overview of al our artists contact info visit us on facebook !
nothing
nothing

Enrico CASARI, Tenor

De veelzijdige jonge Italiaanse tenor Enrico Casari studeerde musicologie aan de Universiteit van Pavia en behaalde een post-graduaat lyrische kunst aan de Opera Studio Vlaanderen (Gent). Hij genoot eerder een zang en piano opleiding aan het Conservatorium van Verona. In 2006 was hij laureaat van de wedstrijd “Teatro Musicale del Settecento” en hetzelfde jaar ontvangt hij de Eerste Prijs op de zangwedstrijd “Rinaldo Pelizzoni” in Parma. In mei 2007 is hij laureaat van de Internationale zangwedstrijd “Città di Bologna”. Aansluitend zet hij zijn opleiding achtereenvolgend verder aan Operastudio Vlaanderen en de Operastudio van Opéra national du Rhin (Strasbourg/Colmar). Daar krijgt hij de kans in belangrijke producties te staan. Zo zingt hij Noctambule en Pape des fous in Louise (Charpentier), Brighella in Ariade auf Naxos en Malcolm in Macbeth (Verdi) en vertolkt met glans de titelrol van Nino Rota's Alladin in de regie van Waut Koeken.

Een eerste doorbraak vormt ongetwijfeld zijn deelname in 2008 aan de CD-opname van Fedora (Umberto Giordano) met het Orkest van de Munt o.l.v. Alberto Veronesi en met niemand minder dan Placido Domingo in de hoofdrol.

Ondertussen vierde Enrico Casari zijn scenisch debuut aan enkele belangrijke operahuizen. Zo zong hij Don Curzio (Nozze di Figaro) iin de Koninklijke Muntschouburg, Tamino (in een aangepaste versie voor de jeugd van Zauberflöte), Brighella (Ariadne auf Naxos) en Beppe (I Pagliacci) aan de Opéra royal de Wallonie Luik, Malcolm (Macbeth) aan de Opera van Monte-Carlo, nam hij deel aan de revival van de kindertoverfluit aan de Opera van Rouen en werd hij opnieuw uitgenodigd Tamino te vertolken (deze keer in de oorspronkelijke integrale versie) aan de Opera van Bolzano.

De Opéra national du Rhin nodigde hem opnieuw uit naar Straatsburg, onder meer voor de rol van Malcolm (Macbeth), Kudrjas (Kat’a Kabanova), Valzacchi (Rosenkavalier) en Janek in De zaak Makropoulos (Janacek) in de gelaucerde productie van regisseur Robert Carsen, die ondertussen in het beroemde Teatro La Fenice (Venetië) hernomen werd en alweer met Enrico Casari in de rol van Janek.

Meer recent (2014) gooide hij hoge ogen met zijn vertolking van twee Rossini partijen : Dormont in "La scala di Seta" (onder leiding van de beroemde dirigent Enrique Mazzola, aan het Parijse Théâtre des Champs Elysées) en Alberto in "La Gazzetta" aan de Opera van St Moritz. Onlangs (februari 2015) was hij opnieuw te horen in de rol van Beppe (I Pagliacci) deze keer aan de Opera van Monte-Carlo.

TIjdens het seizoen 2015/2016 zal Enrico Casari aan een nieuwe productie van "Lucia di Lammermoor" die aan verschillende Franse Operahuizen gebracht zal worden, zijn medewerking verlenen, opnieuw als Normanno. Daarnaast zal hij te onder meer te horen zijn als Desgrieux in Manon van de Franse componist Daniel F.E. Auber (een rariteit) bij Opéra royal de Wallonie en in de herneming van "The Makropoulos Affair" (Janek) bij ONR Strasbourg.

In concert was Enrico Casari reeds regelmatig te horen in La petite messe solennelle van Rossini, de Messa di Gloria van Puccini en de Requiems van Mozart en Verdi etc...Hij werkte miee aan concertante voorstellingen van Sonnambula (Bellini) bij de Vlaamse Opera en aan een semi-concertante uitvoering van Zauberflöte in het Paleis voor Schone Kunsten te Brussel.

cv update : seizoen 2015/2016

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -