overview of al our artists contact info visit us on facebook !
nothing
nothing

Lamia BEUQUE, mezzo-sopraan

>> CV ENGLISH

>> CV FRANCAIS

>> REPERTOIRE

>> PRESS

>> MEDIA

>> ARTIST'S WEBSITE

Ana-Camelia 1 Ana-Camelia 2 Ana-Camelia 3 Ana-Camelia 4 Ana-Camelia 5 Ana-Camelia 6

Lamia Beuque studeerde aanvankelijk klassieke zang en dwarsfluit aan in Nevers, en vervolgde haar professionele zangopleiding aan het Conservatorium van Lausanne, in de klas van Professor Brigitte Balleys bij wie ze in 2012 haar Masters in Zang behaald. Aansluitend volgde ze master classes bij ervaren zangers als de mezzo-sopranen Christa Ludwig en Teresa Berganza, bariton François Le Roux en pianist en begenadigd liedbegeleider Helmut Deutsch. Ten slotte genoot ze een Erasmusbeurs die haar in de mogelijkheid stelde zich bij Hedwig Fassbender aan de Musikhochschule van Frankfurt/Main te vervolmaken.

Lamia Beuque werd zowel in 2012 als in 2013, prijswinnares van de "Pour-cent-culturel" Migros-Award en won eveneens in 2013 de door ADAMI uitgereikte 3de Prijs naar aanleiding van de CIMCL wedstrijd in Lyon.

Al snel maakt Lamia Beuque haar eerste professionele opera-ervaring, eerst Lazuli (L’étoile/Chabrier), dan Mirabelle (Les aventures du Roi Pausole/Honegger) en Kuchtik (Rusalka) beiden aan het "Grand Théâtre" van Genève (2012). Vervolgens maakte ze twee seizoenen lang deel uit van de operastudio van Colmar, dat onder de vleugels van de vermaarde Opera van Straatsburg opereert. Via deze weg kreeg Lamia Beuque de kans zich in rollen als Fidalma (Il Matrimonio Segreto/Cimarosa), De Moeder (Aladdin/Rota), Mazet (La Colombe/Gounod) aan de operastudio en als Alkandre (Pénélope/Fauré) en Bellangère (Ariane et Barbe-Bleue/Dukas) aan de Opera van Straatsburg zelf te profileren.

Afgelopen seizoen zong ze twee belangrijke roldebuten, beide in opera's van Rossini : de titelpartij in Cenerentola aan het Operahuis (Auditorio) van Santa Cruz de Tenerife en Rosina in Il Barbiere di Siviglia, deze laatste in het kader van de beroemde Maggio Musicale Fiorentino.

Recente engagementen en Actualiteit

Meer recent wist Lamia Beuque zich te onderscheiden als Alkandre (Pénélope/Fauré), Flora (La Traviata/Verdi) en Lola (Cavalleria rusticana/Leoncavallo) bij de Opéra national du Rhin te Straatsburg. Ze nam deel aan producties in Italië in rollen als Zulma (L'Italiana in Algeri, Rossini) en Viscardo (Bianca et Fernando, Bellini). In de rol van Adalgisa in Bellini's Norma stond ze opnieuw aan de opera van Tenerife.

Dit seizoen dan (2017/18) zal Lamia Beuque onder meer te horen zijn als Siébel (Faust) in Tenerife, Annio (La Clemenza de Tito) in Lausanne en als Nicklausse (Les Contes d'Hoffman) aan de opera van Massy.

Verdere weetjes

Ondertussen zong Lamia Beuque onder de leiding van gezaghebbende dirigenten als : Patrick Davin, Daniele Callegari, Pier Giorgi Morandi en Vincent Monteil en werkte ze mee aan operaproducties - waaronder nieuwe - geregisseerd door bekende namen als Vincent Boussard, Valentina Carrasco, Christophe Gayral, Waut Koeken en Olivier Py e.a.

in concert is ze tot nog toe hoofdzakelijkbedrijvig in Frankrijk en Zwitserland, voornamelijk in geestelijke muziek, met werken als het Gloria van Vivaldi, het Requiem van Duruflé, of nog het Stabat Mater by Dvorak…). Samen met pianiste Claire Schwob vormt ze het IRIS-DUO waarmee ze hoofdzakelijk programma's met Franse liederen brengt.

Uit de pers:

« Una bella sopresa, Lamia Beuque, una giovane francesina che calca i palcoscenici da nemmeno tre anni ; timbro ambrato particolare e riconoscibile, figura graziosissima e disinvolta, dominava la ribalta da artista consumata. La coloratura, già buona, potrebbe ulteriormente affinata e la dinamica potrebbe essere più ricca ; ma già adesso la sua Rosina è degna di frequentare i maggiori teatri. »
Operaclick – Silvano Capecchi

CV-update : September 2017

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -