Ariën Artists - Michiel Delanghe - Levensloop Nederlands

nothing

 

 
MICHIEL DELANGHE, DIRIGENT

 

>> ENGLISH BIOGRAPHY

>> BIOGRAPHIE FRANCAISE

>> SYMPHONIC REPERTOIRE >> OPERA REPERTOIRE

Michiel Delanghe behaalde in 2012 zijn masterdiploma orkestdirectie aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Ivo Venkov en Koen Kessels. Het jaar daarna won hij de Derde Prijs en Special Award in de Cadaqués Orchestra International Conducting Competition. Het was de eerste keer in de geschiedenis van de wedstrijd dat een ‘special award’ uitgereikt werd. Het leverde hem zijn debuut op bij Sinfónica de Castilla y León en Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya en een heuse tournee met het Orchestre National de Lille met werken van Wagner, Stravinsky en Schubert.  

Ondertussen stond Delanghe regelmatig aan het hoofd van de belangrijkste Belgische orkesten, waaronder het Antwerp Symphony Orchestra, het Belgian national Orchestra en het Brussels Philharmonic.

Delanghe grijpt iedere kans aan om zich met de meest uiteenlopende werken te familiariseren en zijn repertoire uit te breiden. Zo assisteerde hij Alejo Perez in Verdi’s Don Carlos en Koen Kessels in de wereldcreatie van Wim Henderickx’ “The Convert bij Opera Vlaanderen en Alain Altinoglu in Kinderen der Zee van Lodewijk Mortelmans bij de Munt. Deze leergierigheid sierde Delanghe reeds als pas afgestudeerde, waardoor hij de kans kreeg om bij de Vlaamse opera naast de Mos  Patrick Fournillier in Puccini’s Turandot, Yannis Pouspourikas in Bernsteins Candide en Jef Smits in Rota’s Aladino e la lampada magica, de complexiteit van het vak te leren.

Tijdens het seizoen 2022-2023 dirigeerde Michiel Delanghe de Philharmonie Zuid-Nederland, de wereldcreatie van Polymnia van Theodosia Roussos aan het Little Theater te Los Angeles, Cinderella (Prokofiev) op uitnodiging van het Junior Ballet Antwerp en het Belgische Orkest Casco Phil in de Handelsbeurs Antwerpen en de wereldcreatie van Crusade (geïnspireerd op de roman Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman) bij Opera Vlaanderen. Componist : Frederik Neyrinck.

Casco Phil nodigde Delanghe bovendien uit voor een omvangrijk symfonisch project rondom de pianoconcerto’s van Ludwig van Beethoven met de bekende Belgische pianist Liebrecht Van Beckevoort. De aftrap werd Beethovens Keizersconcert in combinatie met de uitvoering van diens 7de symfonie.

Onder zijn toekomstige projecten : Philip Glass’ trilogie naar Jean Cocteau : La Belle et la bête, Orphée en Les Enfants terribles. Het eerste ervan, in coproductie met de concertzaal de Bijloke te Gent.

Het is ook uitkijken naar Delanghes debuut bij de Koninklijke Muntschouwburg (april 2024), waar hij de wereldcreatie van Ali (componist Grey Filastine in samenwerking met Walid Ben Selim en Brent Arnold).

 

Updates : gelieve u tot het impresariaat te wenden voor een update van Michiel Delanghes biografie.

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -