overview of al our artists contact info visit us on facebook !
nothing
nothing
 
Olga PASICHNYK, soprano
Pasichnyk 14_15 season
CV, FRANCAIS CV, ENGLISH REPERTOIRE MEDIA DISCOGRAPHY

De sopraan Olga Pasichnyk is even goed thuis in opera, oratorium, concert en lied, beschikt over een groot stijlgevoel en beheerst diverse uitvoeringspraktijken. Haar repertoire reikt van Monteverdi tot de hedendaagse componisten. Haar uitgebreide discografie, ondertussen zo'n slordige 45 cd’s, illustreert ten volle de omvang van haar repertoire. Diverse opnamen werden bekroond : onder meer de Don Giovanni-CD bij Harmonia Mundi met het Freiburger Barockorchester o.l.v. René Jacobs, waarin ze de rol van Donna Anna zingt. Sedert haar debuut aan de Kameropera van Warschau, een huis dat ze nog steeds heel trouw is, nam haar internationale carrière een hele snelle vlucht.

Hoogtepunten vormen onder meer haar door de internationale pers bekroonde Haendel vertolkingen : zo zong ze Dorinda (Orlando) en Dalinda (Ariodante) bij de bayerische Staatsoper Munchen ; Almirena (Rinaldo) en Dalinda bij de Vlaamse Opera, Bellezza (Il Trionfo...) met Les Musiciens du Louvre o.l.v. Marc Minkowski in Grenoble, Granada en Dortmund; Morgana (Alcina) waarmee ze haar debuut vierde aan de Parijse opera, Semele titelrol, Ginevra (Ariodante) in het Aaltotheater Essen en Achille (Deidamia) aan de Amsterdamse opera.

Voorts gooide ze de hoge ogen met de titelrol in La Calisto (Cavalli) aan de Bayerische Staatsoper, met Roxana in Krol Roger (Szymanovski) bij de Opera van Parijs, de Bregenzer Festspiele, het Teatro Real in Madrid, het Wielki Theater in Warchau, in de Munt (semi-concertant) en in concert met Boston Symphony onder de leiding van Charles Dutoit (2015). Maar ook als Blanche (Dialogues des Carmélites) bij de Vlaamse Opera, Ilia (Idomeneo) o.l.v. Marc Minkowski, Micaela (Carmen) opera van Rijsel, Tomiri (Il Tigrane/Scarlatti) aan de Opera van Nice en Pamina (in Straatsburg) en Despina (Nozze di Figaro) aan de komische Oper Berlin (2015) profileerde ze zich op diverse internationale podia.

Onder haar markante gebeurtenissen in concert : haar deelname aan de wereldcreatie en diverse hernemingen van Penderecki’s 8ste Symfonie ; uitvoeringen van Beethovens Missa Solemnis olv Philippe Herreweghe ; concerten met onder meer Poulenc’s Gloria onder Jean-Claude Casadesus in Rijsel en op het Festival van de Praagse Lente ; Mahler 4 en Lutoslawski’s Chantefleurs et Chantefables onder Michal Nesterowicz met het Tonhalleorkest Zurich ; Bach's h-moll mis met La Chambre du Roy aan het Théâtre des Champs Elysées ; Concert Arias van Mozart met de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen onder Trevor Pinnock, opnieuw Lutoslawski's Chantefleurs et Chantefables met het Münchener Kammerorchester, de Dresdner Philharmoniker en het Baseler Kammerorchester nu eens onder M. Nesterowicz dan weer onder Alexander Liebreich.

Haar brede concertrepertoire, stijlbeheersing en grote muzikaliteit maakte haar tevens geliefd bij vooraanstaande dirigenten als A. Boreyko, R. Goodman, P. Goodwin, K. Kord, M. Creed, A van Beek, M. Soustrot, C. Spering, P. Cao, A. Wit, A. De Marchi  B. Tovey, K. Ono, H. Bicket, M. Zanetti, I. Bolton, D. Callegari, H. Holliger,  E. Mazzola, O. Dantone, A. Spering, J.C. Spinosi, Jos Van Velthoven, Christopher Moulds, Mark Elder,

Haar carrière bouwde ze succesvol uit in gevestigde concertzalen als le Châtelet, Salle Pleyel, Théâtre des Champs Elysées (Parijs), het Concertgebouw Amsterdam, De Doelen, deSingel, het Paleis voor Schone Kunsten, het Concertgebouw Brugge, het Teatro del Maggio Musicale Fiorentino (Firenze), de Philharmonie in Luxemburg en meerdere zalen in Engeland, Duitsland, Rusland, Polen, Japan en Australië. Ze werktte samen met Das Neue Orchester (Keulen), The English Concert, het European Union Baroque Orchestra, het Freiburger Barockorchester, het Nationaal Orkest van Rusland, die Akademie für Alte Musik Berlin, Concerto Köln, deFilharmonie, het Collegium Vocale, l’Orchestre Philharmonique du Luxembourg, l'Orchestre philharmonique royal Liège, l’Orchestre de Radio France, die Rheinische Philharmonie Koblenz ...

Olga Pasichnyk, studeerde piano en muziekpedagogie in Rivne (Oekraïne) en zang aan de conservatoria van Kiev en Warschau. In 1992 werd ze benoemd tot soliste bij de kameropera van Warschau, waar ze de titelrol zong in opera’s van Monteverdi, Händel, Mozart, Rossini en Verdi. Haar talent werd bekroond in het Vocalisten Concours van ’s Hertogenbosch, de Mirjam Helin International Singing Competition in Helsinki en de Internationale Muziekwedstrijd Koningin Elisabeth.

Met haar al even getalenteerde zuster, de pianiste Natalya Pasichnyk, geeft ze regelmatig liedrecitals.

Haar indrukkende discografie behelst zo'n slordige 50 opnamen.


 

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -