overview of al our artists contact info visit us on facebook !
nothing
nothing
 

Denzil DELAERE, Tenor

>> CV, français

>> CV, English

>> Repertoires

Denzil Delaere studeerde in 2013 af aan koninklijk Conservatorium te Gent, waar hij zang volgde bij onder meer Marcos Pujol en Gidon Saks en waar hij de Solistenprijs in ontvangst mocht nemen. Vervolgens zette hij zijn opleiding verder aan de International Opera Academy (IOA) te Gent, bij Guy Joosten en was tegelijkertijd verbonden aan de prestigieuze Muziekkapel Koningin Elisabeth. Vervolgens was hij vast verbonden aan de Opera van Luzern waar hij te horen was in Die Zauberflöte (Tamino), Rigoletto (Borsa) en de tenor-solo-partijen in Prometeo (Nono) en in de Vespro della beata Virgine (Monteverdi). Zijn eerste Wagner-partij Steuermann in Fliegende Holländer zong hij op het Festival van Oberammergau.

Recente engagementen en Actualiteit :

Bij Opera Vlaanderen, waar hij voor één seizoen (2017/18) tekende, maakte Denzil afgelopen seizoen zijn opwachting als Schwertrichter (Das Wunder der Heliane, Korngold), Carlos & Balbuena (Le Duc d’Albe), Bardolfo (Falstaff, in de productie van ster acteur Christoph Waltz), Knappe (Parsifal) en 1. Croupier & Gebochelde speler (De Speler, Prokofiev)... Daarnaast verleende hij zijn medewerking aan "Maria Stuarda" als Roberto aan de Opera van Luzern. Meer recent was hij dan weer te horen in het kader van het Amsterdamse Grachtenfestival.

Aktualiteit : tijdens het seizoen 2018/2019 zal Denzil Delaere opnieuw bij Opera Vlaanderen te horen zijn, deze keer weliswaar als gast. Hij zal er Janek (De Zaak Makropoulos, in het kader van een buitenlandse gastvoorstelling), Prins Arjuna (Satyagraha/Philip Glass) en de "Tenor" in het solisten-kwartet in de wereldcreatie van Les Bienveillantes, een opdracht van Opera Vlaanderen aan componist Hèctor Parra. Bij de Zaterdagmatinee in het Concertgebouw Amsterdam zal hij onder Markus Stenz de rol van Pietro in "Die Gezeichneten" van Franz Schreker vertolken ... In de verdere toekomst zal hij onder meer Pedrillo in Mozarts Entführung aus dem Serail vertolken en zijn medewerking verlenen aan Aïda, Les Indes galantes, Saint-François d'Assise, Turandot ...

In concert, zal Denzil Delaere samen met het Radio Philharmonisch Orkest olv Stanislav Kochanovsky, de tenor solopartij in de Sulamith cantate van P.H. van Gilse vertolken te Vredenburg, Utrecht, 28 Sept. 2018.

Debuutjaren en repertoire :

Sedert zijn studietijd bouwt Denzil Delaere gestaag aan zijn opera repertoire. Zo maakte hij op heel jonge leeftijd zijn debuut als Mitridate (Mitridate, Re di Ponto), Ferrando (Cosi fan tutte), L’incredibile/L’abate (André Chénier), Percy (Anna Bolena) in het kader van de producties aan het conservatorium van Gent. Met Don Ottavio in de Don Giovanni productie bij Zomeropera-Festival te Alden-Biesen liep Denzil Delaere voor de eerste keer echt in de kijker. Het leverde hem onder meer een eerste samenwerking met de Munt op, die hem als cover voor Don Ottavio engageerde. Aansluitend maakt hij achtereenvolgens zijn huisdebuut bij de Opéra National te Montpellier: Capitaine Ricardo in Chérubin van Massenet en aan de Opéra royal de Wallonie te Luik eerst als Normanno in Lucia di Lammermoor vervolgens als Gervais in de zelden uitgevoerde Manon van Auber. Hij verleent eveneens zijn medewerking aan de wereldcreatie van ‘Babel’ in regie van Benoît De Leersnyder bij Opera Vlaanderen en HET PALEIS.

Ondertussen zong Denzil Delaere onder de leiding van prominente dirigenten als : Paolo Arrivabeni, Jean-Marie Zeitouni, Dmitri Jurowski, Andrew Greenwood Korneel Bernolet, Clemens Heil, Gabriel Venzago, Olof Boma, Stefan Klingele, Alexander Joel, Jesús López Cobos, Tomas Netopil en Cornelius Meister.

Zijn grote affiniteit met het concert- en oratoriumrepertoire deelt hij onder meer met het mede door hem opgerichte "La Chapelle Sauvage" waarmee hij in Bachs Weihnachtsoratorium, Magnificat, Kaffeekantate en Missa Brevis soleerde. Met het “European Inter Voices Choir” zong hij dan weer in de Matthäus Passion en met het Ensemble Apotheosis in Haydns Schöpfung.

Al tijdens zijn studietijd ontwikkelde Denzil Delaere een grote affiniteit voor 20ste-eeuwse hedendaagse componisten. Zo soleert hij regelmatig in werk van Olivier Messiaen, Alban Berg, Wolfgang Rihm, Wim Henderickx en John Cage. Hij verleende eveneens zijn medewerking L’Algerino in Italia (een parodie op Rossini’s werk van de hand van Joris Blanckaert) en zong de hoofdrol in de wereldcreatie van 'Acubens’ van de jonge Vlaamse componist Benjamien Lycke. Tijdens zijn opleiding volgde hij masterklassen bij Robert Alderson, Jennifer Hamilton, Michael Spyres, Misha Didyk, Gabriele Micheli en Ubaldo Fabbri en speelde hij mee in ‘Castor en Pollux’ bij de York Trust – International Opera Course.

cv-update : seizoen 2018/2019

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -