overview of al our artists contact info visit us on facebook !
nothing
nothing

Arnaud RICHARD, Bas-Bariton

CV ENGLISH CV FRANCAIS OPERA REPERTOIRE CONCERT REPERTOIRE ARTIST'S WEBSITE

Arnaud RICHARD studeerde met grootste onderscheiding af aan het conservatorium van Caen. Internationale doorbraak in 2010 met zijn vertolking van Aenea (Purcell) met het Ensemble Musicaeterna onder de leiding van Teodor Currentzis, met wie hij ook het Requiem van Mozart op cd opnam (label alpha productions).

Naast een aanzienlijke concertactiviteit werkte Arnaud Richard tijdens de afgelopen seizoenen mee aan diverse operaproducties. Onder meer aan de de opera van Stuttgart, waar hij deelnam aan Alcina (Melisso), The Fairy Queen (basrollen) en L'Ecume des jours (Nicolas) van Edison Denisov onder de leiding van Sylvain Cambreling (regie : Jossi Wieler). In thuisland Frankrijk zong hij in Wozzeck aan de opera van Dijon en verschillende nieuwe producties bij Opéra national du Rhin Strasbourg : Le Roi Arthus (Ernest Chausson) Pénélope een uiterst zelden uitgevoerde opera van Gabriel Fauré en Nozze di Figaro (Bartolo). En, aan het Théâtre des Champs Elysées maakte hij zijn operadebuut in Pelléas et Mélisande als : Médecin en Berger.

Vervolgens stond Arnaud Richard voor de eerste keer in de Muntschouwburg, waar hij deelnam aan de spraakmakende productie van Les Dialogues des Carmélites als : 2ème Commissaire & L'Officier, in regie van Olivier Py en onder de muzikale leiding van Alain Altinoglu. Een productie die hij  aansluitend ook aan het Théâtre des Champs Elysées, de opera van Caen en het Teatro lirico te Bologna hernam.

Op uitnodiging Les Arts florissants werkte hij onder de leiding van William Christie mee aan drie markante  producties :  Atys (J.B. Lully) op het Festival d’Aix-en-Provence, Versailles New-York, 2011),  David et Jonathas (M.A. Charpentier) als Guerrier dan als Saül (eveneens in Aix-en-Provence, de Opéra Comique te Parijs en aan de opera van Caen) en ten slotte aan La Naissance d'Osiris en Daphnis & Eglé  (J.Ph. Rameau) met talloze uitvoeringen.

In concert nodigde Opera Fuoco hem uit om onder de leiding van David Stern, werk van Dauvergne en Gluck in het operahuis van het kasteel van Versailles te vertolken. Met het Symfonisch Koor van Parijs onder dirigent Xavier Ricour nam hij deel aan concerten met Das Paradies und die Peri van Schumann in de Salle Gaveau. Op uitnodiging van het Orchestre "Les Siècles" en diens flamboyante dirigent François-Xavier Roth, zong hij de bas-bariton partij in de La Grande Messe des Morts van François-Joseph Gossec (uitgevoerd in de Sainte Chapelle van het kasteel van Versailles). Hij was ook te horen in twee producties van het Radio Philharmonisch Orkest Hilversum L'Enfance du Christ (Hector Berlioz) en Jeanne d'Arc au bûcher (Arthur Honegger) ; in de Matthäus Passion (bas aria's) met het Brussels Philharmonic en in de uitvoering van de Motetten van Jean-Philippe Rameau opnieuw met "Les Siècles" onder de leiding van F.X. Roth.

Zijn discografie omvat : Le vœu de Louis XIII met Pages en Chantres du Centre de Musique Baroque de Versailles o.l.v. Olivier Schneebeli (bekroond met de Charles Cros-Prijs) ; Les grands Motets, componist Pierre Robert ; Le Bourgeois Gentilhomme naar Molière en Lully (o.l.v. Vincent Dumestre) ; Soleils Baroques met Les Paladins (o.l.v. Jérôme Correas) ; Cadmus et Hermione van Lully met Le Poème harmonique ; een cd-opname met aria's uit Zoroastre en Zaïs van Rameau met het Ensemble Ausonia (o.l.v. Frédérik Haas en Mira Glodeanu) en het bovengenoemde Requiem van Mozart.

Toekomstprojecten :

Concerttournee naar China met Les Arts florissants voor diverse uitvoeringen van Monsieur de Pourceaugnac, optreden in het kader van het Festival de Radio France Montpellier o.l.v. van Hervé Niquet, deelname aan concertante uitvoeringen van Agrippina met les Talens lyriques o.l.v. Christophe Rousset onder meer op het Haendel-festival te D-Halle en aan een nieuwe scenische productie van La “Divisione del mondo” van de Italiaanse barokcomponist Giovanni Legrenzi, in maar liefst drie operahuizen, opnieuw met Les Talens lyriques onder de muzikale leiding van Christophe Rousset .

Cv-update: MAART 2018

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -