overview of al our artists contact info visit us on facebook !
nothing
nothing
>> conductor's roster
ETIENNE SIEBENS, DIRIGENT

 

>> CV, ENGLISH

>> CV, FRANCAIS

>> REPERTOIRE

Etienne Siebens studeerde orkestdirectie bij Lucas Vis , Hiroyuki Iwaki en Jorma Panula. Al snel werd hij voor gastdirecties bij orkesten in de Benelux, Engeland, Duitsland, Italie, Frankrijk en Spanje uitgenodigd. Vanaf 1992 tot 2008 was hij artistiek leider en dirigent van het door hem opgerichte Prometheus Ensemble dat zich onder zijn impuls tot een van de belangrijkste ensembles ontpopte en geregeld op binnen– en buitenlandse festivals zoals het Festival van Vlaanderen, Festival Musica Strasbourg, Festival Octobre en Normandie, Covent Garden Festival en het Festival Académies Musical de Saintes optrad

Etienne Siebens was vaste gastdirigent van het Brussels Philharmonic en van 2004 tot 2010 chef-dirigent bij het Symfonieorkest Vlaanderen, waar hij met eigen accenten en muzikaal gedurfde interpretaties een zeer persoonlijke stempel wist te drukken en voor een opmerkelijke ‘boost’ zorgde. Op dit moment is Etienne Siebens verbonden aan het ASKO|Schönberg en ‘artist-in-residence’ bij I Solisti del Vento.

RECENTE ENGAGEMENTEN

Etienne Siebens dirigeerde meer recent een symfonisch project gewijd aan Gershwin met Anima Eterna. Op uitnodiging van het Warsaw Autumn Festival 2018 leidde hij met groots succes het Pools Nationaal Radio Symphonie Orkest in "De Staat" van Louis Andriessen. Een werk, dat hij ook aan het hoofd van I solisti in het Muziekgebouw aan het IJ te Amsterdam zal dirigeren (mei 2019). Aan hem kwam ook de eer toe de Amerikaanse première van Vasco Mendonça's opera "The house taken over" te dirigeren bij National Sawdust New-York (2016). Een opera die in opdracht van "LOD" werd gecomponeerd en waarvan Etienne Siebens op het festival van Aix-en-Provence reeds de wereldcreatie - in regie van Katie Mitchell - dirigeerde, en achteraf ook de hernemingen aan andere operahuizen en festivals voor zijn rekening nam. Nog van Vasco Mendonça dirigeerde hij de wereldcreatie van "Bosch Beach". Ook dit werk ontstond in opdracht van "LOD" en ging in première in het Concertgebouw te Brugge in 2015. Op uitnodiging van de wereldvermaarde Gulbenkian Foundation te Lissabon dirigeerde Etienne Siebens ook de Portugese première van deze opera. Hij leidde eveneens de eerste opvoeringen in Duitsland (Frankfurt) als ook de hernemingen bij het Brussels Kaaitheater (in 2017) en in Den Bosch.

In het kader van het Festival OPERA XXI (editie 2015) bij Opera Vlaanderen, dirigeerde Etienne Siebens de wereldcreatie van "Private view", de allereerste opera van de succesvolle Belgische componiste Annelies Van Parys, die ze in opdracht van Muziektheater Transparant componeerde. Eerder dat jaar maakte Etienne Siebens zijn huisdebuut aan de Opera van Lyon waar hij hoge ogen gooide met de opera "Sunken Garden" van Michel van der Aa. En bij de Nederlandse Opera en het Holland Festival liep hij dan weer in de schijnwerpers naar aanleiding van de creatie van "Laika", de spraakmakende opera van Martijn Padding.

Tijdens de afgelopen seizoenen stond Etienne Siebens voor tal van ensembles, koren en orkesten als oa. MusikFabrik, Klangforum Wien, Collegium Vocale Gent, Amsterdam Sinfonietta, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Residentie Orkest, Nederlands Kamerkoor, Radio Kamerorkest Nederland, Radio Symfonie Orkest, het Brabants Orkest, Asko|Schönberg en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Op binnen- en buitenlandse festivals is hij een graag geziene gast. Zo keert zijn naam meermaals terug op festivals als het Holland Festival, Festival van Vlaanderen, Festival Wien Modern,  Festival Automne en Normandie, Agora Festival Paris, Huddersfield Contemporary Music Festival, Montreux-Vevey Festival, Warsaw Autumn en het Adelaide Festival.

DISCOGRAFIE

Etienne Siebens heeft van opnames op zijn naam, met onder meer : het Residentie Orkest Den Haag, Klangforum Wien, Symfonieorkest Vlaanderen met een vierdelige live recording cd-box, Radio Kamerorkest met muziek van Michel van der Aa en een met Edison bekroonde opname met Asko|Schönberg Ensemble met werk van Martijn Padding. Zijn gedrevenheid en passie voor het hedendaagse repertoire maken hem tot een all-round dirigent. Zo verzorgde hij creaties van en werkte hij nauw samen met componisten als György Kurtag, Mauricio Kagel, Jonathan Harvey, Harisson Birtwistle, Philippe Boesmans, Peter Eötvös, Luca Francesconi, Louis Andriessen, Michel van der Aa, Luc Brewaeys, ea.

Etienne Siebens werkte met solisten als Barbara Hannigan, Jean-Yves Thibaudet, José van Dam, Christianne Stotijn, Quirine Viersen, Frank Braley, Jean-Guihen Queyras, Patricia Kopatchinskaja, Claron McFadden, Pieter Wispelwey.


Gelieve het agenschap te contacteren om de meest recente biografie van Etienne Siebens - of een samenvatting ervan - te bekomen.

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -