overview of al our artists contact info visit us on facebook !
nothing
nothing

Raphaële GREEN, Mezzo-Soprano

>> REPERTOIRE

>> CV FRANCAIS

>> CV ENGLISH

>> ARTIST'S WEBSITE

Na studies politieke wetenschappen aan de universiteit te Louvain-la-Neuve, vervolgt Raphaële Green haar zangopleiding aan  het IMEP te Namen, waar ze in 2014 met hoogste onderscheiding afstudeerde in de klas van Elise Gäbele, Ana Camelia Stefanecsu, Françoise Viatour en Benoît Giaux.

Ze bekwaamt zich verder aan het « European Vocal Department » bij Patrick Leterme en Benoît Mernier. Vervolgens geniet ze een semester lang een opleiding aan zangstudio van Marilyn Mims in West Palm Beach, waarbij ze ervaringen opdoet aan de Palm Beach Opera. Ze behaalt er ook de 1ste Prijs van de Gold Coast Chaps NATS te Miami en 2de Prijs Terug in België wordt ze opgenomen in de MM Academy van de Munt. Het operahuis verleende haar onlangs (jui 2017) de titel van MM-Academy Laureate. Leergierig, volgt Raphaële Green nog regelmatig stages en master classes bij onder meer Anna Caterina Antonacci, Nora Gubisch, Alain Altinoglu en Georg Nigl... Zo neemt ze volgend seizoen binnen het “Britten–Pears Young Artist Programme” deel  aan een master class “Richard Strauss Liederen en Arias” met Angelika Kirchschlager.

Op haar repertoire prijken reeds rollen als Carmen (titelrol), Prince Charmant (Cendrillon/Massenet), Metella (La Vie Parisienne/Offenbach), Mrs. Baggott (Le Petit Ramoneur/Britten) en Mère Jeanne (Les Dialogues des Carmélites/Poulenc).

Raphaële soleerde in missen en oratoria waaronder de Requiems Mozart en Haydn, Paukenmesse (Haydn), Israël In (Haendel) en het Gloria Vivaldi) ...

Actualiteit en toekomstige engagementen
Met het Ensemble Oxalys bracht ze meer recent werken van Dallapiccola(Parole de San Paulo) et Calmel (Pénélope). Als Zefka uit Janaceks “Dagboek van een verdwenene” in regie van Ivo Van Hove en met nieuwe compositorische bijdragen van Annelies Van Parys maakte ze onder meer haar opwachting  bij Opera Vlaanderen (coproductie met Transparant).

Deze zomer verleent Raphaële haar medewerking aan de opname van MITRA, een hybride project van Jorge León, dat het midden houdt tussen opera, documentaire en  een installatie, met originele composities van George van Dam en Eva Reiter. Daarvòòr zal ze meewerken aan de Midsummer Mozartiade. Volgend seizoen volgt haar debuut met het “Choeur de Chambre de Namur” in Paradis Perdu van Théodore Dubois, o.l.v. Jean-Claude Malgoire met “La Grande Ecurie et la Chambre du Roy” en het “Atelier Lyrique” van Tourcoing. Naast hernemingen van “Dagboek van een verdwenene” in Luxemburg, Londen, Lyon, Parijs, Peking en Philadelphia, zal ze als MM Academy Laureate aan diverse producties in de Munt meewerken : o.a. Cavalleria Rusticana & Pagliacci, Lohengrin (Edelknabe) maar ook aan “Nuit Blanche” en aan Lucio Silla (Cecilio) “revisited” in co-productie met Walpurgis. Opera Vlaanderen nodigde haar dan weer uit voor twee liedrecitals met Chausson’s “Serres chaudes”.

Naast de Prijzen die Raphaele Green eerder in de USA behaalde, mocht ze n.a.v. « Les Nouveaux Talents de l’Art Lyrique » te Ans de 3de Prijs ; het « Concours Jacques Dôme » te  Verviers de 1ste Prijs en de Publieksprijs ; het « Concours international de chant Bell’Arte, Eté Mosan » de 1ste Prijs, de Publieksprijs en de Speciale Prijs  en   « Triomphe de l’Art » te Brussel de 1ste Prijs inontvangst nemen. Ze ontving eveneens de Internationale Prijs van het Festival van Anniviers (CH).

Update cv : juli 2017

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -