overview of al our artists contact info visit us on facebook !
nothing
nothing

Kris BELLIGH, Bariton

Geboren en getogen in België, besloot Kris Belligh zijn studies achtereenvolgens verder te zetten aan de Londense “Guildhall School of Music and Drama” en de Royal Scottish Academy, waar hij een speciale opera-opleiding genoot. Hij vervolmaakte zich onder meer via master classes bij enkele beroemde zangers als Dame Felicity Lott, Sir Thomas Allen, Elly Ameling, Graham Johnson, Malcolm Martineau en Emma Kirkby. 
Hij ontving een “grant” van het “Pacific Music Festival” (Japan), waar hij onder de leiding van Nicholas McGeegan en Michael Tilson Thomas aan concerten deelnam.

Ondertussen bouwde Kris Belligh een breed repertorium uit. In concert was hij te horen in Haendels Messiah en diens Israel in Egypt in de cathedraal van Reims ; in diverse Passies en de Mis in b van Bach in Stuttgart en Munchen, in Mozarts Requiem in de St Eustache kerk te Paris, in Rossini’s Stabat Mater, diens Petite Messe Solennelle alsook in Haydns Schöpfung, en Lully’s Thésée nam hij mee aan Europawijde tournees onder de leiding van William Christie. Verfijnd liedvertolker, werd Kris Bellligh samen met de bekende pianist Graham Johnson voor een recital naar Israël uitgenodigd.

Op Kris Bellighs opera repertoire prijken dan weer rollen als Conte Almaviva (Longborough Festival Opera) en Figaro (Brownsea Island Festival) uit Nozze di Figaro, Don Giovanni, titelrol (Hampstead Garden Opera), Falke: Die Fledermaus (International Opera Productions), Fiorello: Il Barbiere di Sevilla (Opéra de Rennes, Rouen, Tourcoing), Marcello: La Bohème (Oyster Opera), Guglielmo: Cosi fan Tutte (Idée Fixe, Brussels), Dandini: La Cenerentola (cover for Grange Park Opera), Belcore: Elisir d’amore (cover for Grange Park), Marchese: La Traviata (Longborough Festival Opera), Mercurio: La Calisto (RSAMD), Ramiro: L'heure Espagnole (RSAMD), Masetto: Don Giovanni (Arts Theatre, Cambridge), Aeneas: Dido and Aeneas, Marco: Gianni Schicchi (RSAMD) and Thésée: in Hippolyte et Aricie in het kader van het Pacific Music Festival in Japan.

Meer recent vertolkte Kris Belligh Angelotti in Tosca, Dancairo in Carmen en eenuiterst succesvolle Blazes (The Lighthouse) in een productie van de Nationale Reisopera. Een gegzelschap waar hij ook als Marchese in La Traviata opdook. In het kader van de recente Olympische Spelen in London verleende hij zijn medewerking aan de mini-opera “Zatopek” (met Liverpool Philharmonic en geproduceerd door BBC 3). Andere wapenfeiten zijn ontegensprekelijk Kris Bellighs debuut in de Muntschouwburg waar hij meezong in Daphne en Traviata en prompt door regisseur Andrea Breth voor een rol in De Speler van Prokofiev door de nationale opera en ballet Amsterdam geëngageerd werd.

Tijdens het seizoen 2016/17 zal hij aan diverse producties in De Munt meewerken.

 

Cv-update : seizoen 2016/17

>> English biography >> artist's website
- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -