overview of al our artists contact info visit us on facebook !
nothing
nothing

Nicolas ZIELINSKI, counter

>> BIOGRAPHIE FRANCAISE >> ENGLISH BIOGRAPHY >> DEUTSCHER LEBENSLAUF >> REPERTOIRE

Na zijn opleiding als violist raakt NIcolas Ziélinksi in de ban van de zankgkunst en gaat hij in het conservatorium van Valenciennes les volgen bij de vermaardezangpedagoog Daniel Ottevaere. Hij geniet er ook een opleiding lyrische en dramtische kunst, waardoor hij zijn eerste ervaring en voeling met het podium krijgt. Ter afronding van zijn studies wordt hij er bekroond met een gouden medaille. In 2007 wordt hij toegelaten in l’École Normale Supérieure de Musique in Parijs, waar diezelfde zangpedagoog, Daniel Ottevaere, ook een zangklas leidt. Nicolas Zielinksi ontvangt er de beurs van de Fondation Zygmunt ZALESKI. Ten slotte studeert hij aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth en volgt masterclasses bij June Anderson, José Van Dam, Helmut Deutsch, Jocelyn Dienst, Yvon Repérant. Op die manier krijgt hij niet alleen inzicht in de diverse repertoires en stijlen maar vervolmaake hij zich ook op theatraal vlak.

Recente engagementen voerden hem naar de Staatsoper unter den Linden, Berlijn, waar hij hoge ogen gooide met zijn debuut in de rol van "Baba the Turk" in Rake's progress in een regie van Kr. Warlikowski o.l.v. Ingo Metzmacher ; naar "Opéra Royal de Wallonie" o.a. in “Paride ed Elena” (Gluck) en in “Fledermaus" waar hij met heel veel succes de rol van Orlofsky vertolkte ; de Koninklijke Muntschouwburg waar hij meewerkte aan de productie "Little England" (April 2009). Voorts gaf hij verschillende concerten o.a.het Paleis voor schone kunsten te Brussel en aan het Teatro Real de Madrid.

Eerder nam hij deel aan de zangwedstrijd van Vivonne en sleepte er de "Prix jeune espoir masculin" en de "Publieksprijs"  in de wacht. In september 2007, n.a.v. de internationale zangwedstrijd van Verviers won hij de Eerste Prijs (met unanimiteit van de Jury) alsook de Publieksprijs. Nicolas Zielinski laat er een diepe indruk na en er worden hem ogenblikkelijk internationale engagementen aangereikt. Ondertussen verleende hij zijn medewerking aan concerten met het « Stabat Mater » van Pergolesi ; het « Stabat Mater » en « Cessate O mai Cessate » van Vivaldi ; de « Carmina Burana » van C. Orff ; bracht hij een Satie-progamma ; trad op in « La Belle Hélène » van Offenbach en in Purcells « The Fairy Queen » ; hij verzorgde diverse recitals met operafragmenten en/of met Lieder van Strauss, Schumann, Schubert. Zijn repertoire omvat werken van Monterverdi tot Rossini, waarbinnen Haendel, Gluck, Mozart een bijzondere plaats bekleden … daarnaast heeft Nicolas Ziélinski grote affiniteit met Schumann, Schubert, Berlioz, Duparc, Fauré, Satie e.a. voor wat hun Lied-oeuvre betreft.

>> BIOGRAPHIE FRANCAISE >> ENGLISH BIOGRAPHY >> DEUTSCHER LEBENSLAUF >> REPERTOIRE
- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -