Ariën Artists - Lore BINON - Nederlandse CV

nothing

 

 
LORE BINON, SOPRANO

 

CV FRANCAIS CV ENGLISH ARTIST'S WEBSITE      

Lore BinonLore Binon behaalde 2008 haar master viool aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Yuzuko Horigome. Gaandeweg neemt de passie voor de stem de bovenhand en na haar Bachelor zang bij Beatrijs De Vos eveneens aan het KCB, voltooit ze haar masterstudie magna cum laude aan de Escola Superior de Musica de Catalunya in Barcelona en het Conservatorium van Amsterdam bij Valérie Guillorit. Tijdens haar studies ontvangt ze er de prijs Cardon voor uitzonderlijke resultaten. Margreet Honig, is haar huidige coach. Lore Binon ontpopte zich als een uiterst veelzijdige zangeres en geniet vandaag groot aanzien in uiteenlopend repertoire.

Recente engagementen

Van haar veelzijdigheid getuigen ook de recentere producties waaraan ze bij Opera Ballet Vlaanderen meewerkte, zoals Szenen aus Goethes Faust van Robert Schumann in de rollen van Sorge en Magnapeccatrix gezongen onder de muzikale leiding van Philippe Herreweghe ; en de wereldcreatie van The Convert de allerlaatste opera van Wim Henderickx, waarin ze onder de leiding van dirigent Koen Kessels de hoofdrol Vigdis tot leven bracht ; en de barokopera Atys van Jean-Baptiste Lully, waarin ze verschillende rollen voor haar rekening nam en in de betoverende regie van Angelin Preljocaj en muzikale leiding van Leonardo Garcia Alarcon, haar huisdebuut maakte aan het Grand Théâtre te Genève en aan de Koninklijke Opera van het kasteel van Versailles. Deze opera werd ondertussen ook als dvd en als cd opgenomen.

Actualiteit

De komende weken en maanden zal Lore optreden met het Vlaams Radio Koor in een scenische productie ! van Johannes Brahms' Ein deutsches Requiem ; met het Brussels Philharmonic in Lonely Child van Claude Vivier ; het Budapest Festival Orchestra in een gechoreografeerde versie van G.F. Haendels ll delirio amoroso, waarbij Lore zingt én danst ; het Symfonisch Orkest van Opera Vlaanderen in Edvard Griegs Peer Gynt en het Rotterdam Philharmonic Orchestra in J.S. Bachs Matthäus Passion. Voorts zal ze ook te horen zijn in unRAVELed (kinderen ontdekken Ravel) een nieuwe productie bedacht en gerealiseerd door Zonzo Compagnie.

All-round

Haar eerste stappen in de opera als Barbarina (Nozze di Figaro) aan de zijde van het Freiburger Barockorchester onder de leiding van René Jacobs en later als Pamina (Die Zauberflöte) bij Opera Vlaanderen gingen niet onopgemerkt voorbij. Hetzelfde succesverhaal klinkt in het muziektheatercircuit waar ze meewerkte aan succesvolle producties, waaronder Children of Nowhere (LOD-muziektheater) ; de met een YAMaward bekroonde Berberio (Zonzo compagnie) ; Revelations & The Valley (muziektheater Transparant) ; In my end is my beginning (Imago Mundi) en in  Loopstation (Ontroerend Goed). Aan de Staatsoper Unter den Linden Berlin (huisdebuut) werkte ze mee aan de productie Love, you son of a bitch.

Lore Binon maakt ook naam als vertolkster van hedendaagse muziek. Zo soleerde ze op diverse podia in Schönbergs Pierrot Lunaire, in Steve Reichs in Drumming (op internationale tournee met “Rosas”) en vertolkte ze Francesconi’s Sirènes op het Festival Musica, te Straatsburg. In dit repertoire treedt ze regelmatig op met Ictus en met het Spectra ensemble.

In uitlopend repertoire, waaronder werken van Bach, Haendel, Mozart, Haydn, Mendelssohn, Brahms en Mahler stond Lore Binon mee op de affiche van het Belgian national Orchestra, Brussels Philharmonic, Antwerp Symphony Orchestra, Symfonieorkest Vlaanderen, Orchestre Symphonique de Mulhouse, Orchestre Philharmonique de Liège, de Nederlandse Bachvereniging, Freiburger Barockorchester, B’rock Orchestra en Anima Eterna ...en soleerde onder de dirigenten Lothar Koenigs, Michel Tabachnik, Philippe Herreweghe, Richard Egarr, Hugh Wolff, Koen Kessels, Ilan Volkov op belangrijke Europese podia als Salle Pleyel, Palau de la musica, Tchaikovsky-Hall-Moskou, De Doelen, Bozar, deSingel… om er maar een paar te noemen.

Achter de noten de tederheid ...

of de zoektocht naar het evenwicht tussen zang en woorden ... het kenmerkt Lore Binon die zich graag opstelt als verdedigster van het intieme doch kwetsbare liedgenre. Een aanpak die uiterst gesmaakt wordt en tot uitnodigingen leidde in het Muziekgebouw aan het Ij (Amsterdam), op het prestigieuze Oxford Lied festival, in deSingel en tijdens het MA-festival voerde. Ook de volgende seizoenen zijn er heel wat recitals gepland.

Haar liefde voor kamermuziek voerde haar naar de festivals van Schiermonnikoog, Yaroslav (RUS), Operadagen Rotterdam, Valletta Baroque Festival (Malta), het MA-Festival en het FVV Mechelen onder meer in samenwerking met  Oxalys, Zefiro Torna, Il Gardellino, A Nocte Temporis. Lore Binon is bovendien mede oprichtster van Revue Blanche ; een vocaal/instrumentaal kamermuziekensemble. Sinds zijn oprichting in 2010 heeft het ensemble een indrukwekkend parcours afgelegd. Getuige hiervan is de Klara-award voor Jonge Belofte 2013.

 Discografie

CD: Les poètes maudits, Liederen van Reynaldo Hahn, Claude Debussy, Georg Crumb. Aan de piano : Inge Spinette. (label Fuga Libera, Outhere > FUG746, 2017)

CD: Ein deutsches Requiem, Johannes Brahms, solo soprano (label Evil Penguin) met het Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor (VRK), onder de muzikale leiding van Hervé Niquet.

CD: Shelter, met werken van Claude Debussy, Ivor Gurney, Enrique Granados, Hans Eisler, Manuel de Falla en Maurice Ravel met Revue Blanche (label Warner > Klara-cd 83).

CD : Impressions de Pelléas (in haar glansrol Mélisande) in de bewerking van Marius Constant. Begeleiding Yin-Yang pianoduo (Inge Spinette et Jan Michiels). Verschenen bij Fuga Libera (Outhere)

CD : een hommage aan Misia met Revue Blanche (eveneens bij het label Evil Penguin, september 2021).

CD : Über Leben, een opname met liederen van Schubert, Weill, Eisler en Apostel (piano : Inge Spinette) >

Prijzen en onderscheidingen

in 2019 ontving Lore Binon zelf de Klara voor jonge belofte. Ze was artist-in-residence bij het Festival van Vlaanderen Mechelen.

 

cv-update seizoen 2023-2024, januari 2024. Gelieve het impresariaat te contacteren om de recenste versie van Lore Binons biografie te ontvangen.

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -