overview of al our artists contact info visit us on facebook !
nothing
nothing
 
ROCIO PEREZ, SOPRANO
 
>> CV FRANCAIS >> CV ENGLISH >> REPERTOIRE >> MEDIA >> PRESS >> ARTIST'S WEBSITE

 

Ana-Camelia 1 Ana-Camelia 2 Ana-Camelia 3 Ana-Camelia 4 Ana-Camelia 5 Ana-Camelia 6

de jonge Spaanse sopraan Rocío Pérez wordt van jongs af aan aangetrokken door allerhande podiumkunsten. In Madrid, haar thuisstad, studeert ze klarinet en volgt er diverse theateropleidingen. De overstap naar zang en opera ligt voor de hand en zo maakt ze als veertienjarige haar debuut aan het befaamde Teatro Real de Madrid als Sophie in The Little Sweep (Benjamin Britten). Ze vervolgt haar zangopleiding bij Elena Valdelomar en ten slotte aan het Escuela Superior de Canto (Madrid), waar ze zich in klassieke zang en lyrische kunst bij de professoren Victoria Manso en Francisco Pérez vervolmaakt.

Afgelopen seizoen maakte Rocío Pérez twee markante huisdebuten : zowel aan het beroemde La Fenice waar ze in de rol van Berenice in Rossini's L'occasione fa il Ladro te horen was en aan de deutsche Oper Berlin als Königin der Nacht in Mozarts Zauberflöte en daar tussenin werkte ze mee in nieuwe productie van Don Pasquale in de rol Norina aan de opera van Metz.

Afgelopen mei, behaalde ze de 4de Grote Prijs op de prestigieuze Koningin Elisabeth Wedstrijd Zang 2018 en mag zich voortaan Laureate van deze legendaire wedstrijd noemen.

ROLLEN TIJDENS HET SEIZOEN 2018/2019

Ook tijdens het huidige seizoen wachten haar belangrijke uitdagingen : zo zal aan haar debuut maken aan de Opera van Helsinki in de rol van Olympia in Offenbachs Les Contes d'Hoffmann en aan de deutsche Oper Berlin niet alleen opnieuw de Königin der nacht zingen, maar er ook Lucia di Lammermoor (Donizetti) vertolken. Thuis in Madrid is het dan weer alvast uitkijken naar haar debuut als Nannetta in Verdi's Falstaff aan het Teatro Real. Ten slotte zal ze voor de eerste keer te horen zijn aan de Semperoper te Dresden, opnieuw als Königin der Nacht.

ANDERE WEETJES

In de loop van haar professionele opleiding volgt Rocío Pérez regelmatig master classes bij onder meer Nathalie Dessay, Ana Luisa Chova, Dolora Zajick, June Anderson en Carlos Chausson. Ondertussen werkt ze reeds mee aan producties bij het Festival de Teatro Clasico de Almagro en staat ze op internationale podia in Washington DC, Lissabon en Oporto. In thuisland Spanje is ze te horen in Cinderella (Peter Maxwell Davies), Dido and Aeneas en in Falstaff. Binnen het kader van het Cantania-Project treedt ze vijf seizoenen lang in diverse projecten in het Auditorio van Barcelona, op. Als soliste werkt ze mee aan de productie Bildlos/Weglos (Wolfgang Rihm) bij het gezaghebbende MITO (Milano-Torino) Festival.

In 2014 wordt ze aangenomen in de Operastudio van de Straatsburgse Opera (Opéra national du Rhin) waar ze ondertussen in diverse rollen te horen was : Carolina (Il matrimonio segreto/Cimarosa), La fée bleue (La belle ou bois dormant/Respighi), Ygraine (Ariane et Barbe-Bleue/Dukas), Anastasie (Cendrillon /Wolf-Ferrari), Phylo (Pénélope/Fauré) en Fanny (La Cambiale di Matrimonio/Rossini). Ze nam ook deel aan hernemingen van de operastudio producties aan het Atelier-Théâtre Louis Jouvet (Parijs). Via deze weg kreeg Rocío Pérez niet alleen de kans om o.l.v. belangrijke dirigenten als Patrick Davin, Vincent Monteil, Antonino Fogliani, Marcus Bosch en Daniele Callegari te zingen, maar ook om geregeld met topregisseurs als Olivier Py, Robert Carsen, Christophe Gayral, Marie-Eve Signeyrole en Valentina Carrasco samen te werken.

De afgelopen twee seizoenen gooide Rocio Perez hoge ogen met haar vertolkingen van Tebaldo (Don Carlo) bij Opéra national du Rhin in een nieuwe productie van Robert Carsen, Le Feu, La Princesse and Rossignol in L'enfant et les sortilèges (Ravel) alsook Cleone in Ermione (Rossini) dit laatste werk in een concertante uitvoering onder de leiding van Alberto Zedda zowel aan de opera van Lyon als aan het Théâtre des Champs Elysées te Parijs. Even noemenswaardig waren Amore en Damigella in L'Incoronazione di Poppea (Monteverdi), opnieuw een productie van de opera van Lyon die ondertussen aan de Koninklijke Opera van het kasteel van Versailles en aan de opera van Vichy werd hernomen.

PRIJZEN EN ONDERSCHEIDINGEN

Juli 2016, won Rocío Pérez de 3rd Prijs en de zogeheten Young Artist Prize naar aanleiding van de allereerste editie van de internationale zangwedstrijd "Die Meistersinger von Nürnberg". In 2015, sleepte ze diverse Prijzen op het "Concours de chant Lyrique de Marmande". Voorst ontving ze de 1ste Prijs en de Prijs voor beloftevol jong talent" op de 27ste editie van de de internationale zangwedstrijd "Luis Mariano" ; de 2de Prijs en alweer de Prijs voor beloftevol jong talent" n.a.v. de elfde editie van de internationale zangwedstrijd "Villa de Colmenar Viejo" en ze behaalde bovendien de 2de Prijs op de Spaanse nationale wedstrijd voor jonge musici. Omwille van haar grote talent, ontving Rocío Pérez beurzen uit handen van de : "Asociacion amigos de la opera" en de "Juventudes Musicales" (Madrid).

Cv-update : season 2018/2029 - Gelieve contact op te nemen met het impresariaat, om de recentse biografie van Rocio Perez te bekomen.

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -