overview of al our artists contact info visit us on facebook !
nothing
nothing

Arnaud RICHARD, Bas-Bariton

titelbalk

Arnaud RICHARD studeerde met grootste onderscheiding af aan het conservatorium van Caen. Internationale doorbraak in 2010, met zijn vertolking van Aeneas (Purcell) met het Ensemble Musicaeterna onder leiding van Teodor Currentzis, met wie hij  eveneens het Requiem van Mozart opnam voor het label alpha productions..

Meer recent werkte hij mee aan een aantal nieuwe producties, onder meer L’Ecume des jours (als Nicolas) van Edison Denisov aan de Opera van Stuttgart, in regie van Jossi Wieler en o.l.v. Sylvain Cambreling ; Atys met Les Arts Florissants onder William Christie (in Aix-en-Provence, Versailles New-York, 2011) en David et Jonathas (M.A. Charpentier) eerst als Guerrier (in Aix-en-Provence) dan in als Saül één de hoofdrollen, aan de Opéra Comique in Parijs en de opera van Caen Jan/Feb 2013, opnieuw met Les Arts Florissants onder William Christie.

In concert nodigde Opera Fuoco hem uit om onder de leiding van David Stern, werk van Dauvergne en Gluck in het operahuis van het kasteel van Versailles te vertolken. Met het Symfonisch Koor van Parijs onder dirigent Xavier Ricour nam hij deel aan concerten met Das Paradies und die Peri van Schumann in de Salle Gaveau. En onlangs, in oktober 2013 zong hij op uitnodiging van het Orchestre "Les Siècles" en diens flamboyante dirigent François-Xavier Roth, de bas-bariton partij in de "La Grande Messe des Morts" (Dodenmis) van François-Joseph Gossec, uitgevoerd in de zogeheten "Sainte Chapelle" van het kasteel van Versailles.

Meer recent nam hij deel aan twee prodcuties bij NTR : L'Enfance du Christ (Berlioz) en Jeanne d'Arc au bûcher (Honegger) met het Radio Philharmonisch Orkest ; een tournee met de Matthäus Passion (bas aria's) met het Brussels Philharmonic (onder Leo Hussain) en een gastoptreden op het Festval van Cuenca in de uitvoering van de Motetten van Rameau met Les Siècles (F.X. Roth). Op operagebied werkte hij mee aan Le Roi Arthus (Chausson) bij Opéra du Rhin Straatsburg, aan de scenische productie van Rameau's ballet muziek : La Naissance d'Osiris en Daphnis & Eglé samen met Les Arts Florissants onder leiding van William Christie en aan de Wozzeck-productie bij de Opera van Dijon (2014/2015). Tijdens het daaropvolgend seizoen nam hij deel aan twee belangrijke nieuwe producties : Pénélope van Fauré bij ONR Strasbourg in en The Fairy Queen (Purcell) waarin hij de basrollen voor zijn rekening nam, bij Oper Stuttgart.

Recente engagementen en Actualiteit:

Naast een aanzienlijke concertactiviteit, werkte Arnaud Richard tijdens het seizoen 2016/2017 mee aan drie producties bij de opera van Stuttgart waaronder Alcina (Melisso) en hernemingen van The Fairy Queen van L'Ecume des jours (Nicolas) deze laatste werd ook opgenomen. Ondertussen maakte hij eveneens zijn opwachting in Pelléas et Mélisande als Médecin en Berger aan het Théâtre des Champs Elysées te Parijs. Recent zong hij zijn eerste Bartolo in Nozze di Figaro naar aanleiding van een nieuwe productie bij ONR Straatsburg. Voorts, zal hij dit seizoen (2017/2018) in de door Olivier Py geregisseerde "Dialogues des Carmélites" de rollen van 2ème Commissaire & L'Officier, achtereenvolgens aan de Koninklijke Muntschouwburg, het Théâtre des Champs Elysées, de opera van Caen en het Teatro lirico te Bologna, vertolken

In de loop van zijn professionele loopbaan werkte Arnaud Richard samen met dirigenten als Vincent Dumestre, Pierre Cao, William Chirstie, David Stern, Luciano Acocella, Sylvain Cambreling, Xavier Ricour, Rani Calderon, Teodor Currentzis and Daniele Callegari en nam deel aan operaproducties waarin bekende namen  Olivier Py, Keith Warner, Benjamin Lazar, Andreas Homoki of Jossi Wieler regie voerden. Zijn repertoire omvat een twintigtal rollen onder meer : Alquif et Ardan-Canile (Amadis/ Lully), Uberto (Serva Padrone/Pergolesi), Fiorello (Barbiere di Siviglia), Pietro (Simon Boccanegra), Draco en Mars (in Cadmus et Hermione/Lully),Maurevert (Les Huguenots/Meuerbeer), Il Marchese D’Obigny (Traviata).

Arnaud Richard maakte zijn opwachting met Les Musiciens du Paradis (Alain Buet), het Ensemble Pierre Robert (Frédéric Désenclos), Pygmalion (Raphaël Pichon), Poème Harmonique (Vincent Dumestre), Ausonia (onder leidign van Mira Glodeanu en Frédérick Haas), les Paladins (Jérôme Correas), La Simphonie du Marais (Hugo Reyne), il Seminario Musicale (Gérard Lesne), Ensemble La Fenice (Jean Tubery)…Hij soleerde in de Cantata BWV 8, de Johannes en Matthäus Passion van Bach, de Requiems van Fauré, Duruflé en Mozart, in Brahms’ Ein deutsches Requiem, Orffs Carmina Burana, Haendels Messiah en Beethovens Missa Solemnis. Met het Ensemble Les Arts florissants leiding van William Christie nam hij deel aan concerten met Caecilia Virgo & Martyr van M.A. Charpentier in het kader van de Festivals van Aix-en-Provence en Beaune (2012).

Arnaud Richard vormt een vast duo met pianist Xavier Leroux.

Zijn discografie omvat :

Le vœu de Louis XIII met Pages en Chantres du Centre de Musique Baroque de Versailles o.l.v. Olivier Schneebeli (bekroond met de Charles Cros-Prijs) ; Les grands Motets van de componist Pierre Robert ; Le Bourgeois Gentilhomme naar Molière en Lully verkrijgbaar op DVD (dirigent : Vincent Dumestre) ; Soleils Baroques met Les Paladins (o.l.v. Jérôme Correa)s ; Cadmus et Hermione van Lully met Le Poème Harmonique ; aeen cd-opname met aria's uit Zoroastre en Zaïs van Rameau met het Ensemble Ausonia (o.l.v. Frédérik Haas en Mira Glodeanu) en de bovengenoemde Mozart’s Requiem (o.l.v. Teodor Currentzis, op het cd-label alpha).

Cv-update: season 2017/2018

 
- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -