overview of al our artists contact info visit us on facebook !
nothing
nothing

Thomas BAUER, baritone

bauer_main
>> DEUTSCHER LEBENSLAUF >> ENGLISH BIOGRAPHY >> BIOGRAPHIE FRANCAISE  

Thomas Bauer behoort ongetwijfeld tot de meest complete zangers van zijn generatie. In maart jl. haalde hij nog de media met zijn Christus-vertolking in de legendarische uitvoering van dit werk door het Boston Symphony Orchestra o.l.v. de Nederlandse Bernard Haitink.

Dit seizoen, 2008/2009 zal hij de titelrol zingen in Peter Ruzicka's Celan in het kader van een nieuwe productie aan de opera van Bremen onder de leiding van de komponist.

Thomas Bauer begon zijn muzikale opleiding als lid van de Regensburger Domspatzen en ging nadien studeren bij Hanno Blaschke en Siegfried Mauser in München. Hij won belangrijke prijzen, waaronder deze van de Bayerische Staatsregierung en de Ernst Von Siemens Musikstiftung, verder prijzen van de Cité Internationale des Arts Paris en de Deutsche Musikwettbewerb.

In 2003 kreeg Thomas Bauer voor zijn prestaties in hedendaagse muziek de Schneider-Schott Musikpreis en hij won de Aoyama Music Award voor zijn debuut als liedzanger in Kyoto. Als operazanger maakte Thomas Bauer een opmerkelijk debuut in 1997 in het Prinzregententheater te München.

Op het Festival van Salzburg in 2000 werd hij alom geprezen voor het vertolken van de titelrol in Wolfgang Rihms kameropera 'Jakob Lenz'. Bauer heeft heel wat ervaring opgedaan op het gebied van de hedendaagse opera en werkte ook mee met Manfred Stahnke aan diens internet-opera 'Orpheus: Kristall'. Bovendien verzorgde Thomas Bauer heel wat creaties van componisten als Luigi Nono, Wolfgang Rihm, Olga Neuwirth en Salvatore Sciarrino.

Thomas Bauer is daarnaast ook erg actief bezig met oude muziek en werkte al verschillende malen samen met dirigenten al Philippe Herreweghe, Frieder Bernius, Sigiswald Kuijken, Daniel Reuss, Jos Van Immerseel en Marcus Creed.

Samen met pianiste Uta Hielscher treedt Thomas Bauer tenslotte ook regelmatig naar voor als liedzanger en gaf hij recitals op bekende festivals als het Beethovenfest Bonn, de Schwetzinger Festspiele en het Rheingau Musikfestival. Bij het label Ars Musici verschenen drie cd's met liederen van Schumann, Strauss en Mahler.


 

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -