overview of al our artists contact info visit us on facebook !
nothing
nothing
 

Hexagon Ensemble

hexagon
>> chamber music roster

Hexagon Ensemble

  Hexagon is een ensemble voor kamermuziek van absoluut topniveau. Opvallen door kwaliteit was van begin af aan een belangrijk doel van de zes mannen die samen dit ensemble vormen. Succesvolle optredens in onder meer het Concertgebouw in Amsterdam, Wigmore Hall in Londen, op het Festival van Vlaanderen en in de Verenigde Staten illustreren die kwaliteit. Ook diverse goed ontvangen cd's getuigen van de grote klasse van dit bijzondere ensemble, dat uit vijf blazers en een pianist bestaat. Het Hexagon Ensemble speelt al meer dan vijftien jaar met groot succes op nationale en internationale concertpodia. Vele optredens zijn voor radio en tv vastgelegd, vele werken opgenomen op cd. De concerten zijn een muzikaal feest, het repertoire is uniek. De reacties: lovend !

Wout van den Berg

  Wout van den Berg studeerde fluit aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Frans Vester, waar hij een grote liefde voor kamermuziek en oude muziek ontwikkelde.Als fluitist concentreert hij zich volledig op de kamermuziek. Wout van den Berg is fluitist van het Hexagon Ensemble sinds de oprichting in 1991. Met dit ensemble speelde hij op vele podia in binnen- en buitenland. Het Hexagon Ensemble bracht inmiddels acht cd's uit. Ook werkte hij mee aan cd-producties met werken van Henk Badings en Rudolf Escher. Van Escher nam hij de Sonata en de Monologue voor fluit solo op. Samen met cellist Wouter Mijnders en pianist Arie Boers maakt hij eveneens deel uit van het Haydn Trio. Daarnaast vormt Wout van den Berg met Arie Boers een duo. Ook is hij werkzaam als docent fluit. Hij heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar repertoire voor blazers en piano. Inmiddels heeft hij voor het Hexagon Ensemble een database samengesteld met ruim 4000 titels.

Bram Kreeftmeijer

  Bram Kreeftmeijer studeerde hobo bij Ernest Rombout aan Het Utrechts Conservatorium, waar hij zijn studie al na drie jaar met onderscheiding afrondde. Vanaf 1994 is hij werkzaam als solohoboïst bij Het Gelders Orkest. Daarnaast ramplaçeert hij bij andere grote Nederlandse orkesten als eerste hoboïst, waaronder het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Radio Filharmonisch Orkest. Naast zijn orkestrale en docentencarrière richt hij zich steeds meer op de kamermuziek. Hij maakt sinds 2005 deel uit van het Hexagon Ensemble. Ook behoort hij tot de vaste kern van het Combattimento Consort Amsterdam (onder meer tournees naar Japan, Zuid-Amerika, Polen, Italië en Midden-Europa), en treedt hij veelvuldig op met collega´s uit Het Gelders Orkest in kleinere bezettingen. Bram Kreeftmeijer doceert aan de Messiaen Academie en elk jaar neemt hij deel aan het Microtonal Festival in New York, waar nieuwe composities ten gehore gebracht worden

Arno van Houtert

  Arno van Houtert studeerde klarinet aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Hij behaalde daar zijn B-diploma bij Huib Steendijk en vervolgde zijn studie aan hetzelfde instituut bij Walter Boeykens. In 1983 behaalde hij het diploma Uitvoerend Musicus cum laude. Sinds 1979 is hij als klarinettist verbonden aan Het Brabants Orkest. Vanaf 1997 vervult hij hier de functie van soloklarinettist. Tevens treedt hij met HBO ook op als solist. Zo verzorgde hij in 1985 de wereldpremière van het Tripelconcert van Henk Badings en was hij te horen in het Sinfonia Concertante van Mozart evenals in diens klarinetconcert. Recentelijk speelde hij de vijf Dance Preludes van Lutoslavsky met orkest en was hij solist in het Duet Concertino voor klarinet en fagot van Richard Strauss. Sinds 1992 is Arno van Houtert als klarinettist verbonden aan het Hexagon Ensemble.

Christiaan Boers

  Christiaan Boers studeerde hoorn bij Piet Schijf aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Na deelname aan het Europees Jeugd Orkest ontstond de internationale interesse en zo belandde hij na zijn studie in Den Haag in Engeland. Daar studeerde hij bij Julian Baker aan de Royal College of Music te Londen. Hierna is hij ruim drie jaar verbonden geweest aan het Royal Opera House Covent Garden, om vervolgens het freelance-bestaan te verkiezen. Zo speelde hij in alle grote orkesten van Nederland en reisde de wereld rond met ‘The Chamber Orchestra of Europe’. In 1988 koos hij voor een vaste baan bij het Radio Filharmonisch Orkest. In 2000 nam hij defintief afscheid van het orkestwezen, wat hem in de gelegenheid stelde zich dan volledig met de kamermuziek bezig te gaan houden. Sinds de oprichting maakt hij deel uit van het Hexagon Ensemble waarmee talloze cd-opnamen gemaakt zijn. Ook speelt hij in het Combattimento Consort Amsterdam, waar hij zich heeft gespecialiseerd in de natuurhoorn. Christiaan Boers wordt regelmatig gevraagd als repetitor bij diverse orkesten. Verder verschijnen er met enige regelmaat arrangementen van zijn hand voor diverse bezettingen.

Marieke Stordiau

  Marieke Stordiau studeerde fagot aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij John Mostard en Brian Pollard. Van 1984 tot 2001 was zij als fagottist werkzaam bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Ook vormde zij jarenlang een duo met pianist/componist Marjolein Bakker. Diverse componisten hebben werken aan hen opgedragen. Sinds 1992 maakt zij deel uit van het Nederlands Blazers Ensemble. In 2002 richtte Marieke Stordiau de ‘Stichting De Luie Vrouw’ op. Hiermee initieert zij voorstellingen waarin sprookjes uit steeds verschillende culturen een hoofdrol spelen. In verschillende kamermuziekbezettingen en in samenwerking met de componist en de verteller ontstaan ‘vertel’-concerten voor jong en oud. Sinds 2007 maakt Marieke Stordiau deel uit van het Hexagon Ensemble.

Frank Peters

  Frank Peters studeerde bij Jan Wijn aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Zijn einddiploma behaalde hij “Met Onderscheiding”. Na het winnen van verschillende prijzen op nationale en internationale concoursen, waaronder het Internationale Prokofjev Concours te Sint-Petersburg, concerteerde hij op alle grote podia van Nederland. Daarnaast trad hij op in bijna alle landen van Europa, in Rusland, China, Australië en in de Verenigde Staten. Pianist Frank Peters is actief in de meest uiteenlopende genres van de pianoliteratuur. Als solist trad hij op met onder andere Het Radio Filharmonisch Orkest, Het Radio Symfonie Orkest, Het Residentie Orkest, Het Gelders Orkest en het Pools Nationaal Radio Orkest in pianoconcerten van Rachmaninov, Prokofjev, Sjostakovitsj, Schnittke, Ravel, Gershwin, Beethoven en Bach. Daarnaast is hij een veelgevraagde partner in kamermuziek. Zo speelde hij met het Quatuor Danel het ongekend gecompliceerde pianokwintet van Sorabji. Deze samenwerking leidde tot een intensieve band met dit vermaarde kwartet en tot vertolkingen van pianokwintetten van Medtner, Respighi, Fauré, Franck, Sjostakovitsj en Schnittke. In 2003 realiseerde Frank Peters een programma rondom de Canadese componist Vivier in samenwerking met het Zephyr Kwartet. Dit programma is in 2005 op het Holland Festival in reprise gegaan en oogstte in alle grote dagbladen lovende kritieken. Het “Melbourne International Arts Festival” nam het programma in 2006 over. In februari 2004 gaf hij de wereldpremière van Hanna Kulenty’s derde pianoconcert op het festival ‘Musica Polonica Nova’. Talloze concerten werden in binnen- en buitenland door radio en televisie geregistreerd. Frank Peters maakt deel uit van het collectief MP21 (Musiciens Professionnels du 21ieme Siècle). Een Europese groep muzikanten die jaarlijks een dertigtal kamermuziekconcerten verzorgt in Frankrijk, België, Italië en Nederland. Frank Peters is als hoofdvakdocent verbonden aan het ArtEZ-Conservatorium in Arnhem en geeft met enige regelmaat workshops en masterclasses in Frankrijk, België en China. Frank maakt sinds 2007 deel uit van het Hexagon Ensemble.

 
• Contact • - All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt - founded by Gaston Ariën - • Overview •