overview of al our artists contact info visit us on facebook !
nothing
nothing
 

Sophie MARILLEY, mezzo-soprano

 
>> CV, FRANCAIS >> CV, DEUTSCH >> CV, ENGLISH >> REPERTOIRE, OPERA >> MEDIA/DISCO.
 

Sophie Marilley, studeert aan het Conservatorium van haar geboortestad Fribourg (Zwitserland) bij Antoinette Faes en volgde aansluitend master classes bij Irwin Cage, Brigitte Fassbaender en Anthony Rolfe-Johnson. Haar opleiding lyrische kunst voltooide ze aan de destijdse Operastudio Vlaanderen. In 2002, wordt ze laureate van de Internationale Zangwedstrijd Hans Gabor Belvédère te Wenen. Het perfecte opstapje naar de uitbouw van professionele loopbaan met eerste engagementen aan de opera van Fribourg in La Périchole (titelpartij) en in L'Etoile (Lazuli).

Van 2001 tot 2005, maakt ze deel uit van het vaste ensemble van de Opera van Osnabruck waar ze optreedt in Le Nozze di Figaro (Cherubino), Cosi fan tutte (Dorabella), La Cenerentola (titelpartij), La Périchole (titelrol), Die Fledermaus (Orlovfsky) en Der Rosenkavalier (Octavian). Aansluitend treedt ze toe tot het ensemble van de Wiener Staatsoper

waar ze tussen 2006 en 2011 Cherubino (Le Nozze di Figaro), Meg Page (Falstaff), Stéphano (Roméo et Juliette), Nicklausse (Les Contes d'Hoffmann), Siebel (Faust) ... zingt. Tenslotte ging Sophie Marilley in op het aanbod van de opera van Stuttgart om er zes seizoenen lang als lid van het solistenensemble in divers repertoire op te treden. Zo maakte ze er haar opwachting in Ruggiero (Alcina), Junon (Platée), maar ook als Alise (L'écume des jours, Edison Denisov), Donna Elvira (Don Giovanni) en Dorabella (Cosi fan tutte), Meg page (Falstaff), Der Komponist (Ariadne auf Naxos), Octavian (Der Rosenkavalier), Il Vologeso - titelrol - van Jommelli en Nicklausse in Les contes d'Hoffmann.

Recente engagementen en Actualiteit :

Als gevolg van haar succesvol debuut als Krista in Janaceks Zaak Makropoulos bij de Opera van Straatsburg (ONR), zong ze er afgelopen seizoen de mannelijke "Vos" (roldebuut) in Het sluwe vosje, die andere emblematische opera van Janacek.

Tijdens het seizoen 2017/2018, zal Sophie Marilley, deze keer als gast, terugkeren naar Stuttgart. Ze zal er Siebel in Gounod's Faust zingen maar ook de rol van Elvire in de wereldcreatie van "Erdbeben. Träume" van de Japanse componist Toshio Hosokawa | Libretto by Marcel Beyer, vertolken. Nog om naar uit te kijken is haar huisdebuut aan de opera van Montecarlo waar ze Nicklausse in Les Contes d'Hoffman zal zingen (januari 2018).

Andere weetjes :

In de loop van haar succesvolle loopbaan zong Sophie Marilley herhaaldelijk onder de leiding van bekende dirigenten zoals Bertrand de Billy, Adam Fischer, Marco Armiliato, Franz Welser-Möst, Ulf Schirmer, Christian Thielemann, Christophe Rousset, Hervé Niquet, Jérémie Rohrer, Antony Hermus, Sylvain Cambreling, Marc Soustrot, Michael Schonwandt, Alain Altinoglu, Marko Letonja ...

Op uitnodiging zong ze Clarisse (L'Amour des trois oranges) en Mercedes (Carmen) bij de Vlaamse Opera, Hänsel (Hänsel und Gretel) en Laura (Die Drei Pintos) bij het Wexford Festival, de titelrol in La Cenerentolaaan de Opera van Sankt Gallen, Nicklausse (Les Contes d'Hoffman) aan de opera van Graz, Dorabella (Cosi fan tutte) aan de Opera van Lausanne, Lazuli (L'Etoile) en Cherubino (Nozze di Figaro) aan de Opera van Nantes, Sesto (La Clemenza di Tito) aan het Teatro Sao Carlo, te Lissabon en met Cherubino en een al even felgesmaakte Prince charmant in Cendrillon (Massenet) schitterende ze ondertussen al twee keer op de planken van de Koninklijke Muntschouwburg.

Daarnaast ontwikkelde Sophie Marilley een grote affiniteit voor het kamermuziekrepertoire en treedt regelmatig in recital op. Haar discografie omvat opnames met liederen van Jolivet en Poenitz. Recent speelde ze samen met het Orchestre de Bretagne, l'Amour masqué (rol : Elle) van André Messager op label "Acte Sud" in.

cv-update : seizoen 2017/2018 - gelieve u tot het impresariaat te wenden om de recentste biografie van Sophie MARILLEY te bekomen.

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -