overview of al our artists contact info visit us on facebook !
nothing
nothing
 

Tobias KOCH, Pianist

koch eyes
>> ENGLISH BIOGRAPHY >> BIOGRAPHIE FRANCAISE >> DEUTSCHER LEBENSLAUF >> LINK

De Duitse pianist Tobias Koch wordt in zijn geboorteland als een zeer markant en veelzijdig musici beschouwd. Men vindt hem terug als solist, recitalist en vertolker van concerto's. Tevens wijdt hij zich aan kamermuziek en in het bijzonder aan liedbegeleiding.

Zijn zeer uitgebreid repertoire omvat werken uit de renaissance  maar ook van hedendaagse en avantgarde componisten. Hij speelt het complete œuvre voor solo piano van Joseph Haydn, Franz Schubert, Leos Janacek en Arnold Schönberg, alsook het complete Wohltemperierte Klavier van Johann Sebastian Bach (in een avondvullend marathon programma). Hij trok de aandacht met de uitvoering van Diabelli's Walzer, een cyclus waarin hij 139 variaties op de beroemde wals van Anton Diabelli voorstelde, waaronder 35 hedendaagse opdrachtwerken en Beethoven's Variaties (opus 120).

Geboren in 1968 in Kempen (Niederrhein), studeerde Tobias Koch aan de Conservatoria van Düsseldorf, Graz, Wenen en Zürich. Onder zijn leraars enkele markante persoonlijk-heden als David Levine, Roberto Szidon en Homero Francesch. Hij voltooide zijn studies (het zogeheten artistieke einddiploma) met grootste onderscheiding en virtuositeit en ontving vervolgens het zelden toegewezen diploma “Konzertexamen” summa cum laude. Hij behaalde de Muziekprijs van de Stad Düsseldorf in 1998, de hoog gewaardeerde Ernst-Klusen-Kulturpreis Musik in 1996 en studiebeurzen van de Duitse Regering (DAAD), de Konrad Adenauer Stichting en de Bayreuth-beurs van het Richard Wagner Vennootschap.

In 1995 werd Tobias Koch docent zangbegeleiding aan het Conservatorium van Mainz, wat hij in 1999 opgaf om zich helemaal te wijden aan zijn carrière als solist, kamermu-ziekpartner en liedbegeleider. Hij verleent zijn medewerking aan een groot aantal meestercursussen in binnen- en buitenland. Zijn concertactiviteit leidde hem intussen door bijna alle landen van Europa.

In België debuteerde hij in 1992 in een rechtstreeks radioconcert van RTBF 3. Daarrnaast volgden talrijke optredens in het hele land, waaronder concerten in de Opera van Gent naar aanleiding van het Jubileumconcert van de Koninklijke Kring der Winterconcerten. Sindsdien is hij regelmatig te gast op de Festivals van Vlaanderen en Wallonië. Hij realiseerde talrijke produkties voor de VRT, Klara en de RTBF en nam meerdere CD's op.

Als kamermusicus speelt hij o.m. met Anne Cambier, Marie-Noëlle de Callataÿ, Walter Boeykens en leden van de Koninklijk Filharmonisch Orkest van Vlaanderen, het Symfonieorkest van de Munt en het Nationaal Orkest van België. Sedert de jubileumseditie van de Koningin Elisabethwedstrijd 2001 is hij er actief als begeleider van de candidaten cq. finalisten.

 
• Contact • - All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt - founded by Gaston Ariën - • Overview •