overview of al our artists contact info visit us on facebook !
nothing
nothing
 
Ivan THIRION, Bariton

 

CV > FRANCAIS CV > DEUTSCH CV > ENGLISH REPERTOIRE MEDIA
 

De bariton Ivan Thirion is van Belgische afkomst en werd opgeleid bij Marcel Vanaud aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, bij Gilles Cachemaille aan het Conservatorium van Genève en aan het CNIPAL te Marseille. Hij maakte zijn operadebuut in de rol van Papageno (De Toverfluit) aan de Opéra royal de Wallonie/Luik en werd er gelijk heruitgenodigd voor L'Ogre in Auber‘s La Forêt Bleue en Gazella in Donizetti‘s Lucrezia Borgia.

Ondertussen zingt Ivan Thirion reeds regelmatig onder de leiding van beroemde dirigenten als : Paolo Arrivabeni, Fabio Luisi, Marco Armiliato, Massimo Zanetti, John Fiore, Jesus Lopez-Cobos en Leonardo Garcia Alarcon en werkt hij samen met bekende regisseurs als : Claus Guth, Andreas Homoki, Stefano Mazzonis di Pralafera, Giancarlo di Monaco, David Pountney, Benedict Andrews, Barrie Kosky, Marcial di Fonzo Bo, Waut Koeken...

Actualiteit :

Deze zomer is Ivan Thirion onder meer in Residentie bij het Festival van Aix-en-Provence, waar hij een aantal recitals ten beste zal geven. Daarna trekt hij opnieuw naar Zwitserland voor Carmen (Le Dancaïre), dit ter opening van het seizoen 2018/2019 bij het Grand Théâtre de Genève om vervolgens zijn debuut te maken bij Opera Vlaanderen in de rol van The Officer in Philip Glass' kameropera In the penal colony - een productie die hernomen zal worden in het kader van het Festival Opera XXI en de Operadagen Rotterdam. Tenslotte zal Ivan Thirion de rol van Sparck zingen in een nieuwe productie van Fantasio ter gelegenheid van het Internationale Jacques Offenbach Jaar.

In concert zal hij onder meer te horen met Reinoud Van Mechelen en diens Ensemble A Norte Temporis in de productie "Un Noël français" (concerten te Gent Bijloke, Leuven 30CC, Bozar Brussel en de Koninklijke Kapel van het Kasteel van Versailles, in December 2018).

Recente engagementen :

De producties waaraan Ivan Thirion tijdens de afgelopen twee seizoenen meewerkte, getuigen van de diversiteit van diens repertoire, of hij nu zijn opwachting maakt als Oronte in Médée van M.A. Charpentier onder de muzikale leiding van William Christie en in regie van Andreas Homoki in Zurich ; als Diener en Herbergier in de Vuurengel van S. Prokofiev onder Kazushi Ono aan de opera van Lyon ;  als Albert (roldebuut) in Werther bij Operazuid Maastricht ; als Le Dancaïre in Carmen aan de opera van Montpellier ; Ping in Turandot aan het Aaltotheater Essen, waar hij eerder als Belcore in L'Elisir d'Amore zijn huisdebuut had gevierd en als Comte de Toulouse in de zelden uitgevoerde opera Jérusalem van Verdi onder de vrouwelijke dirigente Speranza Scappucci, bij Opéra royal de Wallonie (waar hij in het kader van de eerste editie van de Internationale Wedstrijd voor Operadirigenten ook nog zijn medewerking verleende als Escamillo in Carmen). Ten slotte zong hij ook nog Grimbald & Man 3 in Purcells King Arthur aan het Grand Théâtre in Genève (huisdebuut) en ontpopte hij zich als een uitstekende Golaud in Impressions de Pelléas (versie C.Debussy/M. Constant voor twee piano's, hier vertolkt door Inge Spinette en Jan Michiels).

Zijn repertoire beslaat ook : Lord Enrico Ashton (Lucia di Lammermoor), Lord Cecil (Maria Stuarda) en Don Carlo di Vargas (La Forza del Destino/cover) Tomaso (Un ballo in masquera), Marcello (La Bohème) allemaal rollen die hij allen aan de Opera van Luik gezongen heeft. Met de titelrol in Nozze di Figaro, was hij te gast iin Montpellier, Nîmes en Perpignan. Ivan Thirion vertolkte eveneens : Franck (Die Fledermaus) in Marseille, de Maharadja (L’amour masqué) in Avignon. Als lid van CNIPAL zong hij diverse kleinere partijen aan de opera's van Bordeaux, Toulon, Limoges, Nancy, Lille...

Internationale doorbraak van een jonge carrière :

Ivan Thirion is laureaat van talrijke internationale wedstrijden waaronder de "Hans Gabor Belvédère International Singing Competition" editie 2013 te Amsterdam. Hetzelfde jaar won hij de 2de Prijs n.a.v. de 6de editie van de

"Internationale Opera Wedstrijd van St-Petersburg". Ten slotte werd hij finalist van de 26ste "Eleanor McCollum Competition for Young Singers at the Houston Grand Opera" (2014).

Ten slotte werd Ivan Thirion werd uitgekozen om in juni 2017 België te vertegenwoordigen op het prestigieuze concours « BBC, Cardiff Singer of the world ». De eerste Belg in dertig jaar, die de finale rondes van deze gezaghebbende zangwedstrijd haalde.

Van 2014 tot 2016 was hij lid van de Internationale Operastudio van Zurich en zong er onder meer Bello (La Fanciulla del West), Steuermann (Tristan und Isolde), Antonio (Nozze di Figaro), een Lakei (Ariadne auf Naxos), Ping (Turandot) naast Nina Stemme, Myschine (Fälle, O. Strasnoy), Coryphée (Le Comte Ory) aan de zijde van Cecilia Bartoli en Rodomonte (Orlando Paladino).

In juli 2015 maakte hij deel uit van het prestigieuze Young Singers Project van de Salzburger Festspiele. In dit kader zong hij Bartolo in een versie voor de jeugd van Il Barbiere di Siviglia, soleerde hij met het Mozarteum Orkest en nam hij deel aan een tournee naar China waar hij in diverse zalen optrad.

Vorige zomer trad hij op in Bayreuth en zong hij met de Nürnberger Symphonikern in het kader van de 6de Internationale Meistersinger Akademie, Neumarkt.

CV-UPDATE SEIZOEN 2018/2019. Laat niet na het agentschap te contacteren om de meest recente versie van Ivan Thirions biografie op te vragen.

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -