overview of al our artists contact info visit us on facebook !
nothing
nothing
>> conductor's roster
ETIENNE SIEBENS, DIRIGENT

 

>> CV, ENGLISH

>> CV, FRANCAIS

>> REPERTOIRE
 
NIEUWS !

Op 26 juni 2019 zal de Belgische dirigent Etienne Siebens de productie van het Concertgebouworkest Amsterdam (RCO) met onder meer “De Staat” van Louis Andriessen, van Daniele Gatti overnemen. Het wordt Siebens’ debuut bij het RCO.

Link/info : https://www.concertgebouworkest.nl/en/visit-a-concert

De kroon op het werk van deze all-round dirigent die al langer grote internationale erkenning geniet en vaak door de componisten zélf voor de uitvoering van hun werk gevraagd wordt. Het oeuvre van György Kurtag, Mauricio Kagel, Jonathan Harvey, Harisson Birtwistle, Philippe Boesmans, Peter Eötvös, Pierre Boulez, Luca Francesconi, Luc Brewaeys en nog vele anderen heeft voor Siebens geen geheimen meer. Hij wordt alom geprezen voor zijn inspirerende aanpak van dit repertoire. 

In eigen land verdiende Etienne Siebens zijn sporen als oprichter en bezieler van het Prometheus Ensemble dat zich onder zijn impuls naar de Europese top speelde, als chef-dirigent van het Symfonieorkest Vlaanderen waarop hij met eigen accenten en gedurfde interpretaties zijn stempel wist te drukken, maar ook als vaste gastdirigent van het Brussels Philharmonic en momenteel, als artist-in-residence bij I Solisti. In Nederland maakte hij naam als vaste gastdirigent van het ASKO|Schönberg Ensemble en als gastdirigent van onder meer het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Residentieorkest Dan Haag, Amsterdam Sinfonietta, Radio Kamerorkest Nederland, naast het Nederlands Philharmonisch, het Brabants en het Gelders Orkest ...  Als operadirigent, maakte hij er zijn opwachting bij de Nederlandse Opera (nu Nationale Opera) en op het Holland Festival. 

Etienne Siebens is onlosmakelijk verbonden met de wereldcreatie van enkele spraakmakende hedendaagse opera’s, waaronder : The house taken over (Vasco Mendonça) op het Festival van Aix-en-Provence en Sawdust New-York,  Laïka (Martijn Padding) bij het Holland Festival en Private view (Annelies Van Parys) in het kader van het Festival Opera XXI. Enkele van deze werken gingen in coproductie met Muziektheater Transparant en LOD. Met de eerste uitvoering in Frankrijk van Sunken garden (Michel Van der Aa) maakte Siebens zijn debuut bij de opera van Lyon en, van Vasco Mendonça’s opera  Bosch Beach, dirigeerde hij de creatie in CG Brugge en de Portugese première op uitnodiging van de Gulbenkian Stichting en Orkest.

De afgelopen jaren maakte Etienne Siebens zijn opwachting op de festivals van Adelaide, Huddersfield, Wien-Modern, Automne en Normandie, Parijs (Agora), Montreux-Vevey, Warsaw Autumn, Strasbourg (Musica), Octobre en Normandie, Covent Garden, les Académies Musical de Saintes en het Festival van Vlaanderen. Hij werkte samen met solisten als Barbara Hannigan, Jean-Yves Thibaudet, José van Dam, Christianne Stotijn, Quirine Viersen, Frank Braley, Jean-Guihen Queyras, Patricia Kopatchinskaja, Claron McFadden, Pieter Wispelwey ...

DISCOGRAFIE

Etienne Siebens' veelzijdigheid wordt ook geïllustreerd door zijn opnames met het Residentie Orkest Den Haag, Klangforum Wien, het Symfonieorkest Vlaanderen (vierdelige live recording cd-box), het Radio Kamerorkest met werk van Michel van der Aa en met het Asko|Schönberg Ensemble waarmee hij werk van Martijn Padding op cd inspeelde. Een opname die met een Edison bekroond werd.

Etienne Siebens studeerde orkestdirectie bij Lucas Vis , Hiroyuki Iwaki en Jorma Panula. Al snel werd hij voor gastdirecties bij orkesten in de Benelux, Engeland, Duitsland, Italie, Frankrijk en Spanje uitgenodigd. Met het door hem opgerichte Prometheus Ensemble werd hij geregeld door binnen– en buitenlandse festivals zoals het Festival van Vlaanderen, Festival Musica Strasbourg, Festival Octobre en Normandie, Covent Garden Festival en het Festival Académies Musical de Saintes optrad.


 

Update cv : februari 2019. Gelieve het agenschap te contacteren om de meest recente biografie van Etienne Siebens - of een samenvatting ervan - te bekomen.

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -