overview of al our artists contact info visit us on facebook !
nothing
nothing
 
RAPHAËLE GREEN, MEZZO-SOPRANO

>> REPERTOIRE

>> CV FRANCAIS

>> CV ENGLISH

>> ARTIST'S WEBSITE

Na studies politieke wetenschappen aan de universiteit te Louvain-la-Neuve, vervolgt Raphaële Green haar zangopleiding aan  het IMEP te Namen, waar ze in 2014 met hoogste onderscheiding afstudeerde in de klas van Elise Gäbele, Ana Camelia Stefanecsu, Françoise Viatour en Benoît Giaux.

ACTUALITEIT

Momenteel zingt Raphaële Green Antonia, in de musical "L’Homme de la Mancha", een coproductie tussen De Munt en de K.V.S. te Brussel. Een productie die hernomen zal worden in binnen- en buitenland. Daarnaast zal ze opnieuw haar medewerking verlenen aan een "Dagboek van een verdwenene" van Janacek, de succesvolle productie van Muziektheater Transparant die dit seizoen hernomen wordt in China, Tchechië, Italië, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Onlangs vertolkte ze de hoofdrol in « Maria de Buenos Aires » de tango-opera, enig in zijn soort, van de Argentijnse componist Astor Piazzolla. Dit, naar aanleiding van een cd-productie opgezet door het uitstekende Belgische Ensemble ZVEZDOLIKI. De CD, opgenomen voor het label antarctica zal op 5 oktober 2018 verschijnen.

OPLEIDING & LOOPBAAN

Raphaële Green bekwaamde zich aan het « European Vocal Department » bij Patrick Leterme en Benoît Mernier. Vervolgens geniet ze een semester lang een opleiding aan zangstudio van Marilyn Mims in West Palm Beach, waarbij ze ervaringen opdoet aan de Palm Beach Opera. Ze behaalt er ook de 1ste Prijs van de Gold Coast Chaps NATS te Miami en 2de Prijs. Terug in België wordt ze opgenomen in de MM Academy van de Munt. Het operahuis verleende haar onlangs (jui 2017) de titel van MM-Academy Laureate. Leergierig, volgt Raphaële Green nog regelmatig stages en master classes bij onder meer Anna Caterina Antonacci, Nora Gubisch, Alain Altinoglu en Georg Nigl... Zo nam ze binnen het “Britten–Pears Young Artist Programme” ook deel aan een master class rondom "Richard Strauss Liederen en Arias” met de bekende zangeres Angelika Kirchschlager. Haar huidige coach is de sopraan Christine Schweitzer.

Op haar repertoire staan rollen als Carmen (titelrol), Prince Charmant (Cendrillon/Massenet), Metella (La Vie Parisienne/Offenbach), Mrs. Baggott (Le Petit Ramoneur/Britten) en Mère Jeanne (Les Dialogues des Carmélites/Poulenc).

Haar repertoire is heel gevarieerd. Zo bracht ze samen met het Ensemble Oxalys werken van Dallapiccola : Parole de San Paulo en Calmel (Pénélope). Op uitnodiging van Muziektheater TRANSPARANT zong ze dan weer Zefka uit Janaceks Dagboek van een verdwenene in regie van Ivo Van Hove en met nieuwe compositorische bijdragen van Annelies Van Parys. Het liet haar toe om onder meer bij Opera Vlaanderen, le Grand Théâtre du Luxembourg haar opwachting te maken. Ze wertke ook mee aan MITRA, een hybrid project van Jorge León, dat het midden houdt tussen opera, documentaire en aan een installatie, met originele composities van George van Dam en Eva Reiter. Ze trad op in kader van "Midsummer Mozartiade" en debuteerde bij het Choeur de Chambre de Namur in Paradis Perdu van Théodore Dubois, o.l.v. Jean-Claude Malgoire met La Grande Ecurie et la Chambre du Roy en het Atelier Lyrique van Tourcoing.

In de Munt was ze te horen in Cavalleria Rusticana & Pagliacci en in Lohengrin (Edelknabe) en werkte ze mee aan Nuit Blanche en aan Mozarts Lucio Silla (Cecilio) in een bewerking door co-producent Walpurgis. Opera Vlaanderen nodigde haar dan weer uit voor twee liedrecitals met Chausson’s “Serres chaudes”.

In concert soleerde Raphaële in Mozarts Requiem, Haydns Paukenmesse, Haendels Israël in Egypt en Vivaldi's Gloria.

AWARDS

Naast de Prijzen die Raphaele Green eerder in de USA behaalde, mocht ze n.a.v. « Les Nouveaux Talents de l’Art Lyrique » te Ans de 3de Prijs ; het « Concours Jacques Dôme » te  Verviers de 1ste Prijs en de Publieksprijs ; het « Concours international de chant Bell’Arte, Eté Mosan » de 1ste Prijs, de Publieksprijs en de Speciale Prijs  en   « Triomphe de l’Art » te Brussel de 1ste Prijs in ontvangst nemen. Ze kreeg eveneens de Internationale Prijs van het Festival van Anniviers (CH).

Update cv : SEPTEMBER 2018

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -