de derde opname van deze serie is Paolo Giacometti onderscheiden met de Edison Klassiek 2001. Zijn opname van Schumann’s Humoreske, Fantasiestücke en Toccata kreeg de onderscheiding ‘Benchmark and Performance of Outstanding Quality’ van de BBC musi magazine. Die met de pianoconcertos van Schumann en Dvorak werden geprezen door Gramophone als “…one of the best concerto disks I have heard in a long while…”. Ook zijn solo CD met o.m. Schumann’s Davidbundlertänze werd wereldwijd met lof ontvangen. Ten slotte genoot zijn cd waarbij hij dezelfde werken van Maurice Ravel zowel op historische (Erard) als op moderne vleugel(Steinway) een indrukwekkende belangstelling.

De Schubert CD-opname die Paolo Giacometti met Pieter Wispelwey opnam werd bekroond met de Choc du Monde de la Musique en een 10 van het tijdschrift Luister.

Hun CD-opname met werken van Chopin, Fauré en Poulenc, werd dan weer onderscheiden met een Diapason d’or. Momenteel sluit het duo Wispelwey-Giacometti een serie van 6 cd-opnames met ijzersterk en verrassend repertoire rondom de duo's van Schubert en Brahms af bij het label EPREvil Penguin records.

Paolo Giacometti is tevens toegewijd professor aan de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf.

>> Uitgebreide discografie op de website van het label : Channel Classics.

>> Recente opnames met Pieter Wispelwey op de website van het label : EPR.

 

 

Cv-update seizoen 2018/2019

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -