Ariën Artists - Pieter WISPELWEY, Cello - Programma

nothing

 

 
PIETER WISPELWEY, CELLO > RECITAL PROGRAMMA'S

 

>> CV NEDERLANDS >> CV FRANCAIS >> CV ENGLISH >> DISCOGRAPHY >> ARTIST'S WEBSITE
 
Bach-Marathon

De integrale uitvoering van de suites voor cello solo vormt het handelsmerk van Pieter Wispelwey. Ook met zijn derde cd-inspeling van Bachs zes legendarische suites dwong hij respect af van de professionele pers. Ook de volgende seizoenen bestaat de mogelijkheid een Bach-Marathon te boeken.

Fantasy Tour

De Fantasy Tour dient één doel: het publiek verleiden en misleiden. Het duo Wispelwey en Giacometti speelt Franz Schubert. Maar wat precies? Juist. Fantasie in C en het Duo, beide geschreven voor... viool en piano. Wispelwey bewerkte de werken zelf en laat vol overtuiging horen dat de cello zich minstens zo goed leent voor deze vioolstukken. Ook de Arpeggione Sonate ontbreekt niet op het programma, evenmin als de Sonatines op. 137.

Go for Beethoven !

Dit Beethovenprogramma kan naar wens worden samengesteld: uit de vijf Sonates voor cello en piano op. 5, op. 69 en op. 102 in combinatie met de Twaalf variaties in F, op. 66 (over ‘Ein Mädchen oder Weibchen’), de Twaalf variaties in G, WoO 45 (over ‘See the conqu'ring hero comes’) en de Zeven variaties in Es, WoO 46 (over ‘Bei Männern welche Liebe fühlen’).

Gran Duo

Dit programma vormt een combinatie van werken van Felix Mendelssohn-Bartholdy en Fryderyk Chopin. De Tweede Sonate van Mendelssohn en de Sonate van Chopin vormen de basis van de succesvolle opname van deze werken door Pieter Wispelwey en Paolo Giacometti (voor het label Onyx). Verder op het programma de Variaties van Mendelssohn en het Grande Duo van Chopin.

Russische Roulette

Voor wie het aan kan, een staaltje Russisch grootmeesterschap. De donkere klanken van de cello denderen over het podium. Werken van Dmitri Sjostakowitsj, Sergej Prokofjev, Sergej Rachmaninov en Igor Stravinsky. Een dringend advies: een stevig glas wodka na afloop.

Voyage à travers de la France

Tijdens dit concert neemt Wispelwey de luisteraar mee op reis door de tijd in Frankrijk. Beginnend bij de postromanticus César Franck wiens muziek door de Parijzenaars van zijn tijd nogal eens als ‘te Germaans’ werd ervaren. Wispelwey staat ook stil bij Gabriel Fauré, die zijn aanvankelijke laatromantische compositiestijl losliet en zich liet bekeren tot het impressionisme. Ook Claude Debussy wordt steevast genoemd onder de Franse impressionisten, hoewel hij zichzelf veel meer zag als realist. De muzikale reis eindigt bij Francis Poulenc, één van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Groupe des Six, die de Franse muziek wilden ontdoen van het impressionistische en Duits-romantische van Fauré, Wagner en Strauss.

Gelieve u tot het impresariaat te wenden voor het volledige aanbod aan programma's.

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -