Ariën Artists - Michel TILKIN conductor - Nederlandse levensloop

nothing

 

>> conductor's roster

Michel TILKIN, Dirigent

 

   

>> BIOGRAPHY (ENGLISH)

Actualiteit :

AFGELOPEN MAART (2018) WERD MICHEL TILKIN BENOEMD TOT MUZIEKDIRECTEUR VAN HET ROYAL BANGKOK SYMPHONY ORCHESTRA ..

Belgian conductor Michel Tilkin enjoys an extremely busy and successful career on the podium internationally, having developed strong artistic relationships with numerous eminent ensembles since the start of the new millennium.  His interpretations are known for their intensity of expression and masterly shaping of large symphonic structure.  In response to a performance of Tchaikovsky’s Symphony No. 5: “…the enlarged orchestra was clearly galvanized by Tilkin’s passionate and highly committed temperament, resulting in many powerfully sustained build-ups and climaxes of often awe-inspiring, searing excitement...” (James Keller, Bangkok Post, 2017)

 

De Belgische dirigent Michel Tilkin stond tussen 2013 en 2017 aan het hoofd van de Thüringen Philharmonie Gotha, waar hij de positie van chefdirigent bekleedde. Ter opening van zijn allerleerste concertseizoen aan het hoofd van zijn nieuwe orkest leidde hij het speels doch met vaste hand door werken van Ludwig van Beethoven, Felix Mendelssohn Bartholdy en Robert Schumann. Onder zijn leiding gooide het orkest ondertussen hoge ogen in Berlijn (Konzerthaus en Waldbühne), Bremen, Heiligenstadt, Bad Kissingen, Frankfurt (Alte Oper) maar ook hier, onder meer in de Academie van Sint-Truiden.

Aanvankelijk Michel Tilkin speelde als trombonist bij het Rotterdams Filharmonisch Orkest, waar hij samenwerkte met enkele grote dirigenten. In de jaren '90 was hij assistent van Kurt Masur en Neville Marriner.

Als dirigent maakte hij carrière bij het Nationaal Orkest van België, deFilharmonie (nu Antwerp Symphony Orchestra), het Vlaams Radio Orkest (nu Brussels Philharmonic), Symfonieorkest Vlaanderen, het Koninklijk Philharmonisch Orkest van Luik, de Beethoven Academie e.a.

Bij de Vlaamse opera, nu Opera Vlaanderen, dirigeerde hij meerdere producties waaronder de wereldcreatie van de jeugdopera Achilleus van de Belgische componist Wim Henderickx en Die lustige Witwe. Hij bouwde echter vooral een gigantisch symfonisch repertoire uit.

In de loop der jaren heeft Michel Tilkin een voortreffelijke reputatie opgebouwd in Duitsland. Zo maakt hij er regelmatig zijn opwachting aan het hoofd van onder meer de Nürnberger Symphoniker, de Philharmonie Südwestfalen, het Philharmonisch Orkest van Vorpommern en de Thüringen Philharmonie Gotha, dat hem ten slotte ook als chef-dirigent benoemde.

Daarnaast dirigeerde hij regelmatig het Royal Bangkok Symphony Orchestra, Het Gelders Orkest (Arnhem) en het Limburgs Symphonie Orkest (vandaag Philharmonie Zuid-Nederland).

Michel Tilkin werkte mee aan talloze radio en cd-opnamen.

 

 

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -