Ariën Artists - Rocío Pérez soprano - Nederlandse levensloop

nothing

 

 
ROCIO PEREZ, SOPRAAN
 
>> CV FRANCAIS >> CV ENGLISH >> REPERTOIRE >> PRESS >> ARTIST'S WEBSITE

 

Ana-Camelia 1 Ana-Camelia 2 Ana-Camelia 3 Ana-Camelia 4 Ana-Camelia 5 Ana-Camelia 6
 

de jonge Spaanse sopraan Rocío Pérez wordt van jongs af aan aangetrokken door allerhande podiumkunsten. In Madrid, haar thuisstad, studeert ze klarinet en volgt er diverse theateropleidingen. De overstap naar zang en opera ligt voor de hand en zo maakt ze als veertienjarige haar debuut aan het befaamde Teatro Real de Madrid als Sophie in The Little Sweep (Benjamin Britten). Ze vervolgt haar zangopleiding bij Elena Valdelomar en ten slotte aan het Escuela Superior de Canto (Madrid), waar ze zich in klassieke zang en lyrische kunst bij de professoren Victoria Manso en Francisco Pérez vervolmaakt.

Op jonge leeftijd debuteerde ze aan La Fenice te Venetië in de rol van Berenice in Rossini's L'occasione fa il Ladro, aan de deutsche Oper Berlin als Koningin van de Nacht in Mozarts Toverfluit en vervolgens in de titelrol van Donizetti's Lucia di Lammermoor, aan de opera van Helsinki als Olympia in Offenbachs Hoffmanns vertellingen ; aan de Semperoper te Dresden eveneens als Koningin van de Nacht en ten slotte aan het Teatro Real te Madrid als Nannetta in Verdi's Falstaff.

Actualiteit, seizoen 2023/2024

Als eerste in haar agenda prijkt Doña Inés, de vrouwelijke hoofdrol in de wereldcreatie van El Caballero de Olmedo van Arturo Díez Boscovich die de opera in opdracht van het Teatro de la Zarzuela te Madrid componeerde. Vervolgens trekt ze naar La Fenice waar Olympia haar opwacht. Nog in Italië, aan het teatro Verdi van Trieste, gaat ze haar eerste Zerbinetta (Ariadne auf Naxos) zingen. Tussendoor zal ze meewerken aan de cd-opname en uitvoeringen in Frankrijk en Oostenrijk van L'Olimpiade van Domenico Cimarosa, waarin ze de rol van Aristea aan de zijde van Les Talens lyriques en hun gevierde dirigent Christophe Rousset zal vertolken. Later dit seizoen, wachten haar bij Opéra de Nice Côte d'Azur nog twee roldebuten : Rossignol in Stravinsky's gelijknamige opera en Thérèse in Poulencs Les mamelles de Tirésias.

Recente engagementen

Als Lisa in Bellini's La Sonnambula (roldebuut) aan het Teatro Real ; Nannetta in een nieuwe Falstaff productie bij Opéra Nice Côte d'Azur ; Blonde in Mozarts Entführung aus dem Serail, in een semi-concertante versie in Granada en Clorinda (La Cenerentola) waarmee ze opnieuw aan het Teatro Real stond. Voorts hernam ze de Koningin van de Nacht in Dresden en op het Menuhin Festival te Gstaad, daar met Les Talens lyriques onder Christophe Rousset.  

 

Roldebuten die tellen

Dinorah, ou le Pardon de Ploërmel (Giacomo Meyerbeer) waarmee ze onder de muzikale leiding van M° Enrique Mazzola haar uiterst succesvolle comeback maakte aan de deutsche Oper Berlin. Haar eerste Gilda (Rigoletto) zingt ze aan de Opéra national de Lorrainete Nancy in regie van Richard Brunel en onder de lmuzikale van M° Alexander Joel. Op haar repertoire staat echter nog een uitdagende rol : die van Comtesse Adèle in Rossini's Comte Ory, die geprogrammeerd was in Metz, maar de ochtend na de generale repetitie omwille van de strenge beschermende anti-coronavirus maatregelen abrupt genanuleerd werd.

In het klassieke repertoire zingt ze haar eerste Zerlina (Don Giovanni) in regie van de beroemde Spaanse filmregisseur Carlos Saura aan de opera van A Coruña. Op uitnodiging van La Fenice, werkt ze mee aan de double bill Mozart-Salieri "Prima la Musica poi le parole - Der Schauspieldirektor" als Tonina en Frau Herz.

Doorbraak

In 2014 wordt ze aangenomen in de Operastudio van de Opéra national du Rhin, Straatsburg waar ze in diverse producties aantreedt : Il matrimonio segreto (Cimarosa), La belle au bois dormant (Respighi),  Ariane et Barbe-Bleue (Dukas), Cendrillon (Wolf-Ferrari), Pénélope (Fauré) en La Cambiale di Matrimonio Rossini).  De uitgelezen kans om met dirigenten als Patrick Davin, Vincent Monteil, Antonino Fogliani, Marcus Bosch en Daniele Callegari en topregisseurs als Olivier Py, Robert Carsen, Marie-Eve Signeyrole en Valentina Carrasco samen te werken. Ze wordt opgemerkt door de opera van Lyon en zingt er Le Feu, La Princesse en Rossignol  (L'enfant et les sortilèges), Cleone (Ermione, Rossini > onder M° Alberto Zedda) ; en Amore en Damigella (L'Incoronazione di Poppea) met hernemingen aan het Théâtre des Champs Elysées en de Opera te Versailles. Vervolgens maakt ze haar debuut als Norina (Don Pasquale) aan de opera van Metz en trekt voor de rol Tebaldo (Don Carlo) terug naar de Straatsburgse opera, nu als freelancer.

Prijzen en onderscheidingen

Rocio Perez is Laureate de Internationale Zangwedstrijd Koningin Elisabeth (2018), waar ze de 4de Grote Prijs in de wacht sleepte.

Twee jaar eerder behaalde ze de 3rd Prijs en de Young Artist Prize naar aanleiding van de allereerste editie van de internationale zangwedstrijd "Die Meistersinger von Nürnberg".

In 2015, sleepte ze diverse Prijzen op het "Concours de chant Lyrique de Marmande". Voorst ontving ze de 1ste Prijs en de Prijs voor beloftevol jong talent" op de 27ste editie van de de internationale zangwedstrijd "Luis Mariano" ; de 2de Prijs en alweer de Prijs voor beloftevol jong talent" n.a.v. de elfde editie van de internationale zangwedstrijd "Villa de Colmenar Viejo" en ze behaalde bovendien de 2de Prijs op de Spaanse nationale wedstrijd voor jonge musici. Omwille van haar grote talent, ontving Rocío Pérez beurzen uit handen van de : "Asociacion amigos de la opera" en de "Juventudes Musicales" (Madrid).

Cv-update seizoen 2023/2024 . September 2023. Gelieve contact op te nemen met het impresariaat, om de recentste biografie van Rocio Perez te bekomen.

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -