overview of al our artists contact info visit us on facebook !
nothing
nothing
 
PATRICK DAVIN, CONDUCTOR

 

CV > ENGLISH

CV > FRANCAIS

OPERA REPERTOIRE

SYMFONISCH/CONCERT REPERTOIRE

Ana-Camelia 1 Ana-Camelia 2 Ana-Camelia 3 Ana-Camelia 4 Ana-Camelia 5 Ana-Camelia 6

De Belg Patrick Davin is net zo vertrouwd met het hedendaagse repertoire als met het grote repertoire en boogt op een carrière waarin alle soorten muziek aan bod komen. Hij volgde les bij Pierre Boulez en Peter Eötvös en verzorgde de wereldcreatie van talrijke werken van onder meer Philippe Boesmans, Luc Brewaeys, Conlon Nancarrow, Henri en Denis Pousseur, Bruno Mantovani, Benoît Mernier, Jean-Luc Hervé, Jean-Yves Bosseur en Kris Defoort.

HOOGTEPUNTEN & ACTUALITEIT

Onlangs (oktober 2018) maakte Patrick Davin zijn fel opgemerkt debuut aan de deutsche Oper Berlin toen hem gevraagd was ad hoc in te springen voor Berlioz' Damnation de Faust, een uitdaging die hij meesterlijk volbracht. Eerder dirigeerde hij Berlioz' Faust aan de Parijse Opéra Bastille, het Grand Théâtre de Genève en recent bij Opéra royal de Wallonie te Luik en telkens weer gooide hij er hoge ogen mee.

Andere hoogtepunten onder zijn muzikale leiding zijn : Louise (Charpentier) opnieuw in de Bastille ; La muette de Portici en Le domino noir, allebei van de hand van de componist Daniel F. E. Auber, aan de Parijse Opéra Comique naast de wereldcreaties van Au monde en Pinocchio van de Belgische componist Philippe Boesmans, telkens in regie Joël Pommerat in de Muntschouwburg en de spraakmakende producties van Pénélope (Fauré) in regie van Olivier Py and Dr Atomic (Adams), in regie van choreografe Lucinda Childs en Nozze di Figaro, aan de Opéra national du Rhin te Straatsburg.

Patrick Davin bekleedde verschillende posities. Zo was hij de vaste dirigent van de ensembles "L’Itinéraire" (Parijs) en "Musiques Nouvelles" (België), Eerste gastdirigent van de opera van Marseille, Muziekdirecteur én artistieke directeur van het symfonisch orkest van Mulhouse (F) en bovendien ook nog docent orkestdirectie aan het Brusselse conservatorium (Nederlandstalige afdeling). Momenteel is hij Eerste gastdirigent bij Opéra Royal de Wallonie in Luik, een huis waar hij in de loop der jaren tal van producties dirigeerde, waaronder: Pelléas et Mélisande, La Voix humaine, Il segreto di Susanna, Le Roi d’Ys, Arabella, Zauberflöte …

TOEKOMSTIGE PROJECTEN

Binnenkort (2018/2019) dirigeert Patrick Davin de wereldcreatie van Pierre Bartholomée’s opera Nous sommes éternels aan het operahuis van Metz. Vervolgens staat hem alweer een Faust te wachten, deze keer die van Gounod bij Opéra royal de Wallonie Luik en ten slotte keert hij terug naar de opera van Monaco om er Entführung aus dem Serail te dirigeren.

De afgelopen jaren heeft Patrick Davin herhaaldelijk zijn opwachting gemaakt in de operahuizen van Genève (Grand Théâtre), Toulouse, Monte-Carlo, Marseille, Lyon om er maar een paar te noemen. In eigen land kwam het tot een fenomenale samenwerking met de Munt, waarbij Patrick Davin naast de bovengenoemde opera's Au monde en Pinocchio, ook Philippe Boesmans' Reigen, Wintermärchen en Yvonne, Princesse de Bourgogne (Belgische première) dirigeerde. Bovendien, vertrouwde de Munt hem ook de wereldcreaties van The Woman Who Walked into Doors en The House of the Sleeping Beauties (Kris Defoort), L’Uomo dal fiore in bocca (Luc Brewaeys) en La Dispute (Benoît Mernier) toe.

Zijn grote affiniteit met de hedendaagse muziek heeft hem echter niet belet met dezelfde gedrevenheid, gestadig aan de uitbouw van zijn opera (en operette) repertoire te werken waardoor hij vandaag even goed thuis is in Fledermaus, Carmen, La Traviata, Dialogues des Carmélites, Don Giovanni, Werther, Les Contes d'Hoffmann ...

Patrick Davin kan reeds terugblikken op een uiterst rijke loopbaan, met bijzondere ontmoetingen en intense samenwerkingen met regisseurs als met Luc Bondy, Jorge Lavelli, Herbert Wernicke, Christophe Marthaler, Nicolas Joël, Robert Lepage, Andre Engel, Olivier Py, Stephen Langridge, Jürgen Flimm, Philippe Sireuil, Stefano Mazzonis, Nicolas Brieger, Philippe Arlaud, Jean-Louis Grinda, Guy Cassiers, Patrice Caurier en Moshe Leiser ...

Naast zijn verplichtingen en ontwikkeling als operadirigent, is Patrick Davin blijven plaatsmaken voor symfonische projekten. Zo dirigeerde hij Klangforum Wien naast het Ensemble Modern (Frankfurt), Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, de Radio-Sinfonieorchester van Stuttgart en München ; in Frankrijk: Ensemble Intercontemporain, Orchestre de Lyon, Orchestre national d’Île-de-France, Orchestre de Radio France, Orchestre National de Toulouse ; in Zwitserland: Winterthur en het Orchestre de la Suisse Romande ; in de Benelux : Orkest van het Oosten, Gelders orkest, Orchestre Philharmonique de Liège, Nationaal Orkest van België en Orchestre philharmonique de Luxembourg ; in Spanje: de orkest van Jonde en het Teatro Real.

cv-update : October 2018

 

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -