overview of al our artists contact info visit us on facebook !
nothing
nothing
>> Chamber music roster

Pianoduo SPINETTE MICHIELS

Duo Spinette  Michiels
>> BIOGRAPHIE FRANCAISE >> ENGLISH BIOGRAPHY >> WEBSITE

INGE SPINETTE

Inge Spinette studeerde eerst piano in Brussel waar ze het Hoger Diploma met grote onderscheiding behaalde en specialiseerde zich vervolgens in Liedbegeleiding in de Guildhall School of Music and Drama in London-Barbican . Haar leraars waren Graham Johnson,Robin Bowman,Erwin Gage. Ze volgde verder les bij Helmut Deutsch,Gerard Souzay en Dalton Baldwin.

Sinds 1992 is ze verbonden aan de Koninklijke Muntschouwburg in Brussel waar ze werd aangenomen door Antonio Pappano en Kazushi Ono.In dit kader werkte ze al met veel internationaal gerenommeerde zangers en dirigenten.

Ze wordt regelmatig gevraagd om zangwedstrijden te begeleiden waaronder de KEW-wedstrijd(2000-2004). Ook begeleidde ze masterclasses van Vera Rosza, Lucienne Van Dijck, Grace Bumprey, José van Dam, Sarah Walker, Raina Kabaivanska,Sir Donald MacIntyre,Udo Reinemann, Stuart Burrows, Andreas Scholl en Tom Krause.
Als liedbegeleidster was ze te horen op talrijke grote podia in België: de Munt, Bozar, Flagey, de Singel, Concertgebouw Brugge, evenals in het Concertgebouw in Amsterdam, Musikverein Wien, O.M.M.A-Athene, Châtelet-Parijs, Opéra de Lille… Inge Spinette concerteerde met José van Dam, Sophie Koch, Katarina Gubanova, Christianne Stotijn, Iwona Sobotka, Jennifer Larmore, Nathan Berg, Franz-Josef Selig, Juha Kotilainen en ze vormt sinds geruime tijd duo’s met Hendrickje Van Kerckhove (Rising Star), Ilse Eerens, Rolande Van der Paal, Yves Saelens en Jan Van der Crabben. Met laatstgenoemde behaalde ze samen de Grand Prix du Disue lyrique (Parijs-2000) met hun opname van franse Mélodies van Duparc,Fauré en Debussy.

Haar discografie omvat liederen van Fauré, Debussy, Duparc met bariton Jan Van der Crabben bij Fuga Libera en met tenor Yves Saelens nam ze drie cd’s op voor Eufoda met werken van Wolf,Tosti, Schumann, Beethoven, Strauss, Schubert en Grieg.

Met pianist Jan Michiels vormt ze een pianoduo sinds 1990 en hun samenwerking werd vastgelegd in vele cd opnames met werken van Bach tot Kurtàg. Ze treden regelmatig op in binnen- en buitenland. Ze heeft ook een klas Liedbegeleiding aan het Koninklijk Conservatorium Brussel.

JAN MICHIELS

Jan Michiels (°1966) studeerde bij Abel Matthys aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Daarna werkte hij aan de Hochschule der Künste Berlin onder leiding van Hans Leygraf - tijdens zijn Reifeprüfung kreeg hij een bijzondere onderscheiding voor zijn interpretaties van Bartóks Tweede Pianoconcerto en Ligeti's Etudes.

In 1988 werd hij Tenuto-laureaat ; in 1989 won hij de internationale wedstrijd E.Durlet. In 1991 werd hij laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd. In 1992 werd hem de JeM/ Cera-prijs voor vertolkers toegekend en voor 1996 werd hij als 'festivalster' binnen het Festival van Vlaanderen gecontracteerd. Hij is tevens laureaat van de Gouden Vleugels/KBC Muziekprijs 2006.

Momenteel is hij docent piano aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, waar hij tevens gedurende acht jaar de klas Hedendaagse Muziek leidde. Hij gaf masterclasses in London, Murcia, Hamburg, Oslo, Montepulciano, Szombathely (Bartokfestival). Hij is fellow in het 'Platform' (VUB-KCB/Het Brussels Model) en behaalde in 2011 een doctoraat in de kunsten (met grootste onderscheiding) na de presentatie van een 'teatro dell'ascolto', geïnspireerd door de 'nieuwe Prometheus" van Luigi Nono. Jan Michiels treedt regelmatig als solist of in kamermuziekverband (met onder andere het pianokwartet "Tetra Lyre" en in pianoduo met Inge Spinette) op in diverse muziekcentra in Europa en Azië met onder andere dirigenten als Angus, Asbury, Baudo, Boreycko, Edwards, Eötvös, Guerrero, Meylemans, Nézet-Séguin,  Ono, Pfaff, Rahbari, Rundel, Soustrot, Stern, Tabachnik, Tamayo, Zagrosek, Zender - maar ook met dansproducties van Anna Teresa De Keersmaeker, Vincent Dunoyer en Sen Hea Ha. Zijn repertoire reikt van Bach tot vandaag. Naast vele radio-opnames realiseerde hij cd's met werk van onder andere Bach, Bartók, Beethoven, Brahms, Busoni, Debussy, Dvorák, Janácek, Liszt, Rachmaninov, Ligeti, Kurtág en Goeyvaerts (deze drie laatste componisten hadden veel lof voor zijn interpretaties). De cd 'Via Crucis' - een Lisztportret (Eufoda) - werd bekroond in 2002 met een Caeciliaprijs. Hij heeft diverse integrales op zijn actief: de volledige cyclus Beethovensonates, het integrale pianowerk van Schoenberg, Webern en Berg en al de kamermuziek met piano van Johannes Brahms.


Cv-update: 2011-2012

 
• Contact • - All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt - founded by Gaston Ariën - • Overview •