overview of al our artists contact info visit us on facebook !
nothing
nothing

Benoît de LEERSNYDER, Rgisseur en bariton

deleersnyder_main
>> ENGLISH BIOGRAPHY >> BIOGRAPHIE FRANCAISE

Benoît De Leersnyders samenwerking als zanger met regisseurs als Ronny Lauwers, Willy Decker, Christof Loy, Guy Joosten, Waut Koeken, Deborah Warner en Keith Warner inspireerde zijn passie voor het regisseren. Voor de Operastudio Vlaanderen regisseerde hij ‘Mélodies’ van Georges Bizet.

Hij werd er opnieuw uitgenodigd om er verscheidene producties te ensceneren, waaronder Franz Schubert's ‘Die Winterrreise’, Wolfgang Amadeus Mozart’s ‘Eine Zauberflöte’, ‘Grido d’Amore!’ met muziek van Giovanni Battista Bononcini en Georg Friedrich Händel alsook ‘Entbehren sollst du, sollst entbehren’ een project rond Hugo Wolf’s liederen.

Samen met Sybille Wilson bewerkte hij voor L'orchestre à la portée des enfants ‘L'apprenti Sorcier’ van Paul Dukas en ‘Harry Potter’ and the ‘Sorcerer's Stone’ van John Williams. Voor de Junge Kammeroper Köln regisseerde hij Engelbert Humperdinck's ‘Hänsel und Gretel’. Hij ensceneerde voor de Koninklijke Muntschouwburg de wereldpremière van ‘The Brussels Requiem’ van de Britse componist Howard Moody met een cast bestaande uit 300 kinderen.

Bang-up! Opera nodigde hem uit om Wolfgang Amadeus Mozart’s ‘Così fan tutte’ te regisseren. Vorig jaar ging zijn ‘Heart 2 Get!’ in Opera Vlaanderen in première, een operaproductie waarvoor hij het libretto schreef, gebaseerd op de drie Mozart/Da Ponte opera’s, in samenwerking met I Solisti del Vento. De Leersnyder is gastprofessor voor de Operaklas aan de Erasmushogeschool Brussel, departement Koninklijke Conservatorium alsook aan de Artesis Hogeschool Antwerpen, departement Conservatorium.

Sinds meerdere jaren wordt hij uitgenodigd om de Staging Workshop te leiden van de Winter Journey Music Camp in Loei en Hua Hin (Thailand), alsook voor het George Town Festival in Penang (Maleisia). In januari 2016 regisseert hij Franz Lehar’s ‘The Merry Widow’ in Hua Hin (Thailand).

 

Cv-update : 2017

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -