overview of al our artists contact info visit us on facebook !
nothing
nothing
 

Ève-Maud HUBEAUX, mezzo-sopraan

>> CV DEUTSCH

>> CV ENGLISH

>> CV FRANCAIS

>> REPERTOIRE

>> GALLERY/MEDIA

>> HIGHLIGHTS

>> PRESS

>> KALENDER 2017/2018

Geboren in 1988 in Genève, komt Ève-Maud Hubeaux, mezzo-sopraan, via het Instituut Jaques Dalcroze Eve-Maud Hubeaux reeds op heel jonge leeftijd in aanraking met de muziekwereld. Vervolgens vangt ze pianostudies aan bij Daniel Spiegelberg en Georgy Popov aan het Conservatorium van Lausanne, tot ze er in 2006 haar einddiploma behaalt. Ten zeerste aangetrokken door de operawereld neemt ze vanaf september 2001 zangles bij Hiroko Kawamichi aan het Conservatorium van Lausanne en volgt ze een opleiding lyrische kunst aan het zogeheten "Atelier Scénique" van Christophe Balissat. Eerste professionele stapjes als Mercedes (Carmen) en Ines (Trovatore) aan de Opera's van Lausanne en Vichy. Aansluitend, als lid van de Operastudio van de Opéra national du Rhin (Straatsburg/Colmar) vertolkt ze La Mère (Aladin et la lampe merveilleuse, Nino Rota), Driade (Ariadne auf Naxos, R. Strauss), Fidalma (Il matrimonio segreto, Cimarosa) en Morgiane (Ali Baba, Cherubini). In geen tijd raapt ze een indrukwekkend palmares aan Prijzen, titels en onderscheidingen bij elkaar. Snel neemt haar carrière een hoge vlucht.

Recente rollen & Actualiteit :

Tijdens het afgelopen seizoen 2016/2017 onderscheidde Ève-Maud Hubeaux zich met haar roldebuut als Brigitta (Die tote Stadt), La Nourrice (Ariane et Barbe-Bleue, van Paul Dukas) - beiden aan de opera van Basel. Ze gooide hoge ogen voor haar vertolkingen van Andromaca (Ermione, Rossini) in Lyon en Parijs TCE en Brangäne (Tristan und Isolde) eveneens aan de opera van Lyon. Tot slot van het seizoen keerde ze terug naar de Parijs Opera om er als Margret (Wozzeck) haar opwachting te maken.

Het is nu reikhalzend uitkijken naar het seizoen 2017/2018 waar haar maar liefst 6 roldebuten wachten : Thibault (Don Carlos) aan de Bastille, Scozzone in Ascanio (Saint-Saëns) aan het Grand Théâtre in Genève, Dame Ragonde (Comte Ory) aan de Opéra Comique en de Opera van Versailles, Eboli (Don Carlo) aan de opera van Lyon, Baba the Turk (Rake's progress) aan de opera van Basel en ten slotte Armida (Rinaldo) op uitnodiging van het Kammerorchester Basel (dirigent : Christophe Rousset).

Terugblik :

Eve-Maud Hubeaux' internationale carrière stak van wal met gastoptreden als Waltraute (Walküre) aan de Opera van Frankfurt, Marcellina (Le Nozze di Figaro) in Avignon, 3. Magd (Elektra) in Montpellier, Frau Reich (Die lustige Weiber von Windsor, Nicolai) in Lausanne en deelname aan producties bij het Festival van Aix-en-Provence als L'enfant et les sortilèges en Trauernacht (scenische bewerking naar Bach Cantates in Avignon regie van Katie Michell o.l.v. Raphaël Pichon). Daarnaast vertolke ze als ex operastudiolid belangrijke rollen aan de "Opéra du Rhin" zelf, waaronder : Folia in de wereldcreatie van Philippe Manoury's "La nuit de Gutenberg", 3. Dame (Zauberflöte), Mary (Fliegende Holländer) en Pauline (Pique Dame) deze laatste onder de leiding van Marko Letonja.

Andere markante feiten uit haar jonge carrière vormen ongetwijfeld haar huisdebuten aan de opera van Lyon als Mary (Fliegende Holländer) deze keer in de productie van La Fura dels Baus en in de Brusselse Munt waar ze als Oberpriesterin in de wereldcreatie van Penthesilea van Pascal Dusapin (Franck Ollu/Pierre Audi/Berlinde De Bruyckere) haar opwachting maakte. Na de herneming van Penthesilea aan de Opera van Straatsburg was het uitkijken naar Eve-Maud Hubeaux' allereerste Carmen die ze dit onder de leiding van Lorenzo Viotti aan de opera van Klagenfurt succesvolle neerzette en naar haar roldebuut in Ursule (Béatrice et Bénédict/Berlioz), onder de leiding van Jérémie Rhorer bij de Munt. Ten slotte, als kers op de taart, maakte ze haar opwachting aan de Parijse opera, waar ze in de rol van Annina (Rosenkavalier) onder de leiding van Philippe Jordan haar huisdebuut in La Bastille vierde (mei 2016).

Ève-Maud in concert :

Op haar repertoire prijken ondertussen werken als Les nuits d'Eté (Berlioz) met het Philharmonisch Orkest van Straatsburg (olv Marko Letonja) ; de cyclus Wesendonck-Lieder (Wagner) zowel met het Kamerorkest van Genève (olv. Arie van Beek) als het Orchestre d'Île de France (olv. Enrique Mazzola) en het Orchestre Symphonique de Mulhouse (olv Patrick Davin) ; de Glagolitische Mis (Janacek) met Turku Philharmonic (olv Ville Matvejeff) en La petite messe solennelle (Rossini) met het Parijse koor Aedes. In België soleerde ze met het Brussels Philharmonic in Le Martyre de Saint-Sébastien (Debussy) olv Michel Tabachnik en de Matthäus Passion olv Leo Hussain ; met het Ensemble OXALYS was ze dan weer met liederen van Ravel en Delage in het Concertgebouw Brugge en bij BOZAR Brussel te gast... Op uitnodiging van het NDR-orkest nam ze deel aan een tournee met opera aria's en op vraag van het RSO Berlin verleende ze haar medewerking aan een concertante uitvoering van Elektra in de Philharmonie van Berlijn (olv Marek Janowski). Haar concert repertoire omvat voorts werken als het Requiem (Dvorak), h-Moll Messe (Bach), Messiah (Haendel), La mort de Cléopâtre (Berlioz), Poème de l'Amour et de la mer (Chausson) ...

Op uitnodiging van de Franse dirigent Jean-François Verdier speelde ze Mahlers Das Lied von der Erde op cd in.

Sedert 2014 geniet Ève-Maud Hubeaux de steun van de Safran Corporate Foundation for Music.

Internationale prijzen, onderscheidingen en andere verworvenheden :

haar grote inzet wordt vanaf 2004 eerst met de "Jaquart" en in 2006 dan met de "De Crousaz" prijs beloond. Een jaar later, in 2007, behaalt ze - met felicitaties - het Certificaat "Zang" en sleept ze twee Eerste Prijzen in de wacht n.a.v. de SMJW-wedstrijd (Concours suisse de musique pour la jeunesse). Aansluitend volgt ze een aantal meestercursussen, o.a. bij Peter Galliard, Julian Gavin en Laura Sarti. In Augustus 2010 behaalde ze niet minder dan 2 Prijzen op het Ernst Haefliger Concours. Uit de handen van de Elzasse Richard Wagner Kring ontvangt ze een beurs voor Bayreuth 2011, inclusief een optreden. Nog in 2011, wordt ze laureate van de wedstrijd "Pour-cent-culturel Migros" die haar met een studiebeurs beloont ; ze behaalt ook de "Prix du Jury" en de "Prix de France Musique" ter gelegenheid van het internationale zangwedstrijd van Arles (juni 2011) en ten slotte sleept ze de "Speciale Wagner-Prijs" in de wacht in het kader van de 66ste editie van de Internationale Wedstrijd van Genève. En tot haar meest recente adellbrieven behoort ongetwijfeld de titel "Soliste pour-cent-culturel"- één der allerhoogste Zwitserse onderscheidingen die haar samen met een beurs door de Migros Stichting verleend werd (april 2012) ; hetzelfde jaar wordt ze finaliste van het internationale Bellini-Concours in Catania en wordt ze uitgeroepen tot "Klassieke revelatie 2012" door ADAMI ; bovendien sleept ze 3de Prijzen in de wacht op de Zangwedstrijden van Toulouse (Sept. 2012) en Milaan (Premio Etta Limiti, Opera 2013). Als klap op de roos, sleepte Ève-Maud Hubeaux dit jaar nog twee heel bijzondere Prijzen in de wacht : op het 32ste Internationale Zangwedstrijd Hans Gabor Belvédère werd ze met de prestigieuze 2de Prijs en de Special Grant van het Kirsten Flagstad Festival onderscheiden en de 28ste september jl. werd ze door een al even gezaghebbende jury unaniem tot Winnares van de Internationale Renata Tebaldi Zangwedstrijd uitgeroepen : ze ontving er zowel de 1ste Prijs als de Prijs voor de jongste deelnemer.

Ève-Maud Hubeaux is Bachelor in Zwitsers Recht (2007, Universiteit van Lausanne), behaalde een Master in Frans Privaatrecht  (2008) en een Master Recht, Onderzoek met specialisatie Contractenrecht (2009) aan de Universiteit van Savoie-Chambéry.


CV-update : Augustus 2017 (Bij publicaties : gelieve ons te willen contacteren voor de recentste versie van haar biografie, of voor een verkorte cv-versie).

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -