Ariën Artists - Raphaele - Nederlandse levensloop

nothing

 

 
RAPHAËLE GREEN, MEZZO-SOPRANO

 

 

BIOGRAPHIE (VERSION FR)

REPERTOIRE

MEDIA

ARTIST'S OWN WEBSITE

 

Na studies politieke wetenschappen aan de universiteit te Louvain-la-Neuve, vervolgt Raphaële Green haar zangopleiding aan  het IMEP te Namen, waar ze in 2014 met hoogste onderscheiding afstudeerde in de klas van Elise Gäbele, Ana Camelia Stefanecsu, Françoise Viatour en Benoît Giaux.

ACTUALITEIT

Vanaf 14 februari 2021 zet Opera Ballet Vlaanderen haar productie van "Ariadne auf Naxos" (Richard Strauss) online. Daarin zal Raphaële haar opwachting maken als Dryade (roldebuut).

Tijdens het seizoen 2019/2020 was Raphaële Green lid van het solisten ensemble van Opera Vlaanderen en maakte ze er haar opwachting als : Die Mutter in Der Jasager (Kurt Weill) ; de Keukenjongen en 3de Bosnimf in Rusalka (Antonin Dvorak) ; Mangel, Mater Gloriosa en Mulier Samaritana in Szenen aus Goethes Faust (Robert Schumann) en ten slotte in de solo mezzo-soprano partij in Maurice Ravels Shéhérazade (choreografie : Haider Al Timimi). Helaas werden de laatste twee producties omwille van de coronacrisis afgelast.

DISCOGRAFIE

Raphaële Green zingt de titelrol in de adembenemende operita « Maria de Buenos Aires » van Astor Piazzolla. Het bloedstollende werk werd opgenomen met het bekende Belgische Ensemble ZVEZDOLIKI en bij het label Antarctica in oktober 2018 succesvol uitgebracht.

 

OPLEIDING & LOOPBAAN

Raphaële Green bekwaamde zich aan het « European Vocal Department » bij Patrick Leterme en Benoît Mernier. Vervolgens genoot ze een semester lang een opleiding aan zangstudio van Marilyn Mims in West Palm Beach, waarbij ze ervaringen opdeed aan de Palm Beach Opera en de 1ste Prijs van de Gold Coast Chaps NATS te Miami behaalde.

Bij haar terugkeer naar België wordt ze opgenomen in de MM Academy van de Munt en ontvangt er in 2017 de titel MM-Academy Laureate. Ze trad er in Cavalleria Rusticana & Pagliacci en Lohengrin (Edelknabe) aan en werkte mee aan het Nuit Blanche-project en in Mozarts Lucio Silla (Cecilio) in een bewerking door co-producent Walpurgis. Tijdens het seizoen 2021/2022 zal Raphaël Green in het kader van een belangrijke nieuwe productie, opnieuw haar opwachting maken in de Munt.

Leergierig, volgt Raphaële Green nog regelmatig stages en master classes bij onder meer Anna Caterina Antonacci, Nora Gubisch, Alain Altinoglu en Georg Nigl... Zo nam ze binnen het “Britten–Pears Young Artist Programme” ook deel aan een master class rondom "Richard Strauss Liederen en Arias” met de bekende zangeres Angelika Kirchschlager. Haar huidige coach is de sopraan Christine Schweitzer.Op haar repertoire staan rollen als Carmen, Prince Charmant (Cendrillon/Massenet), Metella (La vie parisienne/Offenbach), Mrs. Baggott (The little Sweep/Britten) en Mère Jeanne (Les Dialogues des Carmélites/Poulenc).

Haar repertoire is heel gevarieerd. Zo bracht ze samen met het Ensemble Oxalys werken van Dallapiccola : Parole de San Paulo en Calmel (Pénélope). Op uitnodiging van Muziektheater TRANSPARANT zong ze dan weer Zefka uit Janaceks Dagboek van een verdwenene in regie van Ivo Van Hove en met nieuwe compositorische bijdragen van Annelies Van Parys. Het liet haar toe om onder meer bij Opera Vlaanderen, le Grand Théâtre du Luxembourg haar opwachting te maken. Ze wertke ook mee aan MITRA, een hybrid project van Jorge León, dat het midden houdt tussen opera, documentaire en aan een installatie, met originele composities van George van Dam en Eva Reiter. Ze trad op in kader van "Midsummer Mozartiade" en debuteerde bij het Choeur de Chambre de Namur in Paradis Perdu van Théodore Dubois, o.l.v. Jean-Claude Malgoire met La Grande Ecurie et la Chambre du Roy en het Atelier Lyrique van Tourcoing.

Raphaële werd uitgenodigd Antonia te vertolken in « La Mancha », naar Man of La Mancha waarvan de Franse vertaling op Jacques Brels naam staat. Andere credits zijn : Dale Wasserman, Mitch Leigh & Joe Darion / Jacques Brel, Michael De Cock & Junior Mthombeni. Een productie gedragen door de KVS, De Munt/La Monnaie & Théâtre De Liège.

In concert soleerde Raphaële in Mozarts Requiem, Haydns Paukenmesse, Haendels Israël in Egypt en Vivaldi's Gloria. p uitnodiging van Opera Vlaanderen gaf ze er twee liedrecitals met Chaussons “Serres chaudes”.

AWARDS

Naast de Prijzen die Raphaele Green eerder in de USA behaalde, mocht ze n.a.v. « Les Nouveaux Talents de l’Art Lyrique » te Ans de 3de Prijs ; het « Concours Jacques Dôme » te  Verviers de 1ste Prijs en de Publieksprijs ; het « Concours international de chant Bell’Arte, Eté Mosan » de 1ste Prijs, de Publieksprijs en de Speciale Prijs  en   « Triomphe de l’Art » te Brussel de 1ste Prijs in ontvangst nemen. Ze kreeg eveneens de Internationale Prijs van het Festival van Anniviers (CH).

Update cv : januari 2021. Gelieve het impresariaat te contacteren om een geactualiseerde biografie te bekomen.

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -