Ariën Artists - Sophie MARILLEY, mezzo-soprano - cv nederlands

nothing

 

 
SOPHIE MARILLEY, MEZZO-SOPRANO
 
>> CV, FRANCAIS >> CV, DEUTSCH >> CV, ENGLISH >> REPERTOIRE, OPERA >> MEDIA/DISCO.
 

Sophie Marilley, studeerde aan het Conservatorium van haar geboortestad Fribourg (Zwitserland) bij Antoinette Faes en volgde aansluitend master classes bij Irwin Cage, Brigitte Fassbaender en Anthony Rolfe-Johnson. Haar opleiding lyrische kunst voltooide ze aan de destijdse Operastudio Vlaanderen. In 2002, wordt ze laureate van de Internationale Zangwedstrijd Hans Gabor Belvédère te Wenen. Het perfecte opstapje naar de uitbouw van professionele loopbaan met eerste engagementen aan de opera van Fribourg in La Périchole (titelpartij) en in L'Etoile (Lazuli).

Van 2001 tot 2005, maakt ze deel uit van het vaste ensemble van de Opera van Osnabruck waar ze optreedt in Le Nozze di Figaro (Cherubino), Cosi fan tutte (Dorabella), La Cenerentola (titelpartij), La Périchole (titelrol), Die Fledermaus (Orlofsky) en Der Rosenkavalier (Octavian). Aansluitend treedt ze toe tot het ensemble van de Wiener Staatsoper waar ze tussen 2006 en 2011 Cherubino, Meg Page (Falstaff), Stéphano (Roméo et Juliette), Nicklausse (Les Contes d'Hoffmann), Siebel (Faust) ... zingt. Ze verhuist naar Stuttgart waar ze toetreedt tot het solistenensemble van de Staatsoper. Zes jaar lang boekt ze er grootse successen, onder meer met Ruggiero (Alcina), Junon (Platée), maar ook als Alise (L'écume des jours, Edison Denisov), Donna Elvira (Don Giovanni) en Dorabella, Meg page (Falstaff), Der Komponist (Ariadne auf Naxos), Octavian, Il Vologeso - titelrol - van Jommelli en Nicklausse.

Recente engagementen

Sophie Marilley maakte haar comeback in de Munt als Lady Macbeth in de wereldcreatie van Pascal Dusapins Macbeth Underworld. Na haar overtuigende vertolking van Krista in de Zaak Makropoulos aan Straatsburgse Opera (ONR), vroeg het operahuis haar voor de Vos (roldebuut) in Het sluwe vosje, die andere emblematische opera van Janacek. Ze zong er ondertussen ook de rol van Donna Elvira in een nieuwe productie in regie van Marie-Eve Signeyrole. Ook het operahuis te Stuttgart haalde haar terug. Zowel voor de rol van Siebel in Gounods Faust als in die van Elvire in de wereldcreatie van Erdbeben-Träume van de Japanse componist Toshio Hosokawa. Hetzelfde seizoen debuteerde ze bij de opera van Montecarlo als Nicklausse. Aan de opera van Fribourg maakte ze recent haar opwachting als Concepcion in Ravels L'heure espagnole en als hoofdpersonage in Poulenc's La voix humaine.

In concert was ze onder meer te horen in Debussy's Le Martyre de Saint-Sébastien op uitnodiging van het Philharmonich Orkest en koor van Warschau en dirigent Jacek Kaspszyk.

Andere weetjes

In de loop van haar succesvolle loopbaan zong Sophie Marilley herhaaldelijk onder de leiding van bekende dirigenten zoals Bertrand de Billy, Adam Fischer, Marco Armiliato, Franz Welser-Möst, Ulf Schirmer, Christian Thielemann, Christophe Rousset, Hervé Niquet, Jérémie Rohrer, Antony Hermus, Sylvain Cambreling, Marc Soustrot, Michael Schonwandt, Alain Altinoglu, Marko Letonja en Christoph Spering ...

Op uitnodiging zong ze Clarisse (L'Amour des trois oranges) en Mercedes (Carmen) bij de Vlaamse Opera, Hänsel (Hänsel und Gretel) en Laura (Die Drei Pintos) bij het Wexford Festival, de titelrol in La Cenerentola aan de Opera van Sankt Gallen, Nicklausse aan de opera van Graz, Dorabella aan de Opera van Lausanne, Lazuli en Cherubino, aan de Opera van Nantes, Sesto (La Clemenza di Tito) aan het Teatro Sao Carlo, te Lissabon en met Cherubino en een al even felgesmaakte Prince charmant in Cendrillon (Massenet) schitterde ze ondertussen al twee keer op de planken van de Koninklijke Muntschouwburg.

Daarnaast ontwikkelde Sophie Marilley een grote affiniteit voor het kamermuziekrepertoire en treedt regelmatig in recital op. Haar discografie omvat opnames met liederen van Jolivet en Poenitz. Met het Orchestre de Bretagne,speelde ze l'Amour masqué (rol : Elle) van André Messager op label "Acte Sud" in.

cv-update : gelieve u tot het impresariaat te wenden om de recentste biografie van Sophie MARILLEY te bekomen.

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -