Ariën Artists - Karen Vermeiren

nothing

 

 
KAREN VERMEIREN, SOPRAAN

 

>> BIOGRAPHY

>> BIOGRAPHIE (FR)

>> REPERTOIRE

ARTIST'S OWN WEBSITE

 

Karen Vermeiren, sopraan, studeerde in 2015 met grootste onderscheiding af aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen met het diploma “Master of Arts in de muziek” en vervolmaakte zich onder meer aan het Mozarteum te Salzburg en bij Giuseppe Morino (belcanto techniek, school van Rodolfo Celetti), Tom Krause en Montserrat Caballé.

Ze won de eerste prijs op het concours Léopold Bellan te Parijs, werd finaliste op het concours van Bevagna in Italië en kreeg het erediploma op het “Tornamente Internazionale di Musica”. In 2016 werd Karen finaliste op het “Concorso Internazionale Andrea Chenier” te Italië. Karen zong de hoofdrollen van Donna Anna en later ook Donna Elvira in Mozart’s Don Giovanni, de Erste Dame in Die Zauberflöte en Vitellia in diens La Clemenza di Tito onder meer in het kader van de “Midsummer Mozartiades” te Brussel.

Deze roldebuten resulteerden telkens in lovende kritieken door de internationale pers. Voorts vertolkte ze de titelrol in een bewerking van Tosca, Gerhilde in Die Walküre in Trondheim en recent de Buitenlandse Prinses in Rusalka bij Opera Ballet Vlaanderen.

Tijdens het seizoen 2021-2022 maakte Karen Vermeiren haar debuut in de Koninklijke Muntschouwburg (de Munt) te Brussel, waar ze de rollen van Prima sorella cercatrice in Suor Angelica en Nella in Gianni Schicchi in de nieuwe productie van Puccini's Trittico, voor haar rekening nam. Een rol waarvoor ook het Zomer-Opera-Festival te Alden Biesen haar engageerde (2023).

Seizoen 2023/2024. Karen Vermeiren gooide onder meer hoge ogen tijdens het jaarlijkse KLARA-live-event Iedereen Klassiek, te Brugge. Ook onlangs werd ze uitgenodigd door KLARA, die keer ter gelegenheid van een hommage aan Maria Callas. Nu zijn alle ogen gericht op de Munt, waar ze geëngageerd is voor de rol van Gerhilde in Die Walküre in de nieuwe productie van Wagners Ring geregisseerd door niemand minder dan de spraakmakende regisseur Romeo Castellucci. Verderop dit seizoen zal Karen bij Opera Ballet Vlaanderen de rol van Rychtarka in de herneming van de internationaal bejubelde Jenufa-productie van regisseur Robert Carsen, voor haar rekening nemen.

In het kader van het Puccini-jaar 2024, zal Karen aan meerdere aan de componist gewijde producties meewerken, waaronder recitals, semi-concertante optredens e.a. formats.

In concert soleerde ze in de Missa Sancti Hieronymi (M. Haydn), Athalia (Mendelssohn), Franciscus’ mis (Renaat Veremans) en in het Requiem van Verdi onder leiding van David Miller. Karen geeft ook regelmatig recitals in binnen – en buitenland. Met orkest aan de zijde van het Turkse Izmir State Symphony Orchestra en het Oekraïense Lviv State Orchestra en met pianobegeleiding onder meer in het Teatro Nacional de Sao Carlos te Lissabon en de Koningin Elisabethzaal te Antwerpen. Voor haar recital in opdracht van Montserrat Caballé in de Sala Mozart te Zaragoza ontving de artiest een lovende recensie in het vakblad “Opera Actual”.

Ook haar prestaties tijdens de concertreeks “Ode aan Maria Callas” gingen niet onopgemerkt voorbij en kregen een plaats in het internationale “Maria Callas magazine”. Karen werd in juni 2019 genomineerd voor de Meistersinger Award in Wenen, een onderscheiding voor de beste vertolkers wereldwijd van de werken van Mahler, Verdi en Wagner en werd naar aanleiding hiervan uitgenodigd door het Antwerp Liedfest om samen met Aaron Wajnberg de Rückert Lieder van Mahler en de Wesendonck Lieder van Wagner uit te voeren.

 

Cv-update : seizoen 2023-2024, Januari 2024. Gelieve u tot het impresariaat te wenden voor de recentste update van Karen Vermeirens biografische gegevens.

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -