overview of al our artists contact info visit us on facebook !
nothing
nothing

Enrico CASARI, Tenor

De veelzijdige jonge Italiaanse tenor Enrico Casari studeerde musicologie aan de Universiteit van Pavia en behaalde een post-graduaat lyrische kunst aan de Opera Studio Vlaanderen (Gent). Hij genoot eerder een zang en piano opleiding aan het Conservatorium van Verona. In 2006 was hij laureaat van de wedstrijd “Teatro Musicale del Settecento” en hetzelfde jaar ontvangt hij de Eerste Prijs op de zangwedstrijd “Rinaldo Pelizzoni” in Parma. In mei 2007 is hij laureaat van de Internationale zangwedstrijd “Città di Bologna”. Aansluitend zet hij zijn opleiding achtereenvolgend verder aan Operastudio Vlaanderen en de Operastudio van Opéra national du Rhin (Strasbourg/Colmar). Daar krijgt hij de kans in belangrijke producties te staan. Zo zingt hij Noctambule en Pape des fous in Louise (Charpentier), Brighella in Ariade auf Naxos en Malcolm in Macbeth (Verdi) en vertolkt met glans de titelrol van Nino Rota's Alladin in de regie van Waut Koeken.

Een eerste doorbraak vormt ongetwijfeld zijn deelname in 2008 aan de CD-opname van Fedora (Umberto Giordano) met het Orkest van de Munt o.l.v. Alberto Veronesi en met niemand minder dan Placido Domingo in de hoofdrol.

Ondertussen maakte Enrico Casari zijn debuut aan enkele belangrijke operahuizen. Zo zong hij Don Curzio (Nozze di Figaro) in de Muntschouwburg ; Tamino (Zauberflöte, ingekorte versie), Brighella (Ariadne auf Naxos), Beppe (I Pagliacci) en Desgrieux in Manon van de Franse componist Daniel F.E. Auber (een rariteit) bij Opéra royal de Wallonie ; Malcolm (Macbeth) en Beppe aan de opera van Monte Carlo ; Normanno aan de Opera van Rijsel, Tamino (nu in de integrale versie van Zauberflöte) aan de opera van Bolzano en opnieuw Beppe aan de opera van Metz.

De Opéra national du Rhin haalde Enrico Casari opnieuw naar Straatsburg waar hij rollen als Malcolm (Macbeth), Kudrjas (Kat’a Kabanova), Valzacchi (Rosenkavalier), Janek in De zaak Makropoulos (Janacek) in de gelauwerde productie van regisseur Robert Carsen waarmee Enrico aan het Teatro La Fenice (Venetië) zijn debuut kon maken en ten slotte als Beppe, in een nieuwe productie van Pagliacci van Kristian Frédric, voor zijn rekening nam.

Tussendoor maakte Enrico Casari zijn opwachting in twee Rossini partijen : Dormont in "La scala di Seta" o.l.v. dirigent Enrique Mazzola, aan het Parijse Théâtre des Champs Elysées zong en Alberto in "La Gazzetta" onder meer in St Moritz, Basel en aan de opera van Tel-Aviv, in diverse producies waaronder die van ORW Luik van Stefano Mazzonis di Pralafera. Tijdens het seizoen 2015/2016 verleende Enrico Casari zijn medewerking aan een succesvolle productie van Lucia di Lammermoor - opnieuw als Normanno - welke aan drie Franse operahuizen te Reims, Limoges en Rouen gebracht werd.

Onder zijn toekomstige engagementen :

Sir Bruno Robertson in I Puritani en Poisson de la Comédie française in Adriana Lecouvreur aan de opera van Monte Carlo (najaar 2017), Narraboth in R. Strauss' Salome aan de operahuizen van Torino en Verona (2018) alsook Don Basilio in Nozze di Figaro bij Opéra royal de Wallonie te Luik (2018).

In de loop der jaren heeft Enrico Casari herhaaldelijk onder de leiding van gezaghebbende dirigenten waaronder Paolo Arrivabeni, Gianandrea Noseda, Friedemann Layer, Daniele Callegari, Marko Letonja, Patrick Fournillier, Jérémie Rhorer, Pinchas Steinberg, Patrick Davin ... gezongen.

In concert soleerde hij in La petite messe solennelle van Rossini, de Messa di Gloria van Puccini en de Requiems van Mozart en Verdi etc...Hij werkte mee aan concertante voorstellingen van Sonnambula (Bellini) bij de Vlaamse Opera en aan een semi-concertante uitvoering van Zauberflöte in het Paleis voor Schone Kunsten te Brussel.

cv-update : 2017/2018

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -