overview of al our artists contact info visit us on facebook !
nothing
nothing

Benoît de LEERSNYDER, Bariton en regisseur

deleersnyder_main
>> ENGLISH BIOGRAPHY >> BIOGRAPHIE FRANCAISE

Na zijn studies rechten wijdt Benoît De Leersnyder zich volledig aan zijn zangcarrière. In 2000 was hij Laureaat van de Operastudio Vlaanderen. Ondertussen omvat zijn repertoire uiteenlopende rollen en partijen en werkte hij samen met de regisseurs als Ronny Lauwers, Philippe Sirieul, François de Carpentries, Willy Decker, Guy Joosten, Christof Loy en Waut Koeken.

Benoît de Leersnyder zong Schlendrian in Bach's Kaffeekantate (Pocketopera), Conte Almaviva/Le Nozze di Figaro (Operastudio Koninklijke Muntschouwburg), Malatesta/Don Pasquale (Zomeropera Alden Biesen), Le Dancaïre/Carmen (Opera del Mar), Schaunard/La Bohème (Operastudio Koninklijke Muntschouburg), Frank/Die Fledermaus, Scharpless/Madama Butterfly en Ping/Turandot (Penang Arts Council), Papageno in de succesvolle Toverfluitproductie van Waut Koeken (Zomeropera Alden Biesen, de Munt/La Monnaie, Grand Théâtre de la Ville de Luxembourg en in de Vlaamse Opera) Fiorello/Il Barbiere di Siviglia en Vicomte Cascada/Die lustige Witwe (Vlaamse Opera). Voorts nam hij deel aan Les Mamelles de Tiresias (Grand Théâtre du Luxembourg), Death in Venice (in de spraakmakende regie van Deborah Warner en waarin Benoit de Leersnyder na de Munt ook zijn debuut vierde aan de Scala van Milaan (2011) en aan Lulu (regie : Kr. Warlikowski, bij de Munt).

In het hedendaags repertoire was hij reeds te horen in composities van Claude Coppens, Dieter Schnebel, John Cage, Karlheinz Stockhausen en creëerde hij werken van Alvaro Guimaraes, Johan De Smet, L. Posman en E. Flecijn. In 2011 zong hij de hoofdrol in de wereldcreatie van “Der Turm” van Claude Lenners (Théâtre du Luxembourg, regie Waut Koeken).

Binnenkort zal hij opnieuw zijn medewerking verlenen aan een productie van het Radio Philharmonisch Orkest Hilversum onder de muzikale leiding van Markus Stenz, meer bepaald als recitant in Stravinsky's "Oedipus Rex". Het wordt Benoîts tweede ontmoeting met dit orkest en de dirigent, waarmee hij recenter deelnam aan een uitvoering van "Jeaane d'Arc au bûcher" in Utrecht.

Al gauw ontwikkelt Benoît de Leersnyder een passie voor de gezamelijke  scenische - en regieaspecten en krijgt hij de kans om parallel aan zijn zangersloopbaan ook een aantal regie opdrachten te verwezelijken. Met groeiend succes overigens. Zo regisseerde hij “Hänsel und Gretel” bij de Junge Kammeroper Köln (nov 08) en creëerde hij het ruimtelijk concept van de productie "Brussels Requiem", bij de Koninklijke Muntschouwburg (2010). Meer recent regisseerde hij bij Operastudio Vlaanderen Die Zauberflöte (december 2012) en scenische producties romdom Winterreise en liederen van Hugo Wolf (2013).

Daarnaast is hij een heel gegeerd assistent en staat hij regelmatig regisseurs als Laurent Pelly, Waut Koeken, Ivo Van Hove, Robert Carsen en Michael Haneke bij.


Cv-update : Season 2014/2015

 
• Contact • - All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt - founded by Gaston Ariën - • Overview •