overview of al our artists contact info visit us on facebook !
nothing
nothing

Inessa GALANTE, Soprano

tb gb disco

galanteInessa Galante werd geboren in Riga in Letland en studeerde daar aan het Conservatorium. Zij begon haar carrière bij de Nationale Opera in Riga. Al snel werd zij in Rusland een regelmatige gast bij de Kirov Opera in St. Petersburg en trad op in de operahuizen in Moskou, Kiev en Odessa.

Zij triomfeerde tijdens haar debuut in het Westen als Pamina in die Zauberflöte in Mannheim. Goed ontvangen optredens volgden door heel Europa met rollen als Nedda (I Pagliacci), Elvira (Don Giovanni) Corina (Il Viaggio) etc. In de Verenigde Staten trad Inessa op in producties van La Boheme met de Florida Grand Opera, de Baltimore Opera en de Michigan Opera.Haar concertrepertoire is omvangrijk met de Requiems van Verdi, Mozart en Brahms, Beethoven’s 9e Symfonie en Mahler’s 2e Symfonie. Zij soleerde in deze werken op festivals in o.a. Montpellier, Saint-Denis, Newport, Evian en Nancy. In Londen trad Inessa op in de Royal Albert Hall en de Barbican met het London Symphony Orchestra. Met Roger Vignoles verzorgde ze een recital in de Wigmore Hall, dat door de BBC werd uitgezonden.

Inessa Galante maakte acht commerciële CDs, waarvan de eerste, ‘Debut’, met een uitvoering van Caccini's 'Ave Maria’ een ‘cult hit’ werd en een gouden en vervolgens een platinum plaat in Nederland kreeg. Andere opnames zijn ‘De Tchaikovsky Experience’ (onder het label BMG) met het Orkest van het Royal Opera House, Covent Garden onder leiding van Neeme Jarvi. Deze opname bezorgde haar de eer de ‘Beste Tatiana’ van de laatste twintig jaar te worden genoemd. De cd ‘Arietta’, opgenomen in de St. Silas Kerk in Londen met begeleiding van de London Musici werd gekozen tot ‘Beste Album van het Jaar’ door de BBC.

Recentelijk trad Inessa Galante op in Madame BUTTERFLY voor de Michigan Opera, Latvian National Opera en de Gothenburg Opera, ADRIANA LECOUVREUR zong zij in het Bolshoi in Moskou en in het Marijinski in St Petersburg. De rol van AMELIA in Un Ballo in Maschera vertolkte ze in Riga, AIDA bij het Bolshoi, en met de Scottish Opera trad zij op in concerten met de Royal Liverpool Orchestra onder leiding van Carl Davies.

Toekomstige engagementen omvatten onder andere BUTTERFLY voor de Norske Opera in Oslo, MANON LESCAUT voor de Royal Swedish Opera in Stockholm en concerten in Helsinki, Newport, Sydney, Melbourne, Essen, Amsterdam, Seoul en een nieuw CD project. Voorts zal ze in december 2007 haar medewerking verlenen aan het gala-concert ter ere van het grootse verjaardagsfeest van het Havenbedrijf Rotterdam.

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -