Arien Artists - Enrico Casari - Nederlandse biografie

nothing

 

 
ENRICO CASARI, TENOR
 
REPERTOIRE CV, ENGLISH CV, FRANCAIS

Deze veelzijdige Italiaanse tenor studeerde musicologie aan de Universiteit van Pavia en behaalde een post-graduaat lyrische kunst aan de Opera Studio Vlaanderen. Eerder genoot hij een opleiding zang en piano aan het Conservatorium van Verona. In mei 2007 is hij laureaat van de Internationale zangwedstrijd “Città di Bologna”. Hij zet zijn opleiding verder aan de Operastudio van de Opéra national du Rhin te Straatsburg, waar hij aantreedt als Noctambule en Pape des fous in Louise (Charpentier), Brighella in Ariade auf Naxos (R. Strauss), Malcolm in Macbeth (Verdi) en hij met glans de titelrol uit Nino Rota's Alladin vertolkt.

RECENTE ENGAGEMENTEN :
Enrico Casari verscheen de afgelopen maanden als Sir Bruno Robertson in I Puritani en Poisson de la Comédie française in Adriana Lecouvreur (hier aan de zijde van Roberto Alagna) in Monte-Carlo, Narraboth in R. Strauss' Salome aan de operahuizen van Torino en Verona, Don Basilio in Nozze di Figaro bij Opéra royal de Wallonie Luik en Remendado in Carmen in de legendarische Arena van Verona (2018).

Dit seizoen (2018/2019) zal hij onder meer meewerken aan een nieuwe productie van A quiet place van Leonard Bernstein bij Operazuid Maaastricht, met voorstellingen doorheen Nederland en Luxemburg. Het is ook uitkijken naar de concertproductie met het Orchestra di Padova e del Veneto waarin hij in de Otto Romanze (Verdi/Berio) te horen zal zijn.

CURRICULUM
Een eerste doorbraak vormt ongetwijfeld zijn deelname in 2008 aan de CD-opname van Fedora (Giordano) met het Orkest van de Munt en met niemand minder dan Placido Domingo in de hoofdrol. Vervolgens nodigt de Munt hem uit voor Don Curzio (Nozze di Figaro). Bij Opéra royal de Wallonie te Luik maakt hij zijn debuut als Tamino (Zauberflöte, ingekorte versie voor de jeugd) en treedt er vervolgens als Brighella, Beppe (I Pagliacci) naast José Cura en Des Grieux in Manon (hier vertolkt door Sumi Jo) van de Franse componist Daniel Auber, aan. Debuut aan de opera van Monte-Carlo als Malcolm gevolgd door Beppe aan de zijde van Leo Nucci en Marcelo Alvarez. Als Normanno in Lucia di Lammermoor verschijnt hij voor het eerst aan de Opera van Rijsel, als Tamino aan de opera van Bolzano en als Beppe aan de opera van Metz.

De Opéra national du Rhin haalt Enrico Casari opnieuw naar Straatsburg waar hij als Valzacchi (Rosenkavalier), Beppe en in twee producties van Leos Janacek aantreedt : Kudrjas in Kat’a Kabanova en Janek in De zaak Makropoulos, beiden gelauwerde producties van regisseur Robert Carsen waarmee Enrico ook aan het Teatro La Fenice zijn debuut maakt. Vervolgens zingt hij in Rossini’s La scala di Seta als Dormont aan het Théâtre des Champs Elysées en in diens La Gazzetta als Alberto in St Moritz, Basel en aan de Israeli Opera te Tel-Aviv, aldaar in de productie van ORW Luik in regie van Stefano Mazzonis di Pralafera. Hij is ook van de partij als er een nieuwe coproductie van Lucia di Lammermoor (Normanno) door de operahuizen van Reims, Limoges en Rouen wordt opgezet.

Ondertussen zong Enrico Casari onder de leiding van gezaghebbende dirigenten als : Paolo Arrivabeni, Gianandrea Noseda, Friedemann Layer, Daniele Callegari, Marko Letonja, Patrick Fournillier, Jérémie Rhorer, Enrique Mazzola, Pinchas Steinberg, Patrick Davin, Christophe Rousset, Francesco Ivan Ciampa …

In concert soleerde hij in Verdi’s Messa da Requiem, Haydn’s Schöpfung (millenium van de kathedraal van Luik), Mozart’s Requiem en Kroningsmis, Rossini’s Petite messe solennelle en  Stabat Mater en in Puccini’s Messa di Gloria ...

CV update : gelieve contact op te nemen met het Impresariaat om de meest recente biografie te bekomen.

 

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -