Ariën Artists - Katharine Dain - Biography

nothing

 

 
KATHARINE DAIN, SOPRANO

 

CV FRANCAIS

CV ENGLISH

REPERTOIRE

MEDIA / ARTIST'S OWN WEBSITE

Ana-Camelia 1 Ana-Camelia 2 Ana-Camelia 3 Ana-Camelia 4 Ana-Camelia 5 Ana-Camelia 6 De Amerikaans-Nederlandse sopraan Katharine Dain genoot haar opleiding  aan de Harvard University, de Guildhall School of Music and Drama (Londen) en Mannes College of Music (New York). Ze is even goed thuis in opera, oratorium en kamermuziek en bouwde ondertussen zowel in Noord-Amerika als in Europe, waar ze ondertussen resideert, een aanzienlijke loopbaan uit.

Hoogtepunten vormen daarbij haar vertolking van  Konstanze uit Mozarts Entführung aus dem Serail, een glansrol ze aan diverse Franse operahuizen onder meer onder Antony Hermus vertolkte en die andere grote Mozartrol, Donna Anna, uit Mozarts Don Giovanni n een gelauwerde semi-concertante versie met het Orkest van de Achttiende Eeuw op tournee door Nederland en België. Niet minder noemenswaardig vormde haar roldebuut als Cunégonde uit Bernsteins Candide, aan het Banff. 

In concert soleerde ze met het BBC Scottish Symphony Orchestra in orkestrale werken van Berlioz (Herminie, scène lyriqueen Dutilleux (Le temps, l'horloge) uitvoerde, met het Orchestre d'Auvergne in de 4de symfonie van Mahler, een werk dat ze onlangs ook aan de zijde van het Ludwig Ensemble (in de bezetting voor kamermuziek) vertolkte. Met het Collectief trad ze onder de muzikaleleiding van Reinbert de Leeuw, in Liederen van Berg en Zemlinsky, bij het Tiroolse Osterfestival aan.

ACTUALITEIT

De coronacrisis stak er een stokje voor dat ze in Mozarts Requiem haar debuut bij het Nationaal Orkest van België kon maken. Er sneuvelden nog vele projecten waar Katharine Dain reikhalzend naar uitkeek, maar er kwam ook ander nieuws : een uitnodiging om op 3 december 2020 bij het wereldberoemde Koninklijk Concertgebouw Orkest Amsterdam onder dirigent Antony Hermus in de wereldcreatie van Bram Kortekaas' "Notenkrakers' Notulen", haar debuut te maken.

VAN ALLE MARKTEN THUIS

Een hele rits sacrale werken en oratorio maken steevast deel uit van Katharine Dains concertagenda : zo vertolkte ze de solo sopraanpartij in Brahms’ Ein deutsches Requiem met Cappella Amsterdam ; zowel Bachs  Matthäus- als Johannes-Passion met de Academy of Ancient Music & King’s College Cambridge, Haendels Messiah aan de zijde van de  Nieuwe Philharmonie Utrecht en Boccherini's Stabat Mater in samenwerking met het Auryn strijkkwartet binnen de kamermuziekserie van Bozar Brussels, november 2019.

Katharine Dain maakte ook stevig naam als fervente kamermuzikante. Daarvan getuigen haar succesvolle optredens op de festivals van Aldeburgh, West Cork, Holland Festival en Ravinia.  

DISCOGRAFIE

O schöne Nacht”, het debuutalbum (verschenen in 2018) van het Damask Vocal Quartet, waarvan ze één der oprichters is. Een fenomenale cd-opname die meteen goed was voor de Prix-Choc van het gezaghebbend blad Classica.

Ook metRegards sur l’infini haar onlangs verschenen cd-opname bij het Label "7 mountain records", waarop ze samen met haar muzikale partner Sam Armstrong, Liederen van Messiaen, Saariaho, Dutillleux, Debussy en Delbos inspeelde, gooide ze Katharine Dain meteen hoge ogen. Released, herfst 2020.

________________________________________________

cv update : november 2020. Gelieve het Impresariaat te contacteren voor de recentste update van Katharine Dains biografie te ontvangen. 

 

 

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -