overview of al our artists contact info visit us on facebook !
nothing
nothing
 

Ivan THIRION, Bariton

 

>>> cv français

De bariton Ivan Thirion is van Belgische afkomst en werd opgeleid bij Marcel Vanaud in het Koninklijke Conservatorium van Brussel, bij Gilles Cachemaille aan het Conservatorium van Genève en aan het CNIPAL te Marseille. Hij maakte zijn operadebuut in de rol van Papageno (De Toverfluit) aan de Opéra royal de Wallonie/Luik en werd gelijk heruitgenodigd voor L‘Ogre in Auber‘s La Forêt Bleue en Gazella in Donizetti‘s Lucrezia Borgia.

Actualiteit :

Tijdens het huidige seizoen 2017/18 zong Ivan Thirion Le Dancaïre in Carmen aan de opera van Montpellier, Albert in Werther bij Operazuid Maastricht (beide roldebuten) en Ping (Turandot) aan het Aaltotheater Essen (vervanging). Binnenkort zal hij zijn opwachting maken als Grimbald en Man 3 in Purcells King Arthur aan het Grand Théâtre in Genève. Het volgend seizoen 2018/2019 zal hij onder meer opnieuw Le Dancaïre zingen (Zwitserland) en de rol van Sparck in Fantasio van Offenbachvoor rekening neen (Nederland). Het Festival van Aix-en-Provence nodigde hem dan weer voor een serie recitals uit.

Recente engagementen :

Tijdens het huidige seizoen 2016/17 maakte Ivan Thirion zijn opwachting als Belcore in L'Elisir d'Amore aan het Aalto-Theater te Essen (huisdebuut). Voordien nam achtereenvolgens deel aan Prokofievs Vuurengel (Diener en Herbergier) in Lyon olv Kazushi Ono, aan Charpentiers Médée, als Oronte, in Zurich olv William Christie en werkte ten slotte in de rol van Le Comte de Toulouse mee aan de zelden uitgevoerde opera Jérusalem van Giuseppe Verdi bij ORW Luik. Dit, onder de muzikale leiding van de vrouwelijke dirigente Speranza Scappucci.

Andere meer recente rollen zijn : Lord Enrico Ashton (Lucia di Lammermoor), Lord Cecil (Maria Stuarda) en Don Carlo di Vargas (La Forza del Destino/cover) de drie bij ORW Luik maar ook Figaro (Nozze di Figaro) te Montpellier, Nîmes en Perpignan.

Internationale doorbraak van een jonge carrière :

Ivan Thirion is laureaat van talrijke internationale wedstrijden waaronder de "Hans Gabor Belvédère International Singing Competition" editie 2013 te Amsterdam. Hetzelfde jaar won hij de 2de Prijs n.a.v. de 6de editie van de "Internationale Opera Wedstrijd van St-Petersburg". Ten slotte werd hij finalist van de 26ste "Eleanor McCollum Competition for Young Singers at the Houston Grand Opera" (2014).

Ten slotte werd Ivan Thirion werd uitgekozen om in juni 2017 België te vertegenwoordigen op het prestigieuze concours « BBC, Cardiff Singer of the world ». De eerste Belg in dertig jaar, die de finale rondes van deze gezaghebbende zangwedstrijd haalde.

Van 2014 tot 2016 was hij lid van de Internationale Operastudio van Zurich en zong er onder meer Bello (La Fanciulla del West), Steuermann (Tristan und Isolde), Antonio (Nozze di Figaro), een Lakei (Ariadne auf Naxos), Ping (Turandot) naast Nina Stemme, Myschine (Fälle, O. Strasnoy), Coryphée (Le Comte Ory) aan de zijde van Cecilia Bartoli en Rodomonte (Orlando Paladino).

In juli 2015 maakte hij deel uit van het prestigieuze Young Singers Project van de Salzburger Festspiele. In dit kader zong hij Bartolo in een versie voor de jeugd van Il Barbiere di Siviglia, soleerde hij met het Mozarteum Orkest en nam hij deel aan een tournee naar China waar hij in diverse zalen optrad.
  
Ondertussen zingt hij onder de leiding van beroemde dirigenten als : Paolo Arrivabeni, Fabio Luisi, Marco Armiliato, Massimo Zanetti, John Fiore, Jesus Lopez-Cobos en werkt hij samen met bekende regisseurs als : Claus Guth, Andreas Homoki, Stefano Mazzonis di Pralafera, Giancarlo di Monaco, David Pountney, Benedict Andrews, Barrie Kosky...

Ivan Thirion vertolkte eveneens : Tomaso (Un ballo in masquera, Verdi), Marcello (La Bohème) bij ORW Luik, Franck (Die Fledermaus) in Marseille, de Maharadja (L’amour masqué) in Avignon en maakte nog in diverse kleinere partijen zijn opwachting aan talrijke Franse operahuizen aan zoals : Bordeaux, Avignon, Toulon, Limoges, Nancy, Lille...

Vorige zomer trad hij op in Bayreuth en zong hij met de Nürnberger Symphonikern in het kader van de 6de Internationale Meistersinger Akademie, Neumarkt.

cv-Update : Maart 2018

>>> cv deutsch

>>> cv English

>>> Repertoire

>>> Media

 
 
- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -