overview of al our artists contact info visit us on facebook !
nothing
nothing

Pieter WISPELWEY, Programmes

>> CV NEDERLANDS >> CV FRANCAIS >> CV ENGLISH >> DISCOGRAPHY >> ARTIST'S WEBSITE

BACH MARATHON
Integrale uitvoering van de suites voor cello solo. Naar aanleiding van Pieter Wispelwey's derde inspeling van de zes suites zal hij ze wereldwijd in concert uirvoeren. Diverse boekingsperiodes werden hiervoor gereserveerd. Zowel tijdens het seizoen 2012-2013 als het daaropvolgende.

Fantasy Tour
De Fantasy Tour dient één doel: het publiek verleiden en misleiden. Het duo Wispelwey en Giacometti speelt Franz Schubert. Maar wat precies? Juist. Fantasie in C en het Duo, beide geschreven voor... viool en piano. Wispelwey bewerkte de werken zelf en laat vol overtuiging horen dat de cello zich minstens zo goed leent voor deze vioolstukken. Ook de Arpeggione Sonate ontbreekt niet op het programma, evenmin als de Sonatines op. 137.

Kies Beethoven
Dit Beethovenprogramma kan naar wens worden samengesteld: uit de vijf Sonates voor cello en piano op. 5, op. 69 en op. 102 in combinatie met de Twaalf variaties in F, op. 66 (over ‘Ein Mädchen oder Weibchen’), de Twaalf variaties in G, WoO 45 (over ‘See the conqu'ring hero comes’) en de Zeven variaties in Es, WoO 46 (over ‘Bei Männern welche Liebe fühlen’).

Grande Duo
Dit programma vormt een combinatie van werken van Felix Mendelssohn-Bartholdy en Fryderyk Chopin. De Tweede Sonate van Mendelssohn en de Sonate van Chopin vormen de basis van de nieuwe CD van Wispelwey en Giacometti, die volgend seizoen wordt gepresenteerd op Onyx. Verder op het programma de Variaties van Mendelssohn en het Grande Duo van Chopin.

Russisch Roulette
Voor wie het aan kan, een staaltje Russisch grootmeesterschap. De donkere klanken van de cello denderen over het podium. Werken van Dmitri Sjostakowitsj, Sergej Prokofjev, Sergej Rachmaninov en Igor Stravinsky. Een dringend advies: een stevig glas wodka na afloop.

Voyage à travers de la France
Tijdens dit concert neemt Wispelwey de luisteraar mee op reis door de tijd in Frankrijk. Beginnend bij de postromanticus César Franck wiens muziek door de Parijzenaars van zijn tijd nogal eens als ‘te Germaans’ werd ervaren. Wispelwey staat ook stil bij Gabriel Fauré, die zijn aanvankelijke laatromantische compositiestijl losliet en zich liet bekeren tot het impressionisme. Ook Claude Debussy wordt steevast genoemd onder de Franse impressionisten, hoewel hij zichzelf veel meer zag als realist. De muzikale reis eindigt bij Francis Poulenc, één van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Groupe des Six, die de Franse muziek wilden ontdoen van het impressionistische en Duits-romantische van Fauré, Wagner en Strauss.

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -