Ariën Artists - Emma Posman - Levensloop Biography

nothing

 

 
EMMA POSMAN, SOPRANO
 
CV FRANCAIS

CV ENGLISH

GALLERY MEDIA

 

 

De Belgische sopraan Emma Posman behaalde met grootste onderscheiding, haar Master Diploma Zang aan het Koninklijk Conservatorium van Gent waar ze onder meer bij de Belgische sopraan Hendrickje Van Kerckhove studeerde. Parallel werd ze opgenomen in de MM-ACADEMY van de Munt.  

Ondertussen werd ze geselecteerd voor de MM-ACADEMY van de Munt. Haar hybride stem stelt haar in de mogelijkheid in meerdere sopraanvakken te worden gecast. Zowel in belcanto als in Mozartpartijen of in lichtere rollen uit het Duitse romantische repertoire.

Ondanks haar jonge leeftijd won ze in geen tijd de harten van de Juryleden die haar naar aanleiding van internationale zangwedstrijden in Italië, San Marino en in België moesten beoordelen.

VOORPAGINANIEUWS

Emma Posman was wereldnieuws toen ze als lid van de Young Singers Project 2018 van de Salzburger Festspiele werd gevraagd letterlijk in te springen voor de Königin der Nacht in Mozarts Zauberflöte op de grote scène van het beroemde festival. In minder dan drie uur tijd leerde ze de regie-aanwijzingen, leerde ze de laatste scènes uit het hoofd en triomfeerde ze ten slotte niet alleen voor het Salzburgse publiek maar ook voor de miljoenen kijkers van de televisiezender arte die haar prestatie live gevolgd hadden.

Lees hier de pers quotes >>

Ondertussen zong ze de rol eveneens aan het Gartnerplatztheater te Munchen, de Komische Oper te Berlijn, het Aalto Theater Essen en aan de Opera van Hannover.

ACTUALTEIT

Tijdens het lopende seizoen 2020/2021 Emma Posman toetreden tot het jonge ensemble van het Grand  Théâtre de Genève, waar ze onder meer zal aantreden als Erste Knappe en één van de Blumenmädchen in Parsifal en als Flora Bervoix in La Traviata. Alvorens naar Genève te trekken zal ze onder de muzikale leiding van Alain Altinoglu in de Munt meewerken aan een kinderproductie rondom Mozart’s Toverfluit. Nog in Brussel, zal ze op uitnodiging van bozar en de Belgische Muziekpers een recital geven met de jonge pianist Bert De Rycke. Dit recital - weliswaar zonder publiek - is de kers op de taart bij de Prijs die de Vereniging van de Belgische Muziekpers haar in 2018 overhandigde.

 

ZINGEN IN TIJDEN VAN ...

Het coronavirus stak de laatste maanden al heel wat stokken in de wielen : zo sneuvelden Emma Posmans’ engagement om Barbarina in een nieuwe productie van Nozze di Figaro aan het Aaltotheater te Essen te zingen en haar terugkeer naar het Gärtnerplatztheater voor alweer een serie Zauberflötes (Königin der Nacht). Maar ook haar huisdebuut bij Opera Ballet Vlaanderen in de langverwachte herneming van Rosas’ legendarische choreografie “Un moto di Gioia” en haar deelname aan een concert met Rossini’s Petite messe solennelle in Genève waren hetzelfde lot beschoren.

Emma Posman maakt graag tijd voor hedendaags repertoire. Afgelopen seizoen (2019/2020) zong ze de rollen van Frieda en Grete in de wereldcreatie van de opera Châtiments  (naar Kafka). Een opdracht van de Opera van Dijon aan de Franse componist  Brice Pauset. De jonge sopraan verleende voorheen al haar medewerking aan de creatie van Flandria een muziektheaterwerk van de jonge Belgische componist Benjamien Lycke (een coproductie geïnitieerd LOD, ism NTGent, Victoria Deluxe (Gent), Kunstencentrum Vooruit (Gent) en Bozar Brussels) en aan de Cantata Songs of Innocence voor koor, harp en sopraan solo van de Belgische componist Lucien Posman.

PRIJZEN & ONDERSCHEIDINGEN

Prijs "Jongste finaliste" op het Concorso Renata Tebaldi in San Marino (2017).

Concours Voix Nouvelles (2017-2018). Winnares van de regionale voorrondes en geselecteerd voor de Super finale in Paris.

Geselecteerd voor de laatste ronde van Belvedere competitie te Moskou (2017).

Eerste Prijs, Publieksprijs en de Speciale Prijs van het Festival Eté Mosan, op de Internationale Zangwedstrijd ‘Bell Arte’, België 2017.

3de Prijs, op de Internationale Muziekwedstrijd "Triomphe de l’art" (België, 2016).

Finaliste van het Concorso Internationale di Canto Maria Caniglia (Italië 2016).

Winnares van de Solistenwedstrijd (met orkest), van het Koninklijk Muziekconservatorium van Gent (in 2016 en in 2017).

Emma Posman, is ook één van de drie Winnaars van de "Honda Competition for Classical Music" (2017-18, te Brussel).

 

MASTER CLASSES

Emma Posman nam deel aan Master Classes met de beroemde pianist en begeleiderMalcolm Martineau (2018), met de mezzo-sopranen Bernarda Fink (2017) Christianne Stotijn (2017), David Selig (2017) en voorts met Giuliano Carella (2017), Edda Moser (2017), Claudia Visca (2017), Jean-Claude Van den Eynden (2017), Valerie Girard (2016/17), Dietrich Henschel (2016), Zeger Vandersteene (2014/15/16/17), Iva Barthelemy (2015).

 

OVERZICHT GEZONGEN ROLLEN

Frieda & Grete
Les Châtiments, Brice Pauset (wereldcreatie Operahuis Dijon 2020)

Die Königin der Nacht
Die Zauberflöte, W.A. Mozart. (Salzburger Festspiele, 2018), Komische Oper Berlin, Gärnterplatztheater, Staatstheater Hannover, Aalto Theater Essen (2019)

Sandrina
La finta giardiniera, W.A. Mozart (HoGent, 2018)

Lucinda
Don Chisciotte in Sierra Morena, F.B. Conti (De Centrale, 2017)

La Princesse   
L’enfant et les sortilèges, M. Ravel (Muziektheater LOD)

Second woman/ First Witch                  
Dido and Aeneas, H. Purcell (at Toufailles, 2016)

Damigella                 
Incoronazione di Poppea, C. Monteverdi  (Lakenmetershuis, Gent, 2015)

Flora                        
The Turn of the Screw, B. Britten (Miryzaal Gent, 2014)

Plaisir/Naiade          
Armide, W. Gluck (St. Mary Parish church, 2014)

 

CV-UPDATE : DECEMBER 2020

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -