Ariën Artists - Karen Vermeiren

nothing

 

 
KAREN VERMEIREN, SOPRAAN

 

>> BIOGRAPHY

>> BIOGRAPHIE (FR)

>> REPERTOIRE

ARTIST'S OWN WEBSITE

 

Karen Vermeiren, sopraan, studeerde in 2015 met grootste onderscheiding af aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen met het diploma “Master of Arts in de muziek” en vervolmaakte zich onder andere aan het Mozarteum te Salzburg en bij Giuseppe Morino (belcanto techniek, school van Rodolfo Celetti), Tom Krause en Montserrat Caballé.

Ze won de eerste prijs op het concours Léopold Bellan te Parijs, werd finaliste op het concours van Bevagna in Italië en kreeg het erediploma op het “Tornamente Internazionale di Musica”. In 2016 werd Karen finaliste op het “Concorso Internazionale Andrea Chenier” te Italië. Karen zong de hoofdrollen van Donna Anna en later ook Donna Elvira in Mozart’s Don Giovanni, de Erste Dame in Zauberflöte en Vitellia in diens La Clemenza di Tito onder meer in het kader van de “Midsummer Mozartiades” te Brussel.

Deze roldebuten resulteerden telkens in lovende kritieken door de internationale pers. Voorts vertolkte ze de titelrol in een bewerking van Tosca, Gerhilde in die Walküre in Trondheim en recent de Buitenlandse Prinses in Rusalka bij Opera Ballet Vlaanderen.

Tijdens het seizoen 2021-2022 maakte Karen Vermeiren haar debuut maken in de Koninklijke Muntschouwburg te Brussel, waar ze de rollen van Prima sorella cercatrice in Suor Angelica en Nella in Gianni Schicchi in de nieuwe productie van Puccini's Trittico, voor haar rekening nam.

Onder haar toekomstige rollen : Gerhilde in Walküre in een nieuwe productie van Wagners Ring en Rychtarka in Jenufa.

In concert maakte ze haar opwachting in sopraansolo’s in o.a. Missa Sancti Hieronymi (M. Haydn), Athalia (Mendelssohn), Franciscus’ mis (Renaat Veremans) en nam zij de indrukwekkende sopraansolo in het Requiem van Verdi voor haar rekening, onder leiding van David Miller. Karen geeft ook regelmatig recitals in binnen – en buitenland. Met orkest aan de zijde van het Turkse Izmir State Symphony Orchestra en het Oekraïense Lviv State Orchestra en met pianobegeleiding onder meer in het Teatro Nacional de Sao Carlos te Lissabon en de Koningin Elisabethzaal te Antwerpen. Voor haar recital in opdracht van Montserrat Caballé in de Sala Mozart te Zaragoza ontving de artiest een lovende recensie in het vakblad “Opera Actual”.

Ook haar prestaties tijdens de concertreeks “Ode aan Maria Callas” gingen niet onopgemerkt voorbij en kregen een plaats in het internationale “Maria Callas magazine”. Karen werd in juni 2019 genomineerd voor de Meistersinger Award in Wenen, een onderscheiding voor de beste vertolkers wereldwijd van de werken van Mahler, Verdi en Wagner en werd naar aanleiding hiervan uitgenodigd door het Antwerp Liedfest om samen met Aaron Wajnberg de Rückert Lieder van Mahler en de Wesendonck Lieder van Wagner uit te voeren.

cv-update : seizoen 2022-2023. Gelieve u tot het impresariaat te wenden om de meest recente biografische gegevens te ontvangen.

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -