Ariën Artists - Raphaele - Nederlandse levensloop

nothing

 

 
RAPHAËLE GREEN, MEZZO-SOPRANO

 

BIOGRAPHIE (VERSION FR)

REPERTOIRE

MEDIA

ARTIST'S OWN WEBSITE

Na studies politieke wetenschappen aan de universiteit te Louvain-la-Neuve, vervolgt Raphaële Green haar zangopleiding aan het IMEP te Namen, waar ze in 2014 met hoogste onderscheiding haar diploma behaalt. Vervolgens bekwaamt zich aan het « European Vocal Department » bij Patrick Leterme en Benoît Mernier en geniet een semester lang een opleiding aan de zangstudio van Marilyn Mims in West Palm Beach. waarbij ze ervaringen aan de Palm Beach Opera opdoet en de 1ste Prijs van de Gold Coast Chaps NATS te Miami behaalte.

Bij haar terugkeer naar België wordt ze opgenomen in de MM Academy van de Munt en ontvangt er in 2017 de titel MM-Academy Laureate.

ACTUALITEIT

Ter opening van het seizoen 2022-2023 was Raphaële Green reeds te horen als in één van Mädchen in Weill's Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny in regie van Ivo van Hove bij Opera Ballet Vlaanderen (OBV). Een productie die hiernomen wordt aan het Théâtre du Luxembourg. Bij OBV neem ze opnieuw deel aan de hernemingen van Mozart Concert Arias (eerder bekend onder de "Un moto di Gioia") aan de Antwerpse opera, het Concertgebouw Brugge en het Festspielhaus te St.Pölten (Oosternijk). Nog bij OBV zal ze dit seizoen te horen zijn als Mrs Alexander in de herneming van Philip Glass' Satyagraha.

RECENTE ENGAGEMENTEN

Vorig seizoen - 2021/2022 - vertolkte Raphaële Green de rol van Gertrude in een nieuwe productie van Roméo et Juliette (Gounod) bij Operazuid Maastricht, Trommler in Der Kaiser von Atlantis (Ullman) aan het Grand Théâtre in Luxemburg en Zefka in de herneming van Transparants productie Dagboek van een verdwenene (Janacek) in deSingel. Bij de Munt was ze te horen in de rollen van Suor Dolcina / Seconda sorella conversa in Suor Angelica in Puccini's Trittico en als 2de Knappe en 3de Bloemenmeisje in een concertante productie van Parsifal.

Bij Opera Vlaanderen trad ze aan als één van drie zangsolisten in de langverwachte herneming van de legendarische dansproductie van ROSAS Un moto di Gioia- een op concert aria's van Mozart geïnspireerde choreografie van Anne Teresa De Keersmaeker. Tijdens het seizoen 2019/2020 was Raphaële Green lid van het solisten ensemble van Opera Vlaanderen en maakte ze er onder meer haar opwachting als Die Mutter in Der Jasager (Kurt Weill) ; de Keukenjongen en 3de Bosnimf in Rusalka (Antonin Dvorak) en Dryade in Ariadne auf Naxos (R. Strauss).

DISCOGRAFIE

Raphaële Green zingt de titelrol in de adembenemende operita « Maria de Buenos Aires » van Astor Piazzolla. Het bloedstollende werk werd opgenomen met het bekende Belgische Ensemble ZVEZDOLIKI en bij het label Antarctica in oktober 2018 succesvol uitgebracht.

 

REPERTOIRE

Raphaële Green is van vele markten thuis. Op haar repertoire prijken uiteenlopende werken. Zo vertolkte zij onder meer Parole de San Paulo van Dallapiccola, Pénélope van Calmel. Naast Zefka in Dagboek van een verdwenene vertolkte ze de titelpartij in Carmen, de rol van Prince Charmant (Cendrillon/Massenet), Metella (La vie parisienne/Offenbach), Mrs. Baggott (The little Sweep/Britten), Mère Jeanne (Les Dialogues des Carmélites/Poulenc), Antonia in La Mancha, naar “Man of La Mancha” en één der Edelknaben (Lohengrin/Wagner).

In concert soleerde Raphaële in Mozarts Requiem, Haydns Paukenmesse, Haendels Israël in Egypt en Vivaldi's Gloria. Ze maakte haar debuut bij het Choeur de Chambre de Namur in Paradis Perdu van Théodore Dubois, o.l.v. Jean-Claude Malgoire met La Grande Ecurie en La Chambre du Roy en het Atelier Lyrique van Tourcoing.

Op uitnodiging van Opera Vlaanderen gaf ze er twee liedrecitals met Chaussons “Serres chaudes” . Eerder verdiepte ze het liedrepertoire door haar deelname aan het “Britten–Pears Young Artist Programme” en aan een master class rondom Liederen van Richard Strauss met de bekende zangeres Angelika Kirchschlager.

Raphaële Greens huidige coach is de sopraan Christine Schweitzer. Eerder volgde ze ook master classes bij Anna Caterina Antonacci, Nora Gubisch, Alain Altinoglu en Georg Nigl...

AWARDS

Naast de Prijzen die Raphaele Green eerder in de USA behaalde, mocht ze n.a.v. « Les Nouveaux Talents de l’Art Lyrique » te Ans de 3de Prijs ; het« Concours Jacques Dôme » te  Verviers de 1ste Prijs en de Publieksprijs ; het « Concours international de chant Bell’Arte, Eté Mosan » de 1ste Prijs, de Publieksprijs en de Speciale Prijs  en   « Triomphe de l’Art » te Brussel de 1ste Prijs in ontvangst nemen. Ze kreeg eveneens de Internationale Prijs van het Festival van Anniviers (CH).

CV-Update, seizoen 2022-2023: November 2022. Gelieve u tot het impresariaat te wenden om de meest recente biografie van de artieste te bekomen.

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -