Ariën Artists - Verstaen Lotte - Nederlandse levensloop

nothing

 

 
LOTTE VERSTAEN, MEZZOSOPRAAN / ALT

 

CV DEUTSCH CV FRANCAIS CV ENGLISH

OPERA REPERTOIRE

CONCERT REPERTOIRE

MEDIA

 

Ana-Camelia 1 Ana-Camelia 2 Ana-Camelia 3 Ana-Camelia 4 Ana-Camelia 5 Ana-Camelia 6 OPLEIDING

De jonge mezzosopraan/alt Lotte Verstaen vangt haar muzikale opleiding aan de muziekacademie te Tielt in de klas van Catherine Vandevelde aan. In september 2019 behaalt ze er met grootste onderscheiding haar Masterdiploma zang aan de LUCA School of Arts/Campus Lemmens te Leuven (eveneens in de klas van Catherine Vandevelde). Aansluitend volgt ze master classes bij Maarten Koningsberger, Yann Beuron, Karine Deshayes, Daniela Musca, Roger Vignoles, Audrey Hyland, Rosemary Joshua, Alexander Vassiliev, Lisette Oropesa en George Ure. Haar huidige coaches zijn : de sopranen Catherine Vandevelde en Ilse Eerens en de tenor Thomas Blondelle.

Sedert vorig seizoen maakt ze deel uit van de operastudio verbonden aan de Keulse opera.

ACTUALITEIT

Tijdens het huidige seizoen 2021-2022 verleent ze er haar medewerking aan de wereldcreatie van « Schnittstellen » (in de rol van het Kind) en zal er verder haar opwachting maken als Flosshilde, 1. Norn & Schwertleite in cyclische uitvoeringen van de  « Ring für Kinder », 1. Drossel (Die Vögel van Walter Braunfels), 3de Woudnimf (Rusalka), Ursule (Béatrice et Bénédict), Ariel in The Tempest  (Purcell) en als 2de Dame (Die Zauberflöte). Afgelopen seizoen zong ze er overigens met succes haar eerste Cherubino (Nozze di Figaro).

Bij Opera Vlaanderen maakte ze recent haar debuut in de rol van Dryade (Ariadne auf Naxos) en coverde ze er de rol van Dorabella (Così fan tutte) in de productie van Anne Teresa De Keersmaeker. Verderop dit seizoen maakte Lotte Verstaen in de rol van Feklusa (Kat’a Kabanova) haar debuut in het Concertgebouw Amsterdam (zaterdagmatinee) aan de zijde van het Radio Philharmonisch Orkest onder de leiding van Karina Canellakis.

Volgend seizoen 2022-2023, zal Lotte Verstaen onder meer Olga in Jevgeni Onegin – roldebuut - aan de Muntschouwburg te Brussel vertolken en haar huisdebuut maken bij Opéra royal de Wallonie te Luik in de rol van Madamigella Dangeville in Adriana Lecouvreur (Francesco Cilea). Op het Festival van Vlaanderen te Gent zal ze samen met pianist Peter Jeurissen de liedcyclus « Les Nuits d’été »  van Berlioz vertolken (11 september 2022).

 

MM ACADEMY

Nog tijdens haar opleiding aan het Lemmens wordt Lotte opgenomen in de MM Academy van de Munt. Ze komt er in aanraking met persoonlijkheden als Thomas Rösner, Mikhail Tatarnikov, Evelino Pidò, Antonello Manacorda, Andrea Marcon en Hartmut Haenchen. Als lid van de MM Academy werkt ze mee aan producties van het ENOA-LAB, waaronder A song for the moon. Haar upgrade naar « MM Academy Soloist » hield cover-opdrachten in, waaronder  Bellangère in La mort de Tintagiles en Sœur de Palomide 3 in Alladine et Palomides een van de mini-drama's uit Le Silence des ombres van componist-dirigent Benjamin Attahir. Ze kreeg ook de kans zich te verdiepen in de rol van Marcellina in Mozarts Le Nozze di Figaro, binnen de  workshop "Trilogia Mozart Da Ponte" met Jean-Philippe Clarac, Olivier Deloeuil (Le Lab) en dirigent James Southall.

Als kers op de taart van dit parcours mag Lotte Verstaen zich voortaan « MM Academy Laureate » noemen.

WEDSTRIJDEN

Lotte haalde de finale van de 38e editie van de International Hans Gabor Belvedere Singing Competition te Villach in juli 2019. Ze won de 3e prijs op het 52e Concours International de Chant de Toulouse (september 2019, in het prestigieuze Théâtre du Capitole de Toulouse). Ze is laureate van « Solisten aan Zee » (laureate zang 2013) en is finaliste voor België van de wedstrijd « Voix Nouvelles » (editie 2017).

cv-update > Juni 2022. Gelieve u tot het impresariaat te wenden om de meest actuele biografie van Lotte Verstaen te ontvangen.

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -