overview of al our artists contact info visit us on facebook !
nothing
nothing
>> conductor's roster
Etienne SIEBENS, dirigent

 

CV, ENGLISH REPERTOIRE

Etienne Siebens studeerde orkestdirectie bij Lucas Vis , Hiroyuki Iwaki en Jorma Panula. Al snel werd hij voor gastdirecties bij orkesten in de Benelux, Engeland, Duitsland, Italie, Frankrijk en Spanje uitgenodigd. Vanaf 1992 tot 2008 was hij artistiek leider en dirigent van het door hem opgerichte Prometheus Ensemble dat zich onder zijn impuls tot een van de belangrijkste ensembles ontpopte en geregeld op binnen– en buitenlandse festivals zoals het Festival van Vlaanderen, Festival Musica Strasbourg, Festival Octobre en Normandie, Covent Garden Festival en het Festival Académies Musical de Saintes optrad

Etienne Siebens was vaste gastdirigent van het Brussels Philharmonic en van 2004 tot 2010 chef-dirigent bij het Symfonieorkest Vlaanderen, waar hij met eigen accenten en muzikaal gedurfde interpretaties een zeer persoonlijke stempel wist te drukken en voor een opmerkelijke ‘boost’ zorgde. Op dit moment is Etienne Siebens vaste gastdirigent van het ASKO|Schönberg en ‘artist-in-residence’ bij I Solisti del Vento.

Tijdens het najaar 2015 zal hij onder meer opnieuw voor het Orchestra del Padova e del Veneto (solist : Radu Lupu) en de Phlihamonie Zuid-Nederland staan.

Afgelopen seizoenen dirigeerde hij ensembles, koren en orkesten als oa. MusikFabrik, Klangforum Wien, Collegium Vocale Gent, Amsterdam Sinfonietta, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Residentie Orkest, Nederlands Kamerkoor, Radio Kamerorkest Nederland, Radio Symfonie Orkest, het Brabants Orkest, Asko|Schönberg en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Op binnen- en buitenlandse festivals is hij een graag geziene gast. Zo keert zijn naam meermaals terug op festivals als het Holland Festival, Festival van Vlaanderen, Festival Wien Modern,  Festival Automne en Normandie, Agora Festival Paris, Huddersfield Contemporary Music Festival, Montreux-Vevey Festival, Warsaw Autumn en het Adelaide Festival. In 2013 dirigeerde Etienne Siebens de creatie van 'The House Taken Over', gecomponeerd door Vasco Mendonça en geregisseerd door Katie Mitchell, op het prestigieuze opera festival in Aix-en-Provence (dat samen met "LOD" de compositieopdracht gaf) welke daarna vervolgens aan verschillende Europese hernomen werd.

In juni 2014 dirigeerde hij bij De Nederlandse Opera & Holland Festival de succesvolle creatie van 'Laika', een opera van Martijn Padding. Bij de Opera van Lyon (huisdebuut) gooide hij dan weer hoge ogen met de opera "Sunken Garden" van Michel van der Aa en nog in 2015 liep hij in de schijnwerpers n.a.v. "Private view" van Annelies Van Parys dat bij Opera Vlaanderen in het kader van Opera XXI in wereldpremière ging.

Recente engagementen

Etienne Siebens kwam de eer toe de Amerikaanse première van Vasco Mendonça's opera"The house taken over" te dirigeren bij National Sawdust New-York (2016). Eerder creëerde hij de nieuwste opera van Vasco Mendonça (eveneens in opdracht van LOD) "Bosch Beach". De wereldpremière vond plaats in september in het Concertgebouw Brugge en werd ondertusse hernomen in Lissabon (op uitnodiging van de gezaghebbende Gulbenkian Foundation), in Frankfurt, Brussel (Kaaitheater) en in Den Bosch.

Discografie :

tal van opnames met o.m. Residentie Orkest Den Haag, Klangforum Wien, Symfonieorkest Vlaanderen met een vierdelige live recording cd-box, Radio Kamerorkest met muziek van Michel van der Aa en een met Edison bekroonde opname met Asko|Schönberg Ensemble met werk van Martijn Padding. Zijn gedrevenheid en passie voor het hedendaagse repertoire maken hem tot een all-round dirigent. Zo verzorgde hij creaties van en werkte hij nauw samen met componisten als György Kurtag, Mauricio Kagel, Jonathan Harvey, Harisson Birtwistle, Philippe Boesmans, Peter Eötvös, Luca Francesconi, Louis Andriessen, Michel van der Aa, Luc Brewaeys, ea.

Etienne Siebens werkte met solisten als Barbara Hannigan, Jean-Yves Thibaudet, José van Dam, Christianne Stotijn, Quirine Viersen, Frank Braley, Jean-Guihen Queyras, Patricia Kopatchinskaja, Claron McFadden, Pieter Wispelwey.


Gelieve het agenschap te contacteren om de meest recente biografie van Etienne Siebens te bekomen.

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -