overview of al our artists contact info visit us on facebook !
nothing
nothing
 

Cristofori Pianoquartet Amsterdam

>> chamber music roster
cristofori piano Quartet
>> Eva Stegeman Website

Paolo Giacometti - piano

Paolo Giacometti is in Milaan geboren, maar woont al sinds zijn eerste levensjaar in Nederland. Hij begon op negenjarige leeftijd met zijn pianostudie aan het Muzieklyceum te Hilversum bij Joke Dekker. Vervolgens werd hij aangenomen als leerling van Jan Wijn aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. In 1995 rondde hij zijn studie met onderscheiding af. Hij nam deel aan meestercursussen van befaamde pianisten/pedagogen zoals György Sebök, Karl Heinz Kämmerling, Marie-Françoise Bucquet, Lazar Berman, John Perry en Detlef Kraus. Tijdens zijn studieperiode behaalde hij in Nederland de eerste prijs op het Steinway Concours in 1987. In 1990 werd hem de ‘Parke-Davis Förderpreis’ toegekend, een onderscheiding die jaarlijks aan jonge, veelbelovende musici wordt uitgereikt. In 1992 was hij prijswinnaar op het Brahms Concours in Hamburg en in 1995 won hij de eerste prijs op het Postbank Sweelinck Concours. Giacometti treedt veelvuldig op in binnen- en buitenland, als solist en kamermusicus. Hij soleerde met vooraanstaande orkesten onder dirigenten als Frans Brüggen, Michael Tilkin, Lauren Petitgirard en Kenneth Montgomery. In het voorjaar van 2005 speelde hij de pianoconcerten nrs 1 en 3 van Beethoven met het Orkest van het Oosten o.l.v. Jaap van Zweden tijdens een uitgebreide tournee door Engeland. Voor het label Channel Classics neemt Giacometti exclusief zijn cd’s op. In 1997 verscheen de eerste met sonates van Schubert. In 2001 maakte hij op een instrument uit Schumanns tijd een cd met werken van Schumann die door BBC Music Magazine onderscheiden werd als CD van de maand. Daarna verscheen een cd met de pianoconcerten van Schumann en Dvorák, met het Gelders Orkest o.l.v. Michel Tilkin. Ook deze cd werd enthousiast door de pers ontvangen. In april 1998 begon hij aan een project waarin alle pianowerken van Rossini zullen worden opgenomen. Inmiddels zijn de eerste vijf cd’s van deze reeks verschenen. Zijn derde Rossini-cd werd in 2001 onderscheiden met een Edison.

Eva Stegeman - viool

Eva Stegeman studeerde bij Davina van Wely aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarna volgde zij een postgraduate studie in Londen bij David Takeno aan de Guildhall School of Music and Drama. Daar werd haar de ‘M. Warsaw Chamber Music Interpretation Award’ toegekend. In 1995 won zij de tweede prijs op het 15e Nationaal Vioolconcours Oskar Back voor haar vertolking van het vioolconcert van Beethoven. Zij nam deel aan internationale masterclasses onder leiding van beroemde violisten en pedagogen als György Sebök, Viktor Liberman, Herman Krebbers en Lorrand Fenyves. Stegeman soleerde met orkesten en ensembles als het European Union Chamber Orchestra, het Orfeo Orchester Budapest, Sinfonietta Amsterdam, de Bielefelder Symphoniker, het Nationaal Jeugd Orkest en Combattimento Consort Amsterdam. Sinds 2003 is zij ‘dirigerende’ concertmeester bij het European Union Chamber Orchestra. In mei 2007 vonden onder haar artistieke leiding een serie voorstellingen van de opera Don Giovanni (Mozart) plaats in Thansau (Zuid-Duitsland). Sinds september 2007 is zij concertmeester van Sinfonia Rotterdam (voorheen Rotterdams Kamerorkest). Daarnaast profileert Stegeman zich in het bijzonder op het gebied van kamermuziek. Haar veelzijdige interesses reiken van de vroege barok tot en met hedendaagse muziek. Als gevraagd kamermusicus treedt zij in binnen- en buitenland veelvuldig op in allerlei ensembleformaties. Zij werkte samen met vooraanstaande musici als Gordan Nikolic, Alois Brandhofer, Jan Willem de Vriend, Hans-Jörg Schellenberger, Vladimir Mendelssohn en Isaac Stern.
Zij maakt deel uit van Combattimento Consort Amsterdam, het Leupold Trio. Samen met Paolo Giacometti (piano), Johannes Erkes (altviool) en Eric de Wit (cello), vormt zij het Cristofori Pianokwartet Amsterdam waarmee zij in 2004 een cd op met pianokwartetten van Beethoven en Schumann opnam die zowel door pers als publiek zeer enthousiast werd ontvangen. In binnen- en buitenland was zij te gast op vele internationale festivals zoals het Festival dei Due Mondi/Spoleto, Emilia Romagna Festival, Ravello Festival, het Schleswig-Holstein Musik Festival, het Hortus Festival, het Rheingau Musik Festival, festivo/Aschau im Chiemgau, Festival de Wallonie, Festival van Vlaanderen, toujours Mozart/Salzburg&Wenen en Glasperlenspiel /Tallinn.
Stegeman is oprichter en artistiek leider van Internationaal Kamermuziekfestival Den Haag dat sinds 2003 jaarlijks plaatsvindt in en om Den Haag. Onder haar leiding heeft het festival zich binnen korte tijd een vaste plaats in het Nederlandse muziekleven weten te verwerven. In het kader van het vijfjarig jubileum presenteerde zij op 1 september 2007 live het TROS radio-programma ‘Een goede morgen met....'
Stegeman bespeelt een Giovanni Battista Rogeri (Brescia) viool uit 1680.

Nicolas bône - altviool

Nicolas Bône is geboren in Saint-Etienne, Frankrijke en studeerde aan het Conservatorium National Supérieur de Musique de Paris bij Serge Collot. Hij maakte zijn studie af aan de Banff School of Fine Arts, Canada, en in Cremona bij Bruno Giuranna. Samen met het Kandinsky piano kwartet won hij prijzen in de Internationale Competities van Firenze (1989) en Melbourne (1991). Nicolas Bône was soloaltist bij het Chamber Orchestra of Europe van 2000 to 2005. Hij is tevens eerste altist van het Orchestre National de France in Paris sinds 1992.

Eric de Wit - cello

Cellist Eric de Wit (1980) werd opgeleid door Dmitri Ferschtman aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarna zette hij zijn studie voort bij Richard Lester aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen, hiertoe in staat gesteld door een Talentenbeurs van de Nuffic en een beurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds. In september 2006 behaalde hij zijn Master’s Degree met onderscheiding.Tijdens zijn studie volgde hij masterclasses bij o.a. Anner Bylsma, Frans Helmerson, Melissa Phelps en Heinrich Schiff. Tevens nam hij deel aan het International Musicians’ Seminar Prussia Cove, waar hij les kreeg van Steven Isserlis en Ralph Kirshbaum. Hoewel hij zich voornamelijk in de kamermuziek profileert, treedt hij met enige regelmaat op als solist. Zo voerde De Wit werken uit van Brahms (dubbelconcert), Ibert (concert voor cello en blazers), Nystedt (Stabat Mater voor cello en koor) en Saint-Saëns (celloconcert in a). Sinds deze zomer maakt hij deel uit van het Cristofori Pianokwartet Amsterdam, samen met Paolo Giacometti, Eva Stegeman en Johannes Erkes. Daarnaast vormt hij al enige jaren een vast duo met pianist Daniël Kramer. Sinds 2003 speelt hij frequent in Amsterdam Sinfonietta. Hij was te gast op Europese kamermuziekfestivals zoals Kamermuziekfestival Haaglanden, festivo (Aschau im Chiemgau) in Duitsland, het Florestan Festival in Engeland, het Wye Valley Festival in Wales en Alchimie Sonore in Italië. Eric bespeelt een Daniël Royé cello (Amsterdam 1997).

 
• Contact • - All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt - founded by Gaston Ariën - • Overview •