overview of al our artists contact info visit us on facebook !
nothing
nothing
 

Denzil DELAERE, Tenor

>> CV, français

>> CV, English

>> Repertoires

Denzil Delaere studeerde in 2013 af aan koninklijk Conservatorium te Gent, waar hij zang volgde bij onder meer Marcos Pujol en Gidon Saks en waar hij de Solistenprijs in ontvangst mocht nemen. Vervolgens zette hij zijn opleiding verder aan de International Opera Academy (IOA) te Gent, bij Guy Joosten en was tegelijkertijd verbonden aan de prestigieuze Muziekkapel Koningin Elisabeth.

Recente engagementen en Actualiteit :

Vorig seizoen was Denzil Delaere vast verbonden aan de Opera van Luzern waar hij onder meer te horen was in Die Zauberflöte (Tamino), Rigoletto (Borsa) maar ook de tenor-solo-partij in Prometeo (Nono) en in de Vespro della beata Virgine (Monteverdi) voor zijn rekening nam. Hij sloot zijn seizoen 2016/17 bij het Festival van Oberammergau, een magisch oord waar cultuur en natuur hand in hand gaan en waarnaar hij uitgenodigd was om een eerste Wagnerrol te zingen, nl. Steuermann in Fliegende Holländer.

Bij Opera Vlaanderen, waar hij voor één seizoen (2017/18) tekende, zal hij als lid van het solisten-ensemble zijn opwachting maken als Schwertrichter (Das Wunder der Heliane, Korngold), Carlos & Balbuena (Le Duc d’Albe), Bardolfo (Falstaff), Knappe (Parsifal) en 1. Croupier & Gebochelde speler (De Speler, Prokofiev)... Daarnaast zal Denzil Delaere zijn medewerking verlenen aan La donna del Lago (Bertram/Serano) bij Opéra royal de Wallonie te Luik en aan Maria Stuarda als Roberto aan de Opera van Luzern.

Onder zijn toekomstige rollen : Janek (The Makropoulos Affair), Prince Arjuna (Satyagraha/Philip Glass), Don Ottavio (Don Giovanni), Fritz (La Grande Duchesse de Gérolstein), Pietro (Die/Gezeichneten) ... de tenor solo in diverse rollen vertolkt door het solisten-kwartet in "Die Wohlgesinnten" (wereldcreatie bij Opera Vlaanderen) an Hector Parra (allen, tijdens het seizoen 2018/2019).

Debuutjaren en repertoire :

Sedert zijn studietijd bouwt Denzil Delaere gestaag aan zijn opera repertoire. Zo maakte hij op heel jonge leeftijd zijn debuut als Mitridate (Mitridate, Re di Ponto), Ferrando (Cosi fan tutte), L’incredibile/L’abate (André Chénier), Percy (Anna Bolena) in het kader van de producties aan het conservatorium van Gent. Met Don Ottavio in de Don Giovanni productie bij Zomeropera-Festival te Alden-Biesen liep Denzil Delaere voor de eerste keer echt in de kijker. Het leverde hem onder meer een eerste samenwerking met de Munt op, die hem als cover voor Don Ottavio engageerde. Aansluitend maakt hij achtereenvolgens zijn huisdebuut bij de Opéra National te Montpellier: Capitaine Ricardo in Chérubin van Massenet en aan de Opéra royal de Wallonie te Luik eerst als Normanno in Lucia di Lammermoor vervolgens als Gervais in de zelden uitgevoerde 'Manon' van Auber. Hij verleent eveneens zijn medewerking aan de wereldcreatie van ‘Babel’ in regie van Benoît De Leersnyder bij Opera Vlaanderen en HET PALEIS.

Ondertussen zong Denzil Delaere reeds onder de leiding van dirigenten als : Paolo Arrivabeni, Jean-Marie Zeitouni, Dmitri Jurowski, Andrew Greenwood Korneel Bernolet, Clemens Heil, Gabriel Venzago, Olof Boma, Stefan Klingele, Alexander Joel en Jesús López Cobos.

Zijn grote affiniteit met het concert- en oratoriumrepertoire deelt hij onder meer met het mede door hem opgerichte "La Chapelle Sauvage" waarmee hij in Bachs Weihnachtsoratorium, Magnificat, Kaffeekantate en Missa Brevis soleerde. Met het “European Inter Voices Choir” zong hij dan weer in de Matthäus Passion en met het Ensemble Apotheosis in Haydns Schöpfung.

Al tijdens zijn studietijd ontwikkelde Denzil Delaere een grote affiniteit voor 20ste-eeuwse hedendaagse componisten. Zo soleert hij regelmatig in werk van Olivier Messiaen, Alban Berg, Wolfgang Rihm, Wim Henderickx en John Cage. Hij verleende eveneens zijn medewerking L’Algerino in Italia (een parodie op Rossini’s werk van de hand van Joris Blanckaert) en zong de hoofdrol in de wereldcreatie van 'Acubens’ van de jonge Vlaamse componist Benjamien Lycke. Tijdens zijn opleiding volgde hij masterklassen bij Robert Alderson, Jennifer Hamilton, Michael Spyres, Misha Didyk, Gabriele Micheli en Ubaldo Fabbri en speelde hij mee in ‘Castor en Pollux’ bij de York Trust – International Opera Course.

cv-update : seizoen 2017/2018

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -